Rollin'

21/03/2012

Sain vihdoin tehtyä jotain, jota olen jo kauan miettinyt, mutten vain ole saanut aikaiseksi. Eli ostin lämpörullat! Varastosta löytyy kyllä kiharan tekoon jo suoristusrauta sekä Remingtonin Pearl Wand, mutta en koe saavani niillä aina sellaista lopputulosta, jota haluan. Joka siis usein on löysää, rentoa kiharaa barbiemaisen korkkiruuvin sijasta. Ja tähän siis rullat ovat ihan ykkönen! (Plus en jaksa aamuisin nökättää puoliunessa tuolla vessassa joku kiharruspuikko kädessä - siinä menee kauheasti turhaa aikaa ja tuntuu, että tikku/rauta kärtsää hiusta paljon pahemmin kuin rullat. Eli puolet hankinnasta johtuu kyllä suoraan mukavuudenhalustani sekä ajankäytön tehokkuuden maksimoinnista.)

Ja koska kiharoista on tullut kysymyksiä niin kommenteissa kuin ihan IRL, ajattelin tehdä pikaisen selostuksen siitä, miten "loihdin" lämpörullilla jotain aikaiseksi. Tämä on ihan ensimmäinen tutoriaalini, joten olkaa armollisia :) Elikkäs siis:

1. Rullat esiin ja lämpenemään! Omat rullani ovat siis Remingtonin KF20i -rullat, joissa on kolmea kokoa. Itse käytän päällihiuksissa keskikokoisia ja muissa osioissa isoimpia rullia. Pohjaksi hiuksiin olen suihkutellut lämpösuojaa ja usein lisännyt myös muotovaahtoa, jotta kiharat pysyvät parempina.

2. Kieputellaan rullat päähän, kun ne ovat tarpeeksi lämpimät. Useimmiten taidan kieputtaa otsalle yhden, korvien yläpuolille yhdet ja loput hieman sikin sokin ja miten sattuu. Sitten hengaillaan rullat päässä 15-30 min ja tehdään kaikkea tehokasta. Tämän kuvaussession aikana siivosin keittiömme yläkaapit! :D

3. Otetaan rullat pois ja annetaan hiusten hetken olla. Muutaman minuutin (viiden?) päästä yleensä pöyhin hiuksia aikalailla, sillä useimmiten haen sitä rentoa isoa kiharaa.

4. Viimeistellään lakalla!

Nuutuneelle after-työpäivä -naamalle nämä eivät kyllä ihmeitä valitettavasti tee, kuten kuvista huomaa :( Suokaatte sen siksi anteeksi. Mutta toivottavasti tästä oli jollekulle iloa ja kysykää vaan, jos jäi jotain epäselväksi! :)


// I finally bought a set of hot rollers! I love laidback and non-barbie curls/waives, and these rollers are just the perfect tool to make them! Here's a small tutorial how I use rollers, it's my first so please be kind :)
1. Rollers out! I use the biggest and medium rolls. I have added some heat protection and maybe some mousse to my hair.
2. Roll them rollers! I usually use 5-6 rolls and roll them to my hair quite randomly. Let them be 15-30 mins and use this time to do something else (like cleaning kitchen cupboards...).
3. Unroll your hair. I usually "break" the curls with my hands, 'cause I want just some loose waves.
4. Finish with some hairspray!
I'm happy to answer if you have any questions after this magnificent tutorial! ;)

8 comments:

 1. Ihan näin mielenkiinnosta: pysyykö noilla tehdyt kiharat? Ja jos pysyy, onko lähellekään taikasauvan tasoa? Ja saiskohan mun kilometrikarvat kieputettua tollasten ympärille? Ja paljon makso? :D

  Hmmm... Otapas lauantaina kuule mukaan! :D voidaan taas testailla kaikki mahdolliset kiharrusmasiinat!

  ReplyDelete
  Replies
  1. mulla oli aamullakin ihan kiharat vielä, kun nukuin hiukset vähän kieputeltuna ja megahainhampaalla kiinni! sun tukka on kyllä niin liukas sielultaan, että siitä en tiiä :D varmaan rippuu kestävyys myös tököttien määrästä ja vahvuudesta. ja kyllä sun hiukset varmaan tommoisen ympärille rullaantuu, pitää vaan käyttää enemmän kuin 4 rullaa :D jaaaa maksoi sokkarilta 39,90, mutta mulla oli 20 € lahjakortti! :)

   voin ottaa nää lauantaina mukaan, aattelin itekkin laittaa tukan vasta paikan päällä (kun meen kasaamaan cupcaket vähän aiemmin) ja jotekin luulen että illan emäntäkin haluaa sen hiuksille jotain tehtävän :D

   Delete
 2. Oon niin monesti miettinyt näitä, mutta päätynyt aina kiepsuttelemaan hiukset hetkeksi pikkunutturoille. :) Kaunis lopputulos!

  ReplyDelete
  Replies
  1. mäkin olen käyttänyt pikkunutturoita ennen kuin lämpörullat hankin. toimii niilläkin ihmeellisen hyvin kiharat! tosin välillä sain kivoja kikkarayllätyksiä :D kiitos! :))

   Delete
 3. Lämpörullat ovat kyllä niin helpot! Oletko nähnyt juttuni pantakiharoista?

  http://placefordreams.blogspot.com/2012/01/maailman-helpoimmat-kiharat.html

  Kätevät jos haluaa yön aikana kiharat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itseasiassa tuo tekniikka on tuttu, tosin en ole käyttänyt sitä kiharoiden tekemiseen vaan ihan kampauksena pitänyt päivisin ;) Illalla hiukset avatessa on kyllä ollut hauskat kikkurat, ja kiva, kun ei ole lämpöä vahingoittamassa hiusta :)

   Delete
 4. Ihanat kiharat! :) Olen miettinyt noita lämpörullia, joten kiitos tästä tutoriaalista joka selvensi niiden käyttöä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla, että tästä on ollut apua! :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved