Monday to Friday

13/06/2015

Olen toimistotyön aloittamisesta (eli viimeiset viisi vuotta?) yrittänyt löytää sitä itselleni toimivinta aamurutiinia. On kokeiltu kaikenlaista: suihku aamulla, suihku illalla, aamiainen kotona, aamiainen työmatkalla, ei aamiaista, aamiaiseksi vain kahvia, aikaisia herätyksiä, myöhäisempiä herätyksiä, musiikkia, aamutv:tä, lenkkeilyä, torkuttamista... kaikenlaista.Viimeisen puolen vuoden aikana on tuntunut, että sopiva rutiini on vihdoin löytynyt. Ja sen resepti on tämä:

Herätyskello on yleensä soimassa kuuden aikoihin, mutta useimmiten Midi ehtii tulla herättämään pusuillaan hieman ennen kellon soittoa.

Heräämisen jälkeen on vuorossa pieni rapsutteluhetki karvapallon kanssa, jonka jälkeen itsekin venyttelen yön kangistukset pois. Hipsin vessaan ja kasvopesulle.Sitten housut jalkaan ja Midin kanssa ulos. Aamulenkit ovat suosikkejani, sillä niiden avulla päivä lähtee aivan erilaisella energialla käyntiin. Tekee hyvää saada raitista ilmaa heti heräämisen jälkeen, ja kävely autiossa Kalliossa on aika kivaa (varsinkin kesällä).

Noin puolituntisen kävelyn jälkeen meikkaan ja laitan hiukset. Yleensä katselen samalla jotain tv-ohjelmaa tai kuuntelen päivän fiiliksiin sopivaa musiikkia. Olen aika nopea meikkaaja, koska en käytä paljoa meikkiä. Hiuksillekaan en arkisin jaksa kummoisia tehdä, hieman tukan tilanteesta (luonnonkäkkärä, suoristettu, likainen, puhdas...) riippuu mitä sille teen. Useimmiten sutaisen vain toimistokelpoiselle ponnarille.Vessassa hääräilyn aikana Midi tulee yleensä kurkkimaan ovelle rottapehmo suussaan. Aamuihin kuuluukin oikeutetusti myös leikkimistä.

Seuraavaksi siirryn keittiöön, jossa valmistelen aamiaisen ja lounaseväät. Syön aamiaista ja keittelen termosmukiin kahvia tai teetä työmatkalle mukaan. Myös Midillä on ruoka-aika.

Kun aamiaishommat on suoritettu, hääräilen yleensä asunnossa jotain pientä. Petaan sängyn, laitan illalta jääneet tavarat paikoilleen, kastelen kukat jne. Sitten vaihdan vaatteet, pakkaan käsilaukun ja pesen hampaat. Rapsuttelen Midille heipat ja suuntaan ratikkapysäkille.Ratikassa juon mukaani ottamaa kahvia/teetä ja kaivan puhelimen esiin ensimmäistä kertaa aamun aikana. Mikään some ei ole niin tärkeä, että se pitäisi käydä läpi heti silmät avattuaan. Yön aikana saapuneet mahdolliset viestit saatan kurkata kotona, mutta niihinkin vastaan vasta kotoa lähdettyä. Olen muutenkin yrittänyt vähentää puhelimeen tuijottelua, ja rahoittaa myös illat Instagramista ja Facebookista. Ja se on tehnyt hyvää.

Onko teillä tiettyjä aamurutiineja, jotka tekevät päivästä paremman?

4 comments:

 1. Huh, en ole kyllä yhtään aamuihminen! Mutta kieltämättä ne omat rutiinit selkeytyvät hiljalleen. Aamulenkki on ihan parasta sitten, kun sinne pääsee :D Sängyssä ajatus lenkistä ei houkuttele, mutta aina se vaan piristää ja antaa energiaa aamuun. Sen vuoksi olenkin riistänyt poikaystävältä tämän "mahdollisuuden" ja hoidan meidän talouden aamulenkit lähes poikkeuksetta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä olen ollut aina suhteellisen aamuvirkku, mutta vasta lähivuosina arkiaamuista on tullut ihan siedettäviä... :D Aamulenkki herättää kyllä tosi hyvin, mutta kieltämättä välillä tekisi mieli vaan jäädä peiton alle köllöttelemään ja laskea Midi ikkunasta ulos tarpeille. Silloin kun Midi on ollut hoidossa eikä lenkkiä ole tullut tehtyä, niin huomaa päivässä ihan erilaisen fiiliksen. Aamulenkit rules ;)

   Delete
 2. Olipa kiva postaus jotenkin, erilainen! Mutta tapahtumien toinen päähenkilö puuttuu kuvista?! :) Mä tykkään aamuista, ja omiin arkiaamuihin kuuluu aikainen herääminen, hyvä aamiainen ja yllättävän pitkä meikki - hiustenlaitto - vaatteidenvalintajasilitys - aika ... :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Eveliina! Kyllä se monsieur Karvapallokin kovasti tuolla sängyssä möyrysi, ihme kun ei karvaakaan osunut kuviin :D En ymmärrä miten ihmeessä jaksat silitellä vaatteita aamulla! Mun yksi keino tehokkaisiin aamuihin on juuri kaiken tuollaisen karsiminen... :D

   Delete

© Happy daysAll rights reserved