Muotoiluinstituutti Chirstmas Sale

28/11/2013Viime viikonloppuna pikkujoulujen lisäksi ehdin piipahtaa ystäväni kanssa Lahden muotoiluinstituutin jokavuotisissa joulumyyjäisissä, jotka järjestettiin Lahden Ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin tiloissa. Tapahtumassa oli perinteiseen tapaan myyjinä kymmeniä muotsikan opiskelijoita myymässä ja esittelemässä tuotteitaan, jotka olivatkin toinen toistaan makeampia! Esillä oli paljon graafisen suunnittelun ja valokuvauksen opiskelijoiden joulukortteja, erilaisia printtejä ja kalentereita, korumutoilijoiden koruja, muutamia vaate- ja muotisuunnittelun tuotoksia sekä tietenkin tuotteita myös muun muassa teollisen muotoilun puolelta.Itse tykkään kovin tällaisista tapahtumista, ja usein ostelenkin niistä tuotteita. Graafinen ala kiinnostaa minua kovasti (harkitsinpa yhdessä vaiheessa ihan vakavasti myös siihen kouluttautumista) ja mielestäni alan opiskelijoilla on todella hyviä näkemyksiä ja ideoita. Esimerkiki graafisissa tuotteissa oli monia niin hauskoja juttuja, etten tiennyt mitä olisin niistä lopulta ostanut! Hyvin paljon myynnissä oli myös yksinkertaisia tuotteita, joissa kuitenkin oli mukana jokin hauska oivallus. Tällaisia lisää myyntiin laajemmassakin mittakaavassa!Itse ostin myyjäisistä pohdintojen jälkeen betonista valetun tuikkualustan, joka on dipattu kultaiseen maaliin. Tuotteen takana ovat Maria Haapala ja Eveliina Rummukainen, ja heidän pöydällään oli myynnissä myös muita betonista tehtyjä tuotteita. Tämä betonimöhkäle sopii hyvin kesällä ostamiini Granitin pieniin tuikkukuppeihin, vaikka onkin hieman vaaleampaa sävyä (mutta eipä se niin tarkkaa ole). Toinen ostokseni oli Noora Kyöstilän ja Johannes Kaarakaisen suunnittelema vuoden 2014 kalenteri, jonka supersöpöjen eläinkuvitusten edessä en voinut kuin ihastua! Suosikkini taitaa olla tuo joulukuun kettu, sillä se tuo oman Midi-palleroiseni jotenkin mieleen... Kalenterin ajattelin viedä toimistolle työpöydälle komeilemaan, sillä se on tuommoinen näppärä pöydällä seisova malli.

Muita joulumyyjäisissä myynnissä olleita tuotteita näkee muuten tapahtuman Facebook-sivulta, johon opiskelijat ovat listailleet tuotteitaan. Sinne vain ihastelemaan kaikki! :) Muotoiluinstituutin valokuvauksen opiskelijoilla on muuten myynnissä taas taskukalenteri vuodelle 2014, mikäli sellainen kiinnostaa, kannattaa kurkata tänne!


// Last weekend I visited the Christmas Sale of Institute of Design and Fine Arts (Lahti University of Applied Sciences). The sale was full of amazing products by the students of LAMK, and I ended up buying the gold-dipped concrete candle holder by Maria Haapala & Eveliina Rummukainen, and a 2014 calendar by Noora Kyöstilä & Johannes Kaarakainen.

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved