Roasted chestnuts

23/12/2012


Itselleni talveen ja jouluun kuuluu kiistämättä muutamat jutut, ja yksi niistä on paahdetut kastanjat. Kastanjoihin tutustuin vuosia sitten Itävallan Grazissa, jossa perheeni on asunut ennen syntymääni, ja jossa olemme senkin jälkeen käyneet usein. Siellä syksyisin kastanjamyyjät kärräsivät kojunsa kadun varteen ja myivät noita ihanalta tuoksuvia herkkuja Kleine Zeitungista tehdyissä tötteröissä.

Omat kastanjani nautin joko Kolmen sepän patsaalla tai ostan niitä kotiin ihan lähikaupasta. Paahtamisessa käytän vaihdellen joko tätä tai tätä ohjetta. Kotona paahtaessa ei käytettävissä ole ollut Kleine Zeitungia, mutta Financial Timesin viikonloppunumero kokeilun perusteella tuo lähes saman vaikutuksen...

Mikäli haluat vaikka yllättää joululomalla äidin ja isän, niin tässä onkin mainio vinkki! Itsekin suuntasin kotiin kastanjapussillisen :) Kastanjoiden kaveriksi suosittelen saksalaista Glühweinia, tämä Alkossa myytävä on minusta erittäin maukasta!


// I adore roasted chestnuts; those remind me of many holidays spent in Graz, Austria. In Finland, I buy my roasted ones from the Nut Hut at "Kolmen sepän patsas" or roast them at home. And enjoy them with german Glüchwein, of course.

4 comments:

 1. Kiitos vinkistä! En ole itseasiassa tiennyt tai hoksannut, että kastanjoita voisi paahtaa kotonakin. Näin niitä juuri kaupassa ja mietin, että mitenköhän se olisi mahdollista. Ehkä pitäisi testata, koska kastanjat on ihan mun lemppareita Itävallan ajoiltani. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olepa hyvä! (: Minäkin vasta viime talvena tein niitä ensimmäistä kertaa kotona. Kyllähän se paras fiilis niistä tulee, kun nauttii ulkona kylmässä ilmassa muutaman lämpimän kastanjan, mutta silloin tällöin on kiva paahtaa niitä iltaisin kotona :)

   Delete
 2. Ooh, en osaa edes ajatella mille nuo maistuvat! En ole koskaan syönyt, mutta tää pitää kyllä korjata :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen todellakin kokeilemaan! Sellainen kylmän talvi-illan herkku nämä! :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved