First of May

03/05/2014



Vaikka en koskaan ole ollut mikään pakkojuhlien ystävä, niin vapusta olen aina tykännyt. Se on vähän niinkuin merkki siitä, että nyt saa innostua keväästä ja kesästä, ja että kauaa ei tarvitse (toivottavasti) odotella enää sandaalikelejä.

Ja yksi syy vapun mahtavuuteen on tietysti minun ystäväni. Tämän vuoden vappu oli jo kuudes, jonka vietin Helsingissä ja (nyt entisten) opiskelukavereideni kanssa. Vappuaattona olemme kukin tehneet vähän sitä sun tätä, mutta vappupäivänä olemme aina kokoontuneet yhdessä brunssille. Kauniilla säällä olemme levittäneet piknik-viltit Kaivarin nurmelle ja sääolojen ollessa epävakaat olemme vetäytyneet sisätiloihin.




Tarjoilut on hoidettu aina nyyttäriperiaatteella, ja pöydät ovatkin notkuneet täynnä yhtä sun toista! On ollut vuosien aikana hauska huomata, miten tarjoilutkin ovat "aikuistuneet" meidän juhlijoiden mukana: ennen tuotiin sipsejä ja prinssinakkeja, nyt tuodaan banoffeeta ja juustolajitelmia. Kuohuvaa on poksauteltu tasaiseen tahtiin joka vuosi, eli aivan kaikki ei kuitenkaan ole muuttunut ;)



Tänä vuonna taisimme tehdä ennätykset ja brunsseilla täällä luonani seitsemän tuntia. Vannotin kaikkia pysymään asunnossa kunnes tarjoiluastiat olivat tyhjentyneet... Onnistuin.

Pöydästä löytyi tällä kertaa muutamaa salaattia, porotäytteisiä rieskarullia, kana-avokado- ja pekoni-täytteisiä patonkeja, juustoja, kreikkalaistyylisiä lihapullia, lohitahnaa ja ruisleipää, höyrytettyjä nakkeja, croissanteja, mustikkamuffineita, tuplasuklaakeksejä, cookiepopseja, banoffeeta, munkkeja ja hedelmiä. Juomalaiseissa asianmukaisesti kuohuvaa tai mimosaa sekä monta pannullista kahvia.

Jos vappu on virallinen merkki tulevasta kesästä, niin mielestäni tämä oli aika hyvä merkki. Paljon ystäviä, ruokaa ja naurua. Mitä sitä muuta kaipaisikaan?


// We ate. A LOT.

12 comments:

  1. Oi miten herkullisen näköstä♥

    ReplyDelete
  2. Kaunis ja herkullista! Pinkki kukka maljakossa viimeistelee tunnelman :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos! Pionit kruunasi omasta mielestänikin herkkkupöydän! :)

      Delete
  3. Oih miten kaunis kattaus ja herkullisen näköisiä ruokia! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, herkulliselta myös maistui! ;)

      Delete
  4. Herkullisen kuuloinen ruokatarjonta, ihan vesi herahti kielelle! :)'

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe, kiitos! Alkaa itsellekin kuulostaa taas aika hyvältä näin parin päivän jälkeen! ;)

      Delete
  5. Näyttää kyllä aivan ihanalta ! Etenkin noi patongit on laitettu ihanasti esille, nam nam !
    Oih. pitääkin mennä kukkakauppaan ostamaan kevään ensimmäiset pionit maljakkoon :)

    -Maria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Maria! Nuo patingit on mun "bravuuri", tein samanlaisia jo kolmatta vuotta putkeen yleisön pyynnöstä :) Niihin tulee niin paljon täytettä, ettei voi kuin nyöriä kasaan!
      Nää oli munkin ekat pionit tänä vuonna, torimyyjä kertoi että olivat vasta juuri tulleet valikoimiin! Eli mars kukkakauppaan :)

      Delete
    2. Hei aattelin tehdä tuollaisia patonkeja, niin mitäs kaikkea laitat niihin yleensä :) Ja mistä voi ostaa tollasta ihanaa nauhaa.. ? (hassua, New Yorkissa tietäisin tasan tarkkaan mihin kauppaan kävelisin leivontalankaa varten :D)
      Kiitos jo etukäteen :)

      Delete
    3. Hmm, tällä kertaa patongeissa taisi olla majoneesia, salaattia, kurkkua, tomaattia, avokadoa, pekonia, kanaa ja cheddaria! Tuon narun olen ostanut aikoinaan Heinon tukusta, mutta luulen että sitä voisi saada ihan jostain isommasta marketistakin... Se on sellaista paperista pakkausnarua, jota käytetään esim. kukkakaupoissakin! Myös jostain Sinellista yms. löytyy, mutta ne on vähän kalliimpia :)

      Delete

© Happy daysAll rights reserved