A peek into my kitchen

07/11/2012

Vihdoinkin olisi luvassa hieman kodin esittelyä, niinkuin minulta on pariin kertaan toivottu :) Ensimmäisenä esittelyyn pääsee keittiö, sillä se on oikeastaan ainoa huone, joka on valmis. Thoughts about home -postauksessa näkyy keittiön mittakaavaton pohjapiirrustus, ja siellä olen myös vähän pohjustanut tätä koko koti-asiaa. Huomautuksena pohjapiirrtustukseen, että emme ole vielä saaneet irroitettua olohuoneen ja keittiön välissä olevaa ovea, joten siinä on siis oviaukon sijaan "umpiseinä". (Ja kyllä, sen oven vieressä on ikkuna, josta näkyy olohuoneeseen! Voi näitä vanhoja taloja ja niiden ihmeellisiä pohjaratkaisuja...)



Kun muutimme entisen kämppikseni kanssa tähän asuntoon, oli keittiö aivan kammottavassa kunnossa. Ovet roikkuivat saranoissa miten sattuu, hyllyt olivat romahtamaisillaan, kaksilevyisestä liedestä vain toinen keittolevy toimi ja hieman oli joku nelijalkainenkin tainnut haukata alakaappien kulmista. Saimme kuitenkin vuokrantantajalta luvan keittiön remontoimiseen vuokranantajan piikkiin, ja pari vuotta sitten syksyllä olikin asunnossa aikamoinen remonttishow, kun yhdessä isäni ja enoni kanssa pistimme keittiötä uusiksi.



Koska asunto on vanha, ei remontoiminen tietenkään ollut ihan niin yksinkertaista, mutta onneksi isäpappa on näppärä insinööri ja saatiin lopputuloksena hieno keittiö! Koska remontti tehtiin vuokrantantajan rahoilla, halusimme saada siistin mutta edullisen keittiön. Tämän vuoksi käännyimme Ikean-keittiösuunnitteluohjelman pariin. Ikeasta hankittiin keittiöön siis kaappien rungot (Faktum), ovet (Åpplad), vetimet (Metrik), taso (Numerär), allas (Boholmen), hana (Sundsvik), sokkeli (Perfekt) sekä liesituulein, uuni ja liesi. Välitilaan laitoimme Kodin Terrasta ostetun Kitchen wall -laminaatin sen helpon asennuksen ja puhdistuksen vuoksi. Remontin yhteydessä vaihdettiin myös lattia (niin kuin koko asuntoon) sekä lattialistat.



Remontin yhteydessä kaappitila tuplaantui. Ennen remonttia olimme hankkineet Lack-avohyllyn oven viereiseen nurkkaan. Jääkaapin ylle oli joku edellisistä asukkaista asentanut kaksi pientä avohyllyä, ja ne vain maalasimme valkoisiksi. Laskutasoakin tuli remontin jälkeen huimasti lisää. Aiemmin tuolla yhdessä nurkassa oli mikro, mutta koska se oli kämppikseni ostama vei hän sen luonnollisesti uuteen kotiin mukanaan. Olen kuitenkin huomannut, että tarvitsen mikroa todella harvoin, joten nurkka saakin jäädä varmaan mikrottomaksi ;)



Pääasiassa olen pyrkinyt pitämään keittiön "sisustuksen" aika yksinkertaisena ja selkeänä: vaaleita astioita ja pienkoneita, keittiökalusteisiin sointuvia tekstiilejä. Näiden lisäksi esillä on myös muutama Provencesta tuotu keittiöväline. Lack-hyllyn juuresta löytyy myös Midin ruoka- ja vesikulhot, jotka ovat Hunterilta (1,6 dl).



Elikkä tällainen on minun pienenpieni keittiöni, jossa hyörin kattiloiden ja pannujen kanssa aika monena iltana viikossa. Jos jäi joku asia mietityttämään, niin kyselkää vain :)


//Here's a peek into my tiny kitchen! After moving into the apartment the kitchen wa totally renovated (we did the job, the landlord paid it). I like it very much and spend a lot of time here cooking and baking :)

17 comments:

  1. Onpa ihanan näköinen keittiö! Niin siisti ja valoisa :)

    http://www.ellataimi.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih kiitos :) Näissä kuvissa näyttää kieltämättä aika valoisalta, mutta joskus iltaisin tuntuu kuin olisi jossain pienessä luolassa... Siksi suosittiin keittiövallinnoissa vaaleita pintoja, kun tila on muuten aika pieni :)

      Delete
  2. Voi kunpa meidänkin vuokranantaja ois noin ymmärtäväinen.. Täällä on kyllä remontoitu pari vuotta sitten et sinällään ihan siistiä, mutta parveke on kyllä ihan karmiva! Yritimme hellävaraisesti vihjata vuokranantajalle, että ehkä sinne vois hankkia lasitukset jottei kaikki kalusteet mätäne aina niin hän ilmoitti että hänen mielestään lasitukset parvekkeissa on rumat (???). Eipä siinä mitään sitten. Joka syksy on rahdattava kaikki kalusteet kellariin ennen kuin sateet alkaa :P No nyt rupesin jaarittelee, aivan ihanan selkeä keittiö sulla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, teidän vuokrantaja kuulostaa ihan perinteisetä jääräpäältä :D Voishan lasituksia perustella niin, että asunnon arvo nousisi ;) Me vedottiin siihen korttiin, ja asiaa helpotti että vuokrantajana on perikunta, eli ei suoraan ole kenenkään henkilön pussista pois.
      Kiitos kiitos ja toivottavasti teidänkin vuokranantaja fiksuuntuisi hieman! :)

      Delete
  3. Hih määä oonki käyny tuolla!;D mutta tosiaan, kivaksi saitte sen, vaikka kuuleman perusteella oli tosiaan aika kauheessa kunnossa!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehee meidän "famous" keittiö ;) Hyvä ettet ehtinyt nähdä sitä edellistä, eikä onneksi kovin moni muukaan! Sanotaanko että jos ei oltaisi saatu tehdä remonttia, niin en varmaan enää asuisi täällä :D Niin ihana se oli ;)

      Delete
  4. Ompa kaunis keittiö, ihana värimaailma :) Jään odottelemaan seuraavia kotipostauksia, niitä on niin kiva lukea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Jonna :) Seuraavia saa varmaan vielä hetken odotella, ei ole tuo kalusteiden hankkiminen lähiaikoina kauheasti edennyt... ;)

      Delete
  5. Ihanan siistin ja harmoonisen näköinen keittiö! Kuulostaa hyvältä ratkaisulta olla hommaamatta mikroa jos sitä ei tarvitse. Itsekin hoksasin n. kk sitten, etten juuri koskaan käytä leivänpaahdinta, joten laitoin sen pois, kun se ei todellakaan ollut edes mikään keittiön kaunistus ;) Kai sitä vaan on jotenkin tottunut, että ne tietyt laitteet kuuluu keittiöön...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos :) Olin ensin ihan hankkimassa uutta mikroa, mutta parin kuukauden mikrottomuuden jälkeen huomasin, ettei sille pakosti löydy käyttöä! Muistaa vain ottaa pakasteet ajoissa sulamaan ja ruoan voi lämmittää liedellä tai uunissa! Olen harkinnut myös tuon leivänpaahtimen piilottamista, mutta sitä tulee kyllä käytettyä ainakin kerran viikossa. Miksi säilyttää näkösällä jotain rumia vempaimia, jos niille ei ole käyttöä ;)

      Delete
  6. Voi onpa hurmaavan näköistä! Ihania yksityiskohtia ja selkeitä linjauksia! :)♥

    Blogisi on kyllä kerta toisensa jälkeen aina niin ihanaa luettavaa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos Noora ihanasta kommentistasi! Piristi kummasti työpäivää ♥

      Delete
  7. Hei, onko sinulla ikean 2-puolinen Numerär- taso ,jossa on metallikuvioitu reuna? Onko taso hieman kiiltävä eikä matta? Näyttää ihanalta! Etsin juuri tasoa omaan keittiööni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kysessä taitaa olla tämä Ikean taso http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50117446/ , eli ilmeisestikin juuri tuo mitä tarkoitit. Tosin mielestäni taso on ennemmin matta kuin kiiltävä. Kuvista ei ehkä näe, mutta tasossa on pientä "puumaista" kuviointia, eli siis se ei ole täysin sileä pinnaltaan :) Olen kyllä tykännyt tasosta!

      Delete
    2. Kiitos tiedoista!

      Delete

© Happy daysAll rights reserved