Breakfast at my place

21/04/2012

Jos minun pitäisi kuvailla itseäni kokkina/ruoanlaittajana, sanoisin ehdottomasti olevani aamupala- ja brunssikokki. Rakastan tehdä aamiaisia ja järjestää brunsseja - niin itelleni kuin isommallekin porukalle. Jos joku ei vielä ole sitä tiennyt, niin ruoka on minulle erittäin tärkeä asia. Samoin erilaisten juhlien ja kutsujen järjestäminen.

Torstaina leivoin iltamyöhäisellä koeversion (1/3 alkuperäisestä määrästä) kyhäilemästäni valkosuklaa-juustokakun reseptistä. Kakkua hyvänä verukkeena kutsuinkin siskoni tänään luokseni "vaatimattomalle myöhäiselle aamiaiselle", johon hain aamulla croissantit kauppahallista ja kasailin tarjottavaksi jääkaapista löytyneitä eväitä. Lisukkeeksi ihanaa tummapaahtoista Arvid Nordquistin Classic Franskrost -kahvia kermatilkalla - ja tietysti sitä kakkua.

Kyllä tällaiset aamut on ihania! Nyt voi alkaa valmistautumaan illan ohjelmaan, jos ei vaikka tällä kertaa tulisi lähdön kanssa kiire ("Apua mun tukka on vielä laittamatta, missä mun bussikortti, minkä laukun otan, voi piip se ratikka lähtee 2 minuutin päästä!")...

//If someone asked, I would describe myself as a breakfast or brunch cook. I love to fix up breakfasts for myself and others. I love food and I love to organize events! 
I baked a "sample" cake of this white chocolate cheesecake from the recipe I invented. The cake was the best excuse to invite my sister to came over for a breakfast (humble and late, as I told her). With fresh croissants from the market hall and dark roasted French coffee with cream is the best way to start the weekend! Now I should start to prepare myself for the evening...4 comments:

 1. Oon myös ehdottomasti aamupalaihminen ja tykkään itse kans niitä tehdä :). Käytkö kans brunssilla Helsingissä? Jos käyt nii suosittelisitko jotain paikkaa? :) Ite oon käynyt vain Ekbergillä, mutta Fazerin brunssia oon kuullu ylistettävän!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä tykkään käydä brunsseillakin! Tänä vuonna olen käynyt harmittavan harvakseltaan, vain Tin Tin Tangossa sekä Krullassa. Molempia voin kyllä suositella lämpimästi! Tin Tin Tango on tunnelmaltaan todella rento, kun taas Krullassa on itävaltalaiseen tyyliin valkoiset pöytäliinat ja taustalla soi Tonava kaunoinen (buffa siellä on aivan mahtava!) :D Itse en koskaan ole Fasulla käynyt (suunnitelmissa kyllä), joten siitä en osaa sanoa :)

   Delete
 2. Tuo kahvi on kyllä taivaallista! Mietin juuri tänä aamuuna, etten ikinä laittaisi aamiaisestani kuvaa blogiin, ellei se olisi vähintään viiden tähden brunssi ja sisältäisi ainakin croissantteja (niinkuin sinulla) :) mikään ei nimittäin ole masentavampaa kuin ruisleipäjogurttiappelsiinimehut salamalla otettuina... tai makunsa kullakin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aivan superhyvää kyllä tuo kahvi! Jotenkin Juhla Mokka (ja muut samaa paahtoastetta) maistuvat ihan hassulta kuravelliltä, kun on päässyt tummemman kahvin makuun! :D Olen kyllä ihan samaa mieltä kanssasi noista salamalla otetuista ruisleipäaamiaisita, hyrr! Aurinkoa ja croissanteja, siitä on parhaat aamut tehty :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved