#tbt: One week in Luberon

05/03/2015

Havahduin tuossa yksi päivä, etten koskaan laittanut tänne blogiin kuvia meidän kesälomareissustamme Ranskan maaseudulle. Maaseutuelämää edeltäneiden muutaman päivän tunnelmia jaoin Two days in Nice -postauksessa, jonka jälkeen blogi jäikin puolivahingossa muutamaksi kuukaudeksi tauolle.

Eilen kuitenkin kokosin lomamatkastamme koostevideon viikonlopun tyttöjenpäivää varten, ja siinä samalla kahlasin läpi myös muutamat fotot teille jaettavaksi :)
Olimme siis kahdeksan hengen tyttöporukalla vuokranneet talon Interhomen kautta itselleni tutusta pikkuruisesta provencelaisesta kylästä, Cucuronista. Aivan upealle, aikoinaan navetasta entisöidylle talolle huristelimme vuokra-autoinemme lauantai-päivänä, ja näissä maisemissa viihdyimme aina seuraavan viikon lauantaiaamun asti.

Talo on hyvin varusteltu ja sieltä löytyi kaikki meille tarpeellinen. Pihapiiristä löytyi lehtikatosten ja uima-altaiden lisäksi myös riippukeinu, petanque-kenttä, viikunapuita, kurpitsapelto, viiniköynnöksiä ja mitähän vielä... Päivät sujuivat siis oikein helposti altaan reunalla viiniä maistellen ja elämästä nauttien ;)

Joka aamu hurauttelimme pikkukyläämme patonki- sekä croissant-ostoksille, ja aamiaista nautittiin p i t k ä ä n. Välillä skumpan kera, kuten asiaan kuuluu... Joinain päivinä teimme retkiä lähiseudulle, muun muassa Val Joaniksen viinitilalle ja puutarhaan. Jos pyörit lähiseudulla, suosittelen tutustumaan! Emme saaneet aivan viime vuotisen kaltaista tourneeta viinikellareihin, mutta kiertelimme tovin aivan upeassa puutarhassa, jonka jälkeen saimme maistella tilan omia viinejä.

Piipahdimme myös Marseillen alueella ja samalla reissulla kävimme katselemassa myös flamingoja ja villihevosia Camarguen luonnonpuistossa. (Camarguen suola on mielestäni parasta ikinä, ja sillä onkin minun kyökissäni ruoat maustettu jo vuosia! Kiitos äidille ja isälle, jotka minut 15-vuotiaana raahasivat ihmettelemään jättimäisiä suolakekoja juurikin tuonne suisto-alueelle)Tutustumassa käytiin myös lähikyliin ja -kaupunkeihin, muun muassa Aix-en-Provenceen sekä Lourmariniin. Siellä pyörimme niin kahviloissa kuin markkinoillakin, hamstraten mukaan Marseillen saippuaa ja suolakaramellikastiketta... Eniten aikaa käytimme kuitenkin vain talolla oleskeluun ja uima-altaalla nautiskeluun :)

Itselleni Provencen maaseutu on todella merkityksellinen, sillä näissä maisemissa (ja juurikin noissa kylissä!), olen viettänyt lukuisia kesiä nuorempana. Meidän perheellä ei ole koskaan ollut mökkiä järvenrannalla, vaan kesän tullen olemme pakanneet auton täyteen ja suunnanneet Etelä-Ranskaan. Noina vuosina on tullut koluttua kyllä kaikki alueen nähtävyydet ja kylät, joten tällä reissulla en omasta puolestani vaatinut perinteistä turismoilua. Menimme sen mukaan, mikä suurimmasta osasta tuntui kivalta sinä päivänä, ja uima-altaallekin oli lupa jäädä, jos se houkutteli enemmän.

Oivoi, näitä kuvia katsellessa ei voi kuin todeta, että onpa minulla ihania ystäviä (vaikka heidän nassujaan ei kuvissa näykään), ja että olisipa pian jo kesä! Ihanaa torstain jatkoa!

2 comments:

 1. Aivan ihania kuvia. Pääsi jotenkin tosi hyvin tunnelmaan ja kesäfiilikseen<3 oih. Mulla usein kesällä unohtuu kokonaan semmoset fiiliskuvat ja reissussa välillä myös - tänä kesänä kaivan kameran esiin ja tallennan ihania hetkiä. Tää on lupaus.
  :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maria! Ihana kuulla, että näistä välittyi tunnelma :) Itsellä taas viime kesänä unohtui täysin muut kuin fiiliskuvat, joten munkin tarvitsee varmaan tehdä joku kuvauslupaus! Sulle fiiliskuvia, mulle ihmiskuvia! ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved