Some blogging principles

11/11/2013

Sain Jonnalta jo useissakin blogeissa kiertäneen haasteen bloggaajan omista blogiperiaatteista. Tässäpä siis kootusti muutamia ajatuksiani omasta blogistani sekä bloggaamisesta yleisestikin!

Perusjutut
Happy days sai alkunsa kesäkussa 2011, eli kohta on jo reilu 2,5 vuotta tätä projektia takana! Olin ennen Happy daysia seuraillut jo aika kauan muiden blogeja, ja tietenkin jossain vaiheessa alkanut myös pohtia oman blogini perustamista. Olen aina tykännyt sekä HTML-koodauksesta, valokuvauksesta ja kuvien muokkaamisesta, joten oma blogi tuntui fiksulta kanavalta toteuttaa niitä kaikkia. Lisäksi pidin teinivuosinani omaa LiveJournal-päiväkirjaani, joten kuulumisien kirjoittelu nettiin ei tuntunut kovinkaan kummoiselta möröltä.

Blogin sisältö on aikamoinen sekametelisoppa, jossa yhdistelen minua kiinnostavia asioita: muotia, ruokaa, sisustusta ja kaikkea mitä sattuu! Pyrin pitämään blogin positiivisena paikkana, vaikka ei minunkaan elämäni todellakaan mitään ruusuilla tanssimista ole. Joskus voisinkin tehdä postauksen Emmin tyyliin siitä, miten ne päivät oikeasti menevätkään... Postaustahti on tällä hetkellä epäsäännöllisen säännöllinen. Pyrin kirjoittelemaan muutaman päivän välein, mutta olen päättänyt olla ottamatta stressiä postaustahdista. Välillä inspiroi enemmän kuin toisena päivänä, ja se on ihan okei.Teksti ja ulkoasu
Kuten aiemminkin olen jo todennut, aloitin blogin aikoinaan kanavana purkaa visuaalista inspiraatiotani. Minulle ulkoasu on tärkeä niin omassa kuin lukemissanikin blogeissa. Eniten pidän yksinkertaisista, mutta kuitenkin huolitelluista ulkoasuista. Fonttien tulee olla linjassa keskenään ja kuvien sopia yleisilmeeseen. Tekstissä arvostan sujuvuutta, ja pyrin itsekin ilmaisemaan ajatukseni selkeästi. Oikoluen tekstiäni useampaan kertaan ennen julkaisua, sillä kirjoitusvirheet kauhistuttavat minua. Muiden blogeissa ne menettelevät, mutta koulutukseni ja työni takia en voi sietää omassa sisällössäni teknisiä virheitä :D Koen kuitenkin, että teksti on minulla vain toissijaisena, ja kuvat ovat postauksissani pääroolissa.

Kuvat
Olen ollut alusta asti tarkka siitä, millaisia kuvia lisään blogiini. Suurin osa kuvituksista on itseni järjestelmäkameralla ottamia, tietenkin välillä muutamia puhelinräpsyjäkin mahtuu sekaan. Olen aina ollut tarkka lähdemerkinnöistä muiden kuvia lainatessani (kuvan lähteeksi ei koskaan ole OK laittaa "Google" tai "Pinterest"). Luettuani Pupulandian Jennin blogipostauksen aiheesta päätin pyrkiä tästä lähtien käyttämään vain itse ottamiani kuvia. Tähänkin postaukseen olisin voinut napata Pinterestistä joitakin kivoja bloggaamiseen liittyviä kuvia, mutta päätinpä silti tuottaa kuvamateriaalin itse. Tilanteiden "lavastaminen", kuvien ottaminen ja muokkaaminen veivät yhteensä varmasti vähemmän aikaa, kuin juuri niiden oikeiden kuvien löytäminen ja alkuperäisten lähteiden etsiminen.

Linkit ja muut blogit
Tykkään lukea paljon myös muiden blogeja! Seurattavia löytyy niin Blogilistalta kuin Bloglovinistakin, ja kalhailen niitä aina läpi silloin kun aikaa riittää. En tällä hetkellä tilaa oikeastaan mitään lehtiä, joten sellaisen hömppäannostelun olen jätettänyt blogien vastuulle! Haen muista blogeista inspiraatiota ja vinkkejä niin valokuvauksen, pukeutumisen kuin vaikka kokkailunkin suhteen. Välillä tietenkin tulee törmättyä myös hyviin ostovinkkeihin, ja olenpa muutaman tuotteen kotiinkin ostanut ihan vain jonkin blogin juttujen perusteella! Tuosta oikeasta sivupalkista löytyy myös jonkinlaista listaa seurailemistani blogeista – koitan pitää sitä aina ajan tasalla ja päivitellä mukaan uusia kivoja löytöjä. Tykkään myös postauksissani linkitellä paljon muiden blogeihin, kuten olette tässäkin postauksessa saaneet huomata ;)Yhteistyö ja mainonta
Blogini on vielä aika pieni ja harrastepohjainen, joten mitään suuria yhteistyökuvioita ei täällä ole näkynyt. Sivun yläreunassa välillä pyörivät mainokset tulevat Indiedays Inspirationin kautta, mutta eipä niilläkään ole tullut vielä rikastuttua. Muutamia affiliate-linkkejä löytyy silloin tällöin, kuten myös muuten yhteistyössä toteutettuja postauksia. En kuitenkaan itse pidä blogeista, joista paistaa läpi silmissä kiiltävät eurot ja postaukset ovat vain affi-linkkejä toistensa perään. Mielestäni blogit ovat kuitenkin erittäin varteenotettava markkinointikanava niin pienille kuin suurillekin yrityksille, joten en ole blogimainontaa vastaan laisinkaan. Mainosten ja yhteistöiden on mielestäni kuitenkin sovittava sekä blogin aihepiireihin että yleiseen tyyliin – ja blogin kirjoittajan on tietenkin seisottava mainostamiensa asioiden takana. Itse en halua mainostaa tuotteita tai yrityksiä, joiden arvoja ja periaatteita en pysty täysin kannattamaan.

Ikävät kommentit
Taidan olla vielä jossain erityisessä tilanteessa, sillä saan todella vähän negatiivisia kommentteja. Ehkä kävijämäärien pienuus vaikuttaa asiaan, tai sitten te kaikki lukijat olette vain todella fiksua porukkaa ;) En sano että olisin aina oikeassa ja kanssani pitäisi olla samaa mieltä, mutta eriävät mielipiteet voi esittää myös rakentavasti. Olen iloinen, että blogini kommenttilaatikko on pysynyt myös positiivisena paikkana!

Liitännäiset/some
Tällainen nörttihirmu kun olen, niin tottakai minä/blogi olemme monessakin mukana! Tällä hetkellä aktiivisesti ovat käytössä sekä Instagram että Pinterst, joissa seikkailen päivittäin. Twitter-tilinkin omistan, mutta olen siellä täysin epäaktiivinen. Facebook-sivun perustamista blogille en ole vielä vakavasti harkinnut, mutta mikäli alatte sellaista vaatia, niin eiköhän sekin onnistu!Parasta bloggauksessa
Parasta on ehdottomasti vuorovaikutus teidän lukijoiden kanssa! Jokaisen saamani kommentin luen tarkasti ja hymyillen, vaikken siihen ehtisi samantien vastatakkaan. Olen blogin kautta tutustunut myös huipputyyppeihin ja päässyt muutenkin kokemaan muutamia kivoja juttuja.

Vinkit aloittelevalle bloggaajalle
Oman blogin kanssa ei kannata alkaa epäröimään, vaan tarttua tuumasta toimeen! Vaikka kaikki vaikuttaisi alussa monimutkaiselta ja vaikealtakin, niin kyllä se siitä selkiintyy. Kannattaa myös alusta asti tehdä vain sellaisia juttuja, jotka tuntuvat itsestään mielekkäiltä, olla oma itsensä. Oman blogikin tyyli löytyy vain kokeilemalla, ja mikäli bloggaus ei jostain syystä tunnukaan hyvältä, niin aina sen blogin voi lopettaa :) Ei tässä ole kyse elämästä ja kuolemasta, vaan kivasta harrastuksesta! Blogin selkeyteen ja luettavuuteen kannattaa panostaa, niin sinne löytäneet lukijat jäävät helpommin myös vakkarikävijöiksi :)

Haasteen lähettäisin vielä eteenpäin muutamille leideille, mikäli he eivät vielä kyseistä haastetta ole saaneet! Eli Lilli, Laura ja Maria, olisi kiva kuulla myös teidän mielipiteitänne!

10 comments:

 1. Kiitos haasteesta! Olen näitä mielenkiinnolla lukenut muiden blogeista ja nyökytellyt ahkeraan, eli aika samanlaisia juttuja itsellänikin, tartun silti haasteeseen!:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä vaan! :) Eikös kiivas nyökyttely olekin vain sitten merkki siitä, että monella on hyvät arvot bloggailun suhteen! :)

   Delete
 2. Olipa ihana postaus ja oli pakko lukea kokonaan :) Tuntuu, että itsekin alkaa vasta vähitellen päästä bloggaamisen makuun ja rytmi alkaa löytymään. Mäkin tykkään hirveästi HTML -koodien muokkauksesta, olen kuullut että aika harva tykkää :D Sulla on kyllä mielettömän hieno ulkoasu, täytyy sanoa! Tuntuu, että oma blogini on jatkuvan remontin alla ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos! :) En voi kertakaikkisen ymmärtää ihmisiä, jotka eivät tykkää koodailla ;) Sehän on niin kivaa ajanvietettä, välillä toivoisin että ehtisin enemmänkin koodailemaan - esimerkiksi ulkoasun haluaisin koodata alusta alkaen itse. Mun mielestä jatkuva remppaaminen ulkoasun ja oman kirjoitustyylin/kuvien kohdalla on vaan hyväksi, silleenhän sitä kehittyy eikä jää junnailemaan paikalleen! :)

   Delete
 3. Ei hitsit! Oon jo aatellu että oon löytänyt jo kaikki mun silmään mielyttävät, laadukkaat blogit, mutta eikun sinun blogiisi päädyin ensi kertaa vasta nyt! Vaikka teksteihin en olekkaan paljon vielä tutustunut, yksinkertaisen tyylikäs ulkoasu ja kauniit, laadukkaat kuvat tekivät jo vaikutuksen!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Josku ihanasta kommentistasi, joka piristi aamuani kummasti! :) Tervetuloa seurailemaan pikkublogiani, toivottavasti viihdyt pitkään!

   Delete
 4. Olen ihan unohtanut kiittää kun tartuit haasteeseen <3 Näitä oli ilo lukea, ja panostuksesi tähän blogiin todella välittyy ruudun toiselle puolelle. Täällä on aina niin vimpan päälle huoliteltua ja kaunista! Hyvä pointti muuten, että tilanteiden lavastaminen ja kuvien ottaminen vie loppujen lopuksi varmaan vähemmän aikaa kuin sopivien kuvien ja lähteiden etsiminen :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos Jonna ihanista sanoistasi!<3
   Minulla meni näiden kuvien ottamiseen varmaan alta 10 minuuttia, mutta muistelen etsineeni joskus Pinterestissä bongaamani kuvan alkulähdettä varmaan tunteja...! Eli omat kuvat kannattavat :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved