My favourite places in Hakaniemi / Kallio (part I)

01/06/2015

Tänä keväänä tuli kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun ihan äärettömällä mäihällä saattin ystävän kanssa kaksio Kallion Linjoilta. Saatiin remontoida asunto vuokranantajan rahoilla mieleiseksemme, ja olen siitä edelleen hyvin kiitollinen (toki nyt rempatessa olisin tehnyt hieman toisenlaisia valintoja, mutta kaikki on parempaa kuin alkuperäinen look oli). Ensimmäiset pari vuotta kuluivat kämppiksen kanssa asustellessa, ja sen jälkeen ollaan pidetty yhtä Midin kanssa.Muutin Linjoille Länsi-Pasilasta, joten voitte kuvitella kuinka intopinkeänä olin kaikesta Hakaniemen ja Kallion tarjonnasta, julkisen liikenteen määrästä ja ympärillä olevasta elämästä. Vuosien varrella mielipide Kalliosta on vaihdellut syvästä inhosta suuren rakkauteen, enkä tällä hetkellä oikein tiedä mitä tästä ajattelisin.

Pidän Hakaniemen palveluista, merestä, keskustan läheisyydestä ja julkisesta liikenteestä. Sen sijaan ällöän varsinkin viikonloppuisin ikkunan alla ravailevia juopuneita ihmislaumoja, viikonlopun sotkua kaduilla ja yleistä rauhattomuutta. Koiran kanssa tämä rauhattomuus varsinkin korostuu, ja viikon inhokkilenkkini on lauantai-illan lenkki ennen nukkumaanmenoa.

Tosin asun yhdellä Linjojen vilkkaimmista kaduista, kolmannessa kerroksessa ja ikkunani ovat kadulle. Kivijalasta löytyy myös yksi alueen suosituimmista kuppiloista ja ratikat kolistelevat ohi mennessään. Mielipide meluisuudesta voisi olla toinen, mikäli asuisin jollain rauhallisemmalla kadunpätkällä.Päätin kuitenkin tämän "juhlavuoden" kunniaksi listailla itseni mielestä kivoimpia paikkoja Hakaniemessä, joista on muodostunut minulle vuosien aikana suosikkeja ja vakkaripaikkoja. Kiitos ihanalle ystävälleni juttuvinkistä! Ekassa osassa listattuna ruokapaikkoja, ja seuraavassa osassa sitten kaikkea muuta! Pyörin pääsääntöisesti Linjoilla sekä Hakaniemessä, ja harvemmin asiaa on tuonne "Kallion ytimeen", Helsinginkadulle ja niin edelleen.

Kuja Bar & Bistro (Hakaniemenkatu 7)
Kuja on rento bistro-henkinen ravintola, jossa itse käyn pääasiallisesti syömässä burgereita. Ne ovat isoja, maukkaita ja mieleisen lisukkeen saa valita listalta itse. Kujasta saa myös valkoista pitsaa (eli pitsaa ilman tomaattikastiketta, Italiassa käyneille tuttu juttu), paljon erilaisia oluita sekä brunssia viikonloppuisin.

Korphai (Kolmas linja 36)
Kun tekee mieli thaimaalaista ruokaa, on Korphai oma go to -paikkani. Aiemmin kävin Kolmannella linjalla sijaitsevassa Lemon Grassissa, mutta Korphaissa on omasta mielestäni parempi hinta-laatu-suhde. Lisäki kaksi annosta mukaan ottaessa saa kevätkääryleitä kaupan päälle ;)

Sandro (Kolmas linja 17)
Kaikki pääkaupunkiseudulla ja ulkopuolellakin tietävät varmaan Sandron. Paikan avautuessa kävin siellä useasti, mutta nykyään harvemmin (valitettavasti). Tuntuu, että ravintolaan on oltava pöytävaraus jo ikkunoiden ohikävelyäkin varten... Sandron Confit duck -burgeri on kyllä aivan superhyvä, ja heidän brunssinsa ja lounaansakin saavat kyllä kehuja maustaan!Street Gastro (Vaasankatu 13)
Jos suuntaan Helsinginkadun läheisyyteen, on yleensä syynä Street Gastro. Täältä saa herkullisia täytettyjä leipiä, joiden välistä löytyy niin lihaa, kasviksia, kastikkeita kuin chiliöljyäkin. Oma suosikkini on lammas, josta löytyy lisäksi oliivipyrettä, chermoula-kastiketta, salaattia, sipulimajoneesia, tomaattia ja tzatzikia. Kaikki annokset saa myös salaatteina (tetstattu useasti, hyvää on!) ja leivän kaveriksi saa vaihtelevasti erilaisia lisukkeita (paahdetut perunat, mmm).

Silvoplee (Toinen linja 7)
Silvopleestä saa maukasta ja monipuolista kasvisruokaa. Annokset kerätään lautaselle linjastolta mielen mukaan ja ruoka maksetaan painon perusteella. Etäpäivinä kesällä käyn täällä usein – ravintola on sisustukseltaan hieman laitosmainen, joten otan annoksen mieluiten kotiin tai menen Tokoinrannan puistoon sitä syömään.

Good Life Coffee (Kolmas linja 7)
Ihanan hipsteri lähikahvilani, josta saa tajuttoman taivasti tehtyjen kahvien lisäksi myös kahvinvalmistukeen liittyviä välineitä sekä suussasulavia herkkuja, muun muassa Patisserie Petitpasin croissanteja ja pain au chocolat'eja. Nykyään GLC:llä on myös oma paahtimo ja kahvimerkki!

Kanniston leipomo (Siltasaarenkatu 11)
Silloin kun latte-hammasta kolottaa aamuisin, poikkean Kannistoon matkalla ratikkapysäkille. En usein osta kotiin leipää tai leipomo-tuotteita, mutta ostaessani haen ne yleensä Kannistolta. Suosikkejani ovat korvapuustit, perunarieskat sekä perinteiset karjalanpiirakat. Myös täytetty pulled pork -sämpylä on osoittautunut oivaksi piknik-evääksi tai lounaaksi.Ravintoloita ja kahviloita joissa en jostain syystä ole ehtinyt (saanut aikaiseksi?) käymään, mutta jotka ovat roikkuneet listalla jo jonkin aikaa:

Kolmon3n (Kolmas linja 11)

Bergga (Viides linja 14)

Onda (Toinen linja 3)


Onko teillä jotain suosikkiravintoloita Kallion alueella? Suosituksia otetaan vastaan, mikäli ei tältä listalta vielä löytynyt! :)

2 comments:

  1. Hei kiva postaus! Me asuttiin tämän kämpän remontin aikaan Ompun yläkerrassa suoraan seuraavassa kerroksessa ja se oli kyllä jännittävää :D Varsinkin kun asunto oli 17 neliötä ja vessassa ei mahtunut kääntymään ja samaan aikaan tehtiin raskasta remonttia toisaalla vuoden pahimmat neljä räntäkuukautta, muistot ei ole kovin ruusuiset.. Tykkäsin itsellenikin ihmeeksi Kalliosta paljonkin, eikä toisaalta se melu lähtenyt täällä Kampissa mihinkään, päinvastoin... Kaipaan niin paljon edes makuuhuoneen ikkunoita jonnekin sisäpihalle, voih...! Mutta kaikissa alueissa Helsingissäkin on jotain kivaa, Hakaniemi-Kallio on ihan omanlaisensa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho, no ei kyllä sekään ole mikään rauhallisin spotti, varsinkin heti Ompusta seuraava kerros! :D Muutenkin kuulostaa aikamoiselta Kallio-seikkailulta teillä! Ikkunat (ja parveke) johonkin vehreälle sisäpihalle olisi kyllä ihanat, vaikka jossain 5. tai 6. kerroksessa... Noh, ehkä sitten joskus, oli se sitten Hakaniemessä tai muualla ;)

      Delete

© Happy daysAll rights reserved