Vuosikatsaus 2016

23/12/2016

Pian sanon heipat tietokoneelleni suunnitelmieni mukaan huikeaksi kolmeksi päiväksi! Sitä ennen kuitenkin hoidettava muutama velvollisuus pois alta, kuten Liemessä-blogin uuden ulkoasun julkaisu ja siirto Wordpress-alustalle.

Blogi hiljenee myös joulun viettoon tämän perinteisen vuosikatsauksen merkeissä. Vuosi on ollut itselleni todella hyvä ja vaihderikas. Eipä näistäkään kuvioista kaikkea olisi osannut vuosi sitten aavistakkaan!

Näiden sanojen myötä ihanaa joulua kaikille! Meidän perheemme joulun yllä on valitettavasti pieni musta pilvi isoäitini terveyden vuoksi, mutta yritämme silti nauttia joulun tunnelmasta. Muistakaa rakastaa toisianne ja nauttia toistenne seurasta!1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Sellaisia pieniä juttuja, kuin asunut miehen (tai siis avopuolison) kanssa tai hypännyt pois päivätöistä. Kävin myös ensimmäistä kertaa elämässäni pariskuntatreffeillä ja söin vuohenmaidosta tehtyä jugurttia.

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
Täytyi ihan tsekkailla viime vuoden koosteesta, että en asettanut itselleni sen kummempia lupauksia. Heh, kätevää ;)

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Sain vuoden aikana todella paljon uusia tuttavia, lähinnä freelance-töiden ja Asennemedian kautta. Myös muutama hieman vakinaisempi uusi ystävä on siunaantunut piireihini.

4. Menetitkö ketään läheistäsi?
En toistaiseksi, enkä toivottavasti enää loppuvuoden muutamina päivinä menetäkään.

5. Missä maissa vierailit?
Viime vuoden ainoa lupauksen tapainen oli enemmän matkustelua. Ja se toive on onnekseni toteutunut! Kävin Unkarissa (Budapest), Portugalissa (Lissabon & länsirannikko), Virossa (Tallinna), Espanjassa (Nerja) sekä Tanskassa (Kööpenhamina). Nämä kaikki olivat minulle uusia maita ja kaupunkeja Tallinnaa lukuunottamatta.

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
En valokuvannut vuoden aikana läheskään niin paljon kuin olisin halunnut. En myöskään onnistunut olemaan itselleni ihan niin lempeä työasioiden osalta, kuin olisin ehkä toivonut.7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
Yksikään päivä ei popsahda mieleeni samantien, mutta yksi parhaista päivistä oli ehdottomasti yksi tammikuun lauantai, jonka vietimme lilluen Budapestin kylpylässä. Katselimme Széchenyin +40-asteisesta altaasta höyryn keskeltä taivaalla tuikkivia tähtiä ja ihmettelimme miten tällaista voi ollakaan. Sen jälkeen menimme syömään aivan ihanaan ravintolaan, jossa meinasi itku päästä ruoan herkullisuuden takia.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Graafiseksi suunnittelijaksi valmistuminen, yksityisyrittäjäksi ryhtyminen ja kombon koulu + päivätyö + freelancer-työ + parisuhde keskellä hengissä selviäminen.

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Keväällä ja alkusyksystä olin hyvin pettynyt työnhakurintamalla, vaikka suuresta innostani ja mielestäni hyvästä portfoliostani huolimatta en päässyt alan töihin. Mutta tietenkään en päässyt, koska minua säästeltiin Ullalle ja Asenteelle ;)

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
En onneksi loukkaantunut, mutta loppuvuoden kaula-/leukasärky pisti kyllä matalaksi muutamaksi viikoksi. Kiitollisena mietin, että onneksi ei tarvitse elää esimerkiksi kroonisen kivun kanssa päivittäin, viikoittain, kuukausittain.

11. Mikä oli paras ostoksesi?
Koulutukseni sekä jokaikinen lentolippu.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
En edelleenkään pöyristele :D No onhan noita muutamia ihmeellisiä tapauksia, mutta eivät ne oikeastaan ole minuun kohdistuneet lainkaan.13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Kouluun, vuokraan, matkusteluun.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Työstäni! Syystäkin, kun innostukseni johti ihan päivätyöni jättämiseenkin.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Spotifyn mukaan vuoden toiseksi suosituin biisini on Pikku G:n Käsi kädessä – rohkenen epäillä jonkun hakkeroituneen Spotify-tililleni... Itse sanoisin kuitenkin esimerkiksi Ellinooran Leijonakuningas tai Viola Martinssonin Made of.

16. Viime kauteen verrattuna, oletko
I onnellisempi vai onnettomampi: onnellisempi, vaikka silloinkin olin tosi onnellinen
II laihempi vai lihavampi: same same
III rikkaampi vai köyhempi: rikkaampi

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Lukeneeni.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Tuijottaneeni puhelimen näyttöä kun olisi pitänyt olla jo nukkumassa.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Tänään lähdemme joulun viettoon ensin poikaystäväni perheen luo Naantaliin, ja joulupäivänä puolestaan suuntaamme minun perheeni luo Lahteen. Tämä on muuten elämäni ensimmäinen jouluaatto, jota en vietä äiskän ja isin kanssa! Juhannuksena olimme ystäväporukalla parhaan ystäväni perheen mökillä Mäntyharjun lähellä – se on paras paikka viettää juhannusta ♥

20. Rakastuitko kauden aikana?
No yhä enemmän tuohon nurkissa pyörivään mieheen kyllä.

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
Hmm! Tänä vuonna katsoin paljon hyviä, muun muassa Game of Thrones (no se on kyllä ykkönen vuodesta toiseen), Vikings, The Affair, Divorce...22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Nääh, en jaksa tällaista.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Luin ihan liian vähän. Mutta vuoden parhaat olivat ehkä Girl on the Train ja Tikli.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
No Spotifyn mukaan se Pikku G...

25. Mitä halusit ja sait?
Uuden työn. Meni kyllä vähän eri tavalla kuin olin ajatellut...

26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Uuden asunnon. Tosin tämän eteen ei edes tehty mitään konkreettisia toimia.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
The Revenant ja Bridget Jones's Baby.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Täytin 27 ja juhlin synttäreitä rauhallisesti poikaystäväni kanssa. En muista mitä kivaa puuhastelin päivällä, mutta illalla kävimme Gaijinissa syömässä.29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?
No ei varmasti mikään, vuosi meni just eikä melkein nappiin.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Sama kuin viime vuonna, eli yksinkertainen, naisellinen, vähän edgy. Tänä vuonna tosin innostuin kokeilemaan vähän leveälahkeisempia kangashousuja (parhaat, tuntuu ihan pyjamanhousuilta) sekä aavistuksen kimaltelevia pliseerattuja mustia culotteseja. Veikkaan näitä myös ensi vuoden yksiksi käytetyimmistä vaatteista.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Vuodesta toiseen olen vastannut punaviini. Pitäisiköhän huolestua...?

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Olen niin epä-fangirl nykyään :D

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?
Ekana tulee mieleen Amerikan presidentinvaalit, mutta onhan näitä...

34. Ketä kaipasit?
Joidenkin ystävieni seuraa enemmän.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Ulla – siinäpä vasta tyyppi, jolle olen niin kiitollinen monesta!

36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?
Taisin yllättää itse itseni raivopäisellä suoritumisellani ja uusilla työkuvioillani.

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
Nyt aivot ovat jo ihan joululomalla, enkä pysty glögihuurteissani keksimään tähän enää mitään!

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved