Yesterday's game snacks

11/05/2012
"French know the food but Finns know the ice hockey!"

Tältä näyttivät eiliset kisaevääni, kun katselin Suomi-Ranska -peliä illalla kotona. Lasipalatsinaukiolle oli taas vihdoin saapunut tällä viikolla Ranskalainen ruokatori, jota olinkin odotellut jo hetken aikaa! (Kirjoitin ruokatorista aiemmin täällä) Kävimme työkaverin kanssa eilen päivällä piipahtamassa torilla, ja mukaan tarttui tällä kertaa kimppu kuivattua laventelia, tuoretta ranskalaista patonkia sekä suosikkiani, Tomme-juustoa.

Laventeli on muuten yksi lempikukistani. Ehkä siksi, että siitä tulevat aina mieleen ne kesät, jotka olen viettänyt Etelä-Ranskan maaseudulla Provencessa kierrellen pikkukyliä. Kuivatun laventelin tuominen Suomeen on vain pirun vaikeaa (muutenhan olisin sitä raahannut/raahauttanut tänne jo monta nippua!), sillä tuo karisee aivan vietävästi. Nyt sain kimpun kuitenkin kuljetettua hellin ottein kotiin asti ja ah, tuoksu on ihan taivaallinen!

Tuo keskellä oleva oranssi juttu on muuten kuivattua hunajamelonia. Sitä kävin ostamassa yksi päivä Fredrikinkadun Punnitse ja säästä -liikkeestä. Myynnissä on myös kuivattua cantaloupemelonia, mutta siihen on lisätty sokeria ja vähän muutakin. Tuo on ihan pelkkää itseään ja sen verran makeaa, että käy minulle ihan karkista! :)

Tänään vitsailin syöväni teeman mukaisesti vaahterasiirappia, mutta taidan kyllä sittenkin jättää väliin... ;)

//This is how my yesterday's game snacks looked like (IIHF 2012 Finland vs. France). The French Foodmarket is again at the Lasipalatsi square (have been waiting for it for ages!) and in the spirit of the game I bought lavender, baguette and Tomme cheese.
I love the smell of lavender, partly because it reminds me of all the summers I've spent in Provence, Southern France. Now I have it in my room and the smell is heavenly! And btw, the orange thing in the middle is dryed honey melon! It's super yummy and sweet enough for me to replace candy.

4 comments:

 1. Oi miten kauniita kuvia ja mitkä herkut! :)
  Tosin letut, vaahterasiirappia ja mustikoita voisi kelvata aivan yhtä hyvin täksi illaksi!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih kiitos! Aika hyviltä myös maistuivat! :)
   Olisi letut vaahterasiirapilla olleet kyllä aika hyviä, mutta perjantai-laiskuus otti voiton ja sohvankulma houkutteli lettupannua enemmän! :D

   Delete
 2. hei! oletteko asuneet ranskassa vai oletko ihan vain lomaillut etelä-ranskassa niin usein? osaatko muuten puhua ranskaa tai pidätkö ranskasta maana? itse olen mieletön ranska-fani, sen takia kyselen.:) kiva blogi sinulla!

  ReplyDelete
  Replies
  1. moikka! en ole Ranskassa (valitettavasti) asunut, mutta käynyt siellä lähes joka kesä vuodesta -96 lähtien. ollaan perheen kanssa (joka on nekin ihan Ranska-faneja) vietetty pariviikkoisia lomia vuokra-asunnoissa niin Prvencessa, Rivieralla kuin Loiren laaksossa. lisäksi ollaan autolla ajeltu paljon näiden ja Pariisin välillä, ja Pariisissakin olen jo aikas monta kertaa ehtinyt käymään :)
   ranskaa puhun alkeiden tasolla, olen koulussa opiskellut mutta vain muutaman kurssin sekä lukiossa ja ammattikorkeakoulussa (jatkokurssit eivät sopineet lukujärjestykseen). Ranskasta pidän maana erittäin paljon kuten myös ranskalaisista, jotka ovat olleet minulle aina ystävällisiä. haaveilen asuvani Ranskassa vielä jossain vaiheessa elämääni, mutta ainakaan tällä hetkellä ei siihen vielä kielitaito oikein riitä (lähinnä työskentelyyn Ranskassa).
   kiva että löytyy muitakin faneja! :)
   ja kiitos! :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved