This is why I love...

23/01/2012


...weekends and day-offs!

Parasta viikonloppuina ja vapaapäivinä on hitaat ja rauhalliset aamut. En yleensä nuku kovin pitkään (yhdeksältä herääminen viikonloppuina on minusta sopivaksi havaittu), mutta nautin ajatuksesta, ettei mihinkään ole kiire. Aamupalalle varaan ainakin tunnin: puolet siitä menee itse aamiaisen valmisteluun. Lontoon Pret a Mangereista bongasin ihanan superfruit-hedelmäsalaatin, jota olen varioinut kotona muutmana aamuna: appelsiinia/verigreippiä, mangoa ja granaattiomenaa (alkuperäisessä myös tuoreita mustikoita). Kaveriksi tietysti lattea.

Nyt lähden nauttimaan tästä vapaapäivästä kasvohoidon muodossa 

2 comments:

 1. kertoisitko miten teet tota lattea? :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. tottakai! eli keitän mutteripannulla (mulla on sellainen kolmen kupin pannu) espresson. ku espresso on lähes valmista, niin kaadan teflon-kattilaan 2-3 dl täysmaitoa (riippuen paljon haluan laittaa kahvia. "sinkkulatessa" on 1/4 kahvia ja loput maitoa) ja lämmittän sitä hetken.
   kun maito alkaa kuumenemaan (muttei saa kiehua!) niin rupean vispaamaan sitä apinanraivolla: alkaa syntyä maitovaahtoa.
   kun maito on mielestäni sopivaa rakenteeltaan, kaadan halutun määrän espresssoa (sinkkulatessa 7 cl on kai "virallinen annoskoko") lasiin ja siihen päälle kuuman maidon/maitovaahdon. mikäli tuohon pinnalle haluaa vähän paksumman vaahtokerroksen, niin ei kannata kaataa lasia ihan täyteen maidosta suoraan, vaan vispata osaa maidosta kattilassa vielä hetken.
   ohje on bongattu joskus aikoja sitten pauligin baristan kertomana :))

   Delete

© Happy daysAll rights reserved