Taking it easy

20/08/2013Meillä on täällä Midin kanssa alkanut viikko aika rauhallisesti. Midi oli muutaman yön veljensä luona painimassa, juoksemassa kilpaa ja tappelemassa parhaista herkuista; itse hyppelin jalkani ja niskani kipeäksi Weekend-festivaaleilla perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina sanoin heipat viikonloppivierailleni ja kävimme siskoni kanssa syömässä Ravintolapäivässä, sen jälkeen onkin vain kertäilty voimia viikonlopun jäljiltä. Olemme Midin kanssa nukkua tuhisseet vierekkäin kuin tukit!

Kotona ollaan oltu siis erittäin rennosti - minä katson läppäriltä sarjoja ja Midi puolestaan vahtii Kallion kuninkaana alamaisiaan tarkasti ikkunalaudalta käsin! Olohuoneen ikkunalaudasta on tullut Midin oikea valtaistuin, ja siinä voisi viettää helposti tunteja kerrallaan ihmetellen kadulla liikkuvia ihmisiä ja autoja. Muutama murahdus tai leikkiseuran perään haikaileva inahdus kuuluu silloin tällöin, muuten vain vahditaan.Näistä kuvista muuten hyvin näkee, miten ihanassa kunnossa Midin turkki on! Se on niin pehmoinen ja pörröinen, että välillä vain tekee mieli hieroa poskea sitä vasten! :) Midin ruokailusta tulee tasaisin väliajoin kysymyksiä, ja esimerkiksi tuo turkin mahtava kunto on suurimmaksi osaksi ruokavalion ansiota. Midi syö siis täysin raakaruokaa, eli kypsentämättömiä luita, lihoja ja kasviksia. Aamuisin ruokana on yleensä liha-kasvissekoitus, jonka pääpainona on vaihtelevasti nauta (maha, jauheliha), possu (sisäelimet, jauhelihiha), kalkkuna (jauheliha), kala tai broileri (jauheliha, sydän). Kasvissoseen teen itse ja pakastan annospaloina, siinä pääpaino on aina vihreillä kasviksilla. Esimerkiksi täällä on hyvää listausta koirille sopivista kasviksista! Liha-kasvissoseen sekaan sekoitan useimmiten myös hiukan kuivattua merilevää sekä öljyä (oliiviöjy, pellavansiemenöljy, vehnänalkioöljy...). Iltaisin syödään aina lihaisia luita, useimmiten kokonaisia broilerin siipiä.

Lihat ja luut hankin suurimmaksi osaksi Murren Murkinasta ja suosittelen kauppaa lämmöllä! Valikoima on monipuolinen ja palvelu on aina ollut ystävällistä. Sieltä ostan välillä myös herkkupaloja, kuivattuja kanankauloja tai muita kuivalihoja. Kongiin ja koulutusnameiksi ostan Brit Caren Let's Bite! -kuivalihoja, sillä ne ovat tarpeeksi pehmeitä saksilla silputtavaksi ja sisältävät 100 % lihaa.

Vastailen mielelläni kaikkiin tällaisiin Midiin ja koiriin yleensäkin liittyviin kysymyksiin, mikäli teillä on! Kaikissa asioissa en ole ihan ekspertti, mutta parhaamme yrietään ;) Nyt käperrytään (vaihteeksi) hetkeksi sohvannurkkaan ennen iltalenkille lähtöä! Ihanaa tiistai-iltaa pupuset! ♥

6 comments:

 1. Ihana postaus Midistä. :) Itsekin kun syöt todella terveellisesti niin oletko myös urheiluhullu? :) Miten liikut ja miten usein?

  alma

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Alma!
   Olen joskus tainnut täälläkin mainita, että en oikeastaan ole mikään himoliikkuja! Nuorena harrastin ties mitä ja varsinkin tanssi oli minulle tärkeää. Minulla on kuitenkin synnynnäinen lonkkavika, joka rajoittaa liikkumista nykyään aika lailla - suurin osa ryhmäjumpista ja salilla alaruumiilla tehtävät liikkeet ovat ihan nou nou. Tykkään lenkkeillä (reipasta kävelyä, juokseminen sattuu lonkkaan) ja tehdä pilatesta. Välillä treenailen kotona myös käsipainoilla tms. Lenkkeiltyä tulee joka päivä enemmän tai vähemmän koiran kanssa, muita "treenijuttuja" vaihtelevasti muutaman kerran viikossa. Hyötyliikuntaa koitan harrastaa myös, eli portaat hissin sijaan, lyhyet matkat kävellen ratikan sijaan yms. :)

   Delete
 2. Ihana Midi! Turkki kyllä kieltämättä näyttää huikealta (:

  Minä olen yrittänyt syöttää meidän tytöille raakaravintoa, mutta joka kerta on mennyt kaikilla massu sekaisin, vaikka on aloitettu kuinka pienistä annoksista tahansa :( Varsinkin Pökön maha on niin herkkä, että tuntuu ettei se kestä ollenkaan kypsentämätöntä lihaa. Harmittaa kovasti, kun haluaisin niille myös raakaravintoa antaa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi trioa! :/ Olen kyllä kuullut vastaavanlaisia kokemuksia, kun nappuloista on yrittänyt vaihtaa raakaravintoon. Tosi kurja, sillä raakaruoanhan pitäisi auttaa myös monessa muussa terveyteen liittyvissä asioissa. Midiä totuteltiin lihaan jo kennelissä, joten meillä on se mennyt onneksi aivan mutkattomasti...

   Delete
 3. Todella kaunis koira sinulla! Oikea blondi :D Näissä kuvissa on ihana, valoisa ja rauhallinen loppukesäinen tunnelma :-)

  ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved