Astiakaapilla

19/01/2012

Joku on sanonut, että "women can never have too many shoes". Yhdyn tähän lauseeseen sataprosenttisesti, mutta saisinko lisätä listaan myös astiat (ja laukut, tietenkin!)?

Olen aina ollut kunnon astiahamsteri, luulen sen itseasiassa olevan sukuvika. Muistan kerran jos kaksi, kun ollessani pieni minunkin matkalaukkuni tungettiin kippoa ja kuppia, joita äiti oli keräillyt läpi Euroopan autotourneen. Eilen tein pientä siivousta keittiönkaapeilla ja siirsin kaikkea outoa sekalaista Ikean yksiparilautasta ja -mukia vinttikomeroon.

Ajatukseni hetkeä myöhemmin: Hei tuossahan olisi sopiva kolo muutamalle uudelle kulholle...

No jep. Pienessä päässäni on jo hetken pyörineet kuvat Pip Studion syötävän söpöistä kulhoista. Myös Egon 0,4 litran aamiasmuki olisi aivan ihana aamuisen cafe au lait'n nauttimiseen! Mittatilavuus olisi riittävä myös hyvälle teeannokselle. Mutteripannu tässä on itseasiassa hieman kuin ekstrana. Sellainen kyllä lötyy jo hyllystä, mutta taisin lainata sen vanhemmiltani jokusen aikaa sitten... Vihjeitä on tullut palauttamisesta, hmp! Joten oma on kai käytävä ostamassa, espresson keitosta on tullut ihan lempparipuuhaani! (Ja miten muuten niitä maitokahveja muuten tekisin?)

Tänään töiden jälkeen suuntaankin sopivasti Stockmannille hierontaan, voisi kotimatkalla pyörähtää astiaosaston kautta... ;)

Kuvat lainattu.

8 comments:

 1. mä rakastan myös astioita! harmillista sinänsä, tänne yksiöön kun niitä ei viitsisi aivan tuhottomasti hamstrata :D mutta on ne ihania! ennen kaikkea kaikki vaaleanpunainen ja söpö ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. meilläkin tuo keittiö on aika pieni, mutta olen ryhtynyt hyvin luovaksi säilytysratkaisujen kanssa! ja eikös se niin mene, että hätä keinot keksii..? hätä vaaleanpunaisten astioiden puutteesta ;)

   Delete
 2. hahaa mun pitäis ostaa pienempi mutteripannu itelleni ku meillä on vaa 6 kupin ja jos alan sillä keittämään itelleni aamukahvia ni menee puolet hukkaan :-D ja maidonvaahdotin pitää hommaa kans !

  ReplyDelete
  Replies
  1. toi kolmen kupin pannu on kyllä varsin näppärä! siitä saa hyvin kaks lattea tehtyä (nojoo tai sit mun tyyliin yhden superespressoisen, köh) :-) mut suosittelen sellaisen sähkökäyttöisen maidonvaahdoitusvispilän sijasta kuumentamaan hetken (teflon)kattilassa punaista maitoa ja sitten ennen lasiin kaatoa vispaamaan sitä hetken (raivokkaasti)! näin teen itse ja jostain luin että "oikeeseen" vaahtoon tarvii rasvaa ja lämpöä :-D

   Delete
  2. okei pitääki kokeilla tota sun vinkkiä, tosin toi punasen maidon ostaminen vähän epäilyttää, ku emmä sitä oikee muuhun tarvis sitte :-D nyt oon vaan lämmittäny mikrossa maitoa ja kipannu sen kahvin sekaan, lattea ilman sitä vaahtoa mut maistuu melkeen samalle :p

   Delete
  3. haha käy se niinkin! :-D mut mmmmm, oon alkanu käyttää nykyään vaan punaista maitoa ruoanlaitossa (en juo maitoa lasista ollenkaan, ni ei oikein haittaa) ja kyllä maistuu hyvältä :-D myös esim Tazzan kaakaostickit maistuu ihan erilaiselle, kun tekee siihen kanssa tuota maitovaahtoa kattilassa ;-)

   Delete
 3. Voiko tuolla keittimellä tehdä myös maitokahveja? :O

  ReplyDelete
 4. periaatteessahan maitokahvi pitäisi tehdä ihan sillä suodatinpannulla, mutta on tuollakin tullut ihan makoisaa ;) laitan espresson sijasta sitä pauligin parisienne-kahvia kun teen au laitia! :)

  ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved