Looking for the next camera

26/08/2013

Nykyinen kamerani (Canon EOS 1000D) on minulla jo vuosia, ja oli ensimmäinen digikamerani. Kamera on palvellut minua hyvin ja uskollisesti vuosia, mutta on jo auttamatta jäänyt vanhaksi sekä tekniikan että omien kuvaustaitojeni kehittyessä. Ostaessani kameran vuonna 2008 (hui kauhistus!) en tiennyt (digi)järjestelmäkameroista hölkäsen pöläystä, enkä osannut sitä edes kunnollä käyttää. Aikoinani kuitenkin päätin, että opettelen kuvaamaan ilman automaattitoimintoja manuaaliasetuksilla, ja kun siihen kykenen, voin hankkia sitten sen hetkisiä vaatimuksia vastaavan vekottimen.No, tuo aika on nyt käsillä, ja olenkin tämän vuoden puolella pohtinut uuden kameran hankkimista ihan tosissaan. Kuvaan kaikki kuvani manuaaliasetuksia käyttäen ja tiedän mitä kuviltani haluaisin, mutta tämä vanha rakas laitteeni ei oikein pysty sitä minulle tarjoamaan. Uutta kameraa olen pohtinut lähinnä kahdesta vaihtoehdosta; Canonin EOS 60D tai EOS 70D. Tietenkin mielelläni hyppäisin suoraan vaikka 5D:hen, mutta yritän olla realistinen (lähinnä lompakkoni sietokyvyn kannalta).

Jotain teknisiä eroja kameroista löytyy, mutta minulle tällä hetkellä tärkeimmältä tuntuvat löytyvät molemmista: paljon megapikseleitä, suuret ISO-luvut, kääntyvä LCD-näyttö, full HD -kuvaus sekä RAW-kuvien muokkaus kamerassa. Haluaisinkin tietää, onko teillä käytännönkokemusta jommasta kummasta kamerasta, tai muita hyviä vinkkejä joita kannattaa tässä ottaa huomioon? Tiedän, että siellä on kaikenlaisia kameratietäjiä ruudun toisella puolen, joten nyt saa antaa kaiken kullanarvoisen tiedon jakoon! :)


// Just wondering which camera I should buy, EOS 60D or EOS 70D? Any suggestions?

10 comments:

 1. Mulla on myös Canonin 1000D, ja on kyllä hyvä käytössä mutta silti armottoman huono joissain tilanteissa: suppeet iso-arvot, suht. pieni kenno yms. Ja se ärsyttävin: ei videokuvausta!
  Mutta tosiaan, mä kävin Verkkokaupassa katselemassa kameroita ja mä rakastuin, siis ihan ensikosketuksella, tuohon 60D:hen, joten näin itse ainakin oon sen puolella, ja se onkin mun seuraava kamerani kunhan saan ensin rahat kasaan :)

  minttusblog.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä, alussa 100D:n tehot riitti, mutta nälkä kasvaa syödessä ;) Videokuvan puuttuminen on iso miinus, vaikka tuon ilmestymisen aikoihin sitä ei tainnut olla oikein missään digijärkkäreissä...
   Mutta kiva kuulla että tykkäsit 60D:stä! Yksi piste siis sen tiimiin ;)

   Delete
 2. "Nykyinen kamerani (Canon EOS 1000D) on minulla jo vuosia, ja oli ensimmäinen digikamerani." mistä lähtien se on ollut digikamera?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tietääkseni digijärjestelmäkamerat lasketaan myös digikameroiksi, sillä niissä ei kuvata filmille...?
   Pahoittelen jos tämä "digikamera"-termi nyt loukkasi sinua jotenkin, lähinnä tarkoitin sillä ettei minulla ollut aiemmin ollut myöskään digipokkaria tai minkään muotoista digiä!

   Delete
 3. Ostin 60D:n alkukesästä ja en voisi olla tyytyväisempi hankintaani! Nyt vielä hommasin siihen 50mm f1,8 linssin, joten paketista tuli täydellinen ;) Vielä kun oppisi paremmin kuvaaman :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jee mahtava kuulla! :) Itselläni tuo f1.8 löytyy jo, joten hyvä tietää että kombo toimii ;)

   Delete
 4. Itsellä on ihan sama historia ja sain myös tuon samaisen 1000D:n vuonna 2008 tai 2007. Viime keväänä menetin lopulta tyystin hermoni siihen, että ISO-arvot olivat niin maltilliset (eikä ne kyllä isommat olisi voineet olleetkaan, kun kohina oli niin armotonta) ja pistin koko roskan linsseineen päivineen myyntiin ja vaihdoin kokonaan minijärkkäriin. Itse reissaan niin paljon, että ison kameran + linssivalikoiman raahaaminen mukana alkoi tuntua jokseenkin rasittavalta, joten siinä mielessä tämä Olympuksen OM-D E-M5 on ollut ihan nappiostos (: Vaikka tähänkin linssejä on kertynyt jo melkoinen määrä, ovat linssit laadukkuudestaan huolimatta niin höyhenen keveitä, ettei mitään järkeä.

  Anteeksi tämä taisi mennä nyt ihan aiheen vierestä, mutta halusin kertoa vain mihin itse lopulta päädyin järkkäriä vaihtaessani enkä voisi kyllä olla tyytyväisempi päätökseeni (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Muistankin kun puhuit blogissa kameran vaihdosta! Tuossa 1000D:ssä on kyllä niin moni asia päin prinkkalaa, mutta silloin vuonna nakkihan oltiin ihan fiiliksissä laitteesta ;)

   Olen myös miettinyt kompaktijärkkärin hankkimista, mutta loppuen lopuksi olen kallistunut tuommoisen möhkäleen ostoon. Kompakteilla kyllä tulee ihan uskomattoman hyvää kuvausjälkeä, vaikea uskoa että niin pienet kamerat onkin niin pippurisia! ;)

   Delete
 5. itse laitoin tänään vaikean päätöksen jälkeen tilaukseen 70D. :D Kauhean kauan kyllä mietin että kumpi se vai sitten 60D. Välissähän mulla oli tässä 600D mikä on myyty ja on multa myös löytynyt 1000D se oli ensimmäinen kamerani, ja se toimi ja palveli minua hyvin :) nyt vaan sitten se että taas on uusi kamera ja uudet kujeet ;D ei se vaan että oppii käyttää sitä. Kummman kameran sinä meinaat hankkia? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi että, vähän kade täällä ollaan! En vielä ole päätynyt oikein mihinkään tässä valinnassa, odottelen saavani jotain suurta valaistusta ;) Voi kuitenkin olla, että nyt kerrankin kun uutta välinettä hankin, niin samantien sitten tuohon 70D:hen päätyisin. Ei ainakaan tarvitsisi sitten heti haikailla uuden perään ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved