Mexican food

01/08/2013

Eilen keskiviikkona käväistiin siskoni kanssa elokuvissa katsomassa Sofia Coppolan The Bling Ring. Kumpainenkaan meistä ei ollut ehtinyt syödä mitään sitten lounaan, joten kävimme lippuvarausten lunastamisen jälkeen pyörähtämässä Cholossa (Lönnrotinkatu 9) ikään kuin jatkaaksemme viime viikonloppuista Meksiko-teemaa. Ruoka oli mahtavaa ja maukasta - itse söin naked beef burriton siskoni mutustellessa omaa pollo burritoaan.

(Elokuvasta sen verran, että se oli mielestäni varsin viihdyttävä. Kyllähän niitä kenkiä, laukkuja ja mekkoja mielelään ihasteli 95 minuuttia. Oman hauskan tunnelman elokuvaansa toi se, että se perustuu tositapahtumiin. Avain ovimaton alla... Paris, really?)



Kuvia Cholon ruoasta minulla ei ole teille tarjota - ei sitä nälältään ehtinyt kuvaamaan. Ja toisaalta, folioon kääritty burrito sinisellä muovilautasella ei ehkä ole se esteettisin annos maailmassa. Sen sijaan tarjoan teille näiden Cholo-kuvien kanssa reseptejeä yllätysjuhlistamme viime perjantailta, niitä ehtikin jo Stiina kommenttiboksin puolella toivoa! Burrito-buffetissa meillä oli siis täytteinä veggie chiliä, maustettua broileria, lime-korianteririisiä, paistettua vihreää paprikaa & punasipulia, maissi- ja tomaattisalsaa, guacamolea, crème fraîchea, jalapenoja sekä juustoraastetta.

Chilin valmistin juhlapäivän aamuna ja siinä varioin hieman Jamien tätä ohjetta - tietenkin ilman noita riisi- ja salaattikohtia. Meillä oli mustapapujen sijaan kidneypapuja eikä meiltä löytynyt myöskään kuivattua chiliä. Hyvää tuli siitä huolimatta ;)



Broilerin rintafileet (suikaileiksi leikattuina) paistettiin pannulla ihan perinteiseen tapaan, ja lopuksi ne maustettiin siskoni tekemällä mausteseoksella. Mausteseoksessa lähtökohtana oli Joy the Baker -blogista löytämäni ohje, jota muokattiin seuraavanlaiseksi:
2 lusikallista chilijauhetta, 1 lusikallinen jauhettua juustokuminaa, 1 lusikallinen paprikajauhetta, 1 lusikallinen kuivattua oreganoa, 1 lusikallinen valkosipulijauhetta, ½ lusikallista jauhettua korianteria ja ½ lusikallista suolaa

Lime-korianteririisi puolestaan syntyi vaivattomasti lisäämällä keitetyn pitkäjyväisen riisin sekaan tuorepuristettua limemehua sekä korianterisilppua ja suolaa. Itse tykkäsin heitellä näitä kaikkia aika reilulla kädellä, mutta ensimmäistä kertaa tehdessä kannatta aloittaa ehkä hieman maltillisemmin.



Tomaattisalsa syntyi tällaisella ohjeella:
Silppua pieneksi ½ pieni punasipuli, muutama jalapenoviipale ja maun mukaan tuoretta korianteria. Kaiverra 6 suuresta tomaatista sisukset pois ja pilko ne hakkelukseksi. Valuta pilkottuja tomaatteja siivilässä, painele massaa välillä jotta mahdollisimman paljon nestettä lähtee pois. Lisää valutettuihin tomaatteihin sipuli-jalapeno-korianteriseos ja mausta maun mukaan tuoreella limemehulla, suolalla, pippurilla ja hippusellisella sokeria.

Maissisalsaan käy muuten sama ohje kuin tomaattisalsaan, mutta tomaatti korvataan noin 300 grammalla säilykemaissia. Maissisalsaan ei myöskään lisätä sokeria, säilykemaissin itsessään ollessa jo aika makeaa.



Oma lempparini kastikkeista on guacamole, joka on niin helppo ja nopea tehdä! Kannattaa muuten säilyttää avokadojen kivet ja sujauttaa ne valmiin guacamolen sekaan - näin avokado ei tummu odottaessa tai jo ollessa tarjolla! Guacamolen tein seuraavanlaisesti:
Silppua pieneksi ½ pieni sipuli, 1 pieni tomaatti (hedelmäliha poistettuna), 1 tuore chili sekä tuoretta korianteria ja sekoita ne keskenään. Koverra 2 avokadosta hedelmäliha ja muussaa se tasaiseksi massaksi. Lisää avokadomassa silpun sekaan, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan tuoretta lime- tai sitruunamehua maun mukaan. Tarjoile mahdollisimman pian.

Näistä kastikeohjeista syntyy sopivia annoksia meidän piireissä noin kahdelle hengelle eli 5-8 burritoon (letun koosta riippuen). Tietenkin kannattaa tehdä isompia määriä vieraiden tullessa paikalle tai mikäli haluaa sooseja myös esimerkiksi nachojen kanssa dippailtavaksi. Tällä kertaa taidan jättää nämä meksikoaiheiset postaukset tähän, mikäli teillä ei tule jotain toiveita vielä mielee ;) Selkeytän myös mielelläni, jos ohjeissa oli jotakin epäselvää. Nyt kaikki vaan burritoja pyörittelemään (tai syömään niitä valmiita Choloon)!

P.S. Olemme siskoni kanssa tehneet molemmat hieman kaappien siivousta, ja siinä samalla lisäilleet Huuto.netiin joitakin tuotteita. Minun myytäviäni pääsee katsomaan täältä ja siskoni puolestaan täältä. Lisäyksiä on myös tulossa molemmille! :)

4 comments:

  1. Kiitos resepteistä! Guacamolea ja salsoja pitää ainakin testata pikapuoleen. Itsekin olen muuten suunnitellut käyntiä Choloon jo jonkin aikaa, joten kiva kuulla, että ruoka maistui. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Testiin vain, varsinkin nuo kastikkeet ovat todella nopeita ja helppoja tehdä! :) Ja Cholo oli kyllä erittäin mainio, voisin itsemennä uudelleen vaikka heti!

      Delete
  2. Oi nam! Guacamole on herkkuani, joten se menee varmasti testaukseen ;)

    ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved