Another year of experience added

29/06/2015Huomenta! Täällä istun lähikahvilassani, syöden croissantia kirsikkahillolla, aeropress-kahvia mukissa. Otin päivän vapaaksi töistä, sillä on syntymäpäiväni. Vuosi on mennyt hurjaa vauhtia, eikä yhtään niinkuin olin 25 vuotta täyttäessäni suunnitellut. Vaan eihän se elämä mene koskaan niinkuin suunnittelee, sen olen vuosien varrella oppinut. Juhliessani synttäreitäni viime vuonna olin onneni huipulla, ja elämä tuntui olevan yhtä pumpulia. Tuon jälkeen on ollut paljon hyviä hetkiä, mutta myös paljon rankkoja takaiskuja. Kaikkien tapahtuneiden jälkeen voin kuitenkin sanoa, että olen tällä hetkellä onnellinen, ja voin seisoa hymyssä suin. Kaikki kokemus kasvattaa, ja asennoituminen epämiellyttäviinkin asioihin on paljon itsestä kiinni.

Kuluneen 12 kuukauden aikana olen jatkanut positiivisen elämänasenteen opettelua. Kirjoitin tuon matkan alkamisesta täällä, ja ajatukseni aiheesta ovat edelleen samanlaiset. Olen päässyt "itseni kehittämisessä" jo pitkälle, ja elämänasenteeni on tällä hetkellä sellainen, kuin joskus haaveilin. Lauantaina eräs ystäväni kertoi ihailevansa asennettani, ja kuvaili minua sanoilla ihanan spontaani. Aikaisemmin tuo kuvaus olisi kuulostanut todella vieraalta korvaani, mutta nyt, kaiken jälkeen, ajattelin ystäväni ehkä olevan sittenkin oikeassa.

Nyt 26-vuotiaan minäni to do -listalla onkin kehittää muita elämän osa-alueita, lähinnä työhöni ja toiminimeeni linkittyviä asioita sekä näihin liittyvää osaamistani. Mielessäni on jo muutamia konkreettisia asioita, mutta näistä kerron sitten/kun tapahtuvat. Blogijuttuihin liittyvä suurin asia on varmastikin toiminimen perustamisen saattaminen loppuun (päivätyöni hieman monimutkaistaa asioita, eikä prosessi ole ihan niin nopea kuin useimmilla) ja tätä myötä koko homman "virallistaminen".

Olen lukenut vuoden aika useita mielenkiintoisia kirjoja, ja tämän seuraavan vuoden tavoitteen potkaisen käyntiin lukemalla Paul Ardenin klassikon It's not how good you are, it's how good you want to be. Kirja on visuaalisesti tyylikäs sekä sisältää hyviä oivalluksia. Molemmat inspiraatiot otan tässä vaiheessa vastaan avosylin.

Sopivasti myös kesähelteet saapuivat Helsinkiin toivottamaan uuden vuoden tervetulleeksi. Ja mikä olisikaan parempi tapa juhlia syntymäpäivää, kuin kuoharilasien kilistely lämpimässä kesäillassa ystävien kanssa? Vaikka viime ajat elämässä olisivat olleet millaista hullunmyllyä tahansa, niin voin kertoa teille kaikille elämäntilanteestanne riippumatta:

it's all gonna be alright.

7 comments:

 1. Onnea! Vietä ihana synttäripäivä! <3
  Sulla on upea blogi ja ihailen sua kovasti :*

  www.so--creative.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Saga ihanasta kommentistasi! Synttäripäiväni oli oikein myös mukava, aurinkoinen ja täynnä naurua :)

   Delete
 2. Hyvää syntymäpäivää! Asenne sulla on ainakin kohdillaan, vastoinkäymiset kuuluu asiaan ja niistä pääsee yli kun ottaa ne kasvattavana kokemuksena. Itsellä on edessä synttärit kanssa ja pieni kriiseily vissiin kuuluu asiaanku elämä ei ihan mennytkään niinkuin silloin joskus hyvinkin realistisesti (heh) ajatteli :D niinkuin yksi lempimotoista sanoo: Life happens. Nauti aurinkoisesta synttäripäivästäsi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kelli! Vuoden aikana olen kyllä omaksi ilokseni huomannut, että vuosien työ on tuottanut tulosta, ja vaikka elämä tarjoilisikin vain sitruunoita, niin pystyn silti pitämään yleisvireen positiivisena. Pienet kriisit kuuluu todellakin elämään, mutta nekin jos tiedostaa etukäteen, niin ei ole hätää ;) Nyt jälkikäteen on kyllä hauska naureskella niille kaikille naiviille suunnitelmille, jota aikoinaan on tehnyt. Eihän se koskaan niin mene! :D

   Delete
 3. Mahtavaa syntymäpäivää Ida <3

  ReplyDelete
 4. Hyvää syntymäpäivää! Mitkä muut kirjat olet lukenut? Olis kiva saada uusia luetavaa

  ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved