2015 wrapped up

05/01/2016

Olen taas tapani mukaan vähän täällä jälkijunassa muihin nähden, mutta eipä se haittaa...

Nyt olisi nimittäin taas aika vuosikatsaukselle, jota olen tehnyt blogini alkuajoista asti. Tätä kirjoittaessani tajusin, että vuosi 2015 oli omalta osaltani aika iso, sellainen, joita ei kovin usein elämässä tule. Sen lisäksi että etenenin työelämässä hyvin, aloitin freelance-työt ja perustin oman yrityksen, aloitin opiskelemaan unemlma-ammattiani ja löysin vierelle maailman ihanimman ihmisen.

Olen kovin hämmentynyt – miten olenkaan selvinnyt näissä kaikissa isoissa muutoksissa näinkin vakaana? Ehkä aika oli otollinen kaikille, en tiedä. Kiitollinen olen kuitenkin kaikesta.1. Mitä sellaista teit kuluneen vuoden aikana, mitä et ole koskaan ennen tehnyt?
Ensin en meinannut keksiä mitään kummoista, mutta kyllähän minä muun muassa perustin oman yrityksen ja aloitin graafisen suunnittelun opiskelun... Aika isoja juttuja, jotka ovat ilmeisesti implementoituneet elämääni niin helposti, etten meinaa edes muistaa niitä.

2. Oletko kyennyt pitämään itsellesi viime uutenavuotena tekemäsi lupaukset?
En ole moneen vuoteen tehnyt virallisia lupauksia, mutta tänä vuonna toiveistani huolimatta en päässyt matkustelemaan niin paljon kuin halusin, mutta toisaalta opin paljon itsestäni ja lopetin elämästäni stressaamisen.

3. Tuliko elämääsi uusia ihmisiä viimeksi kuluneen vuoden aikana?
Tuli! Tärkeimpänä tietenkin ihana poikaystäväni, mutta hänen lisäkseen myös muita uusia tuttavuuksia.

4. Menetitkö ketään läheistäsi?
Heti vuoden alkuun saatoin hautaan isoisäni, mutta onnekseni sen lisäksi minun ei ole tarvinnut sanoa lopullisia hyvästejä kenellekään. Tietenkin jotkut ihmissuhteet ovat hiipuneet vuoden aikana – se tosin on vain luonnollista.5. Missä maissa vierailit?
Tämä lista on niin lyhyt että tuskin kehtaan edes mainita...

6. Mitä sellaista toivoisit itsellesi, mitä et kuluneen vuoden aikana saanut?
Vuonna 2016 haluaisin ehdottomasti saada paljon uusia kokemuksia ja tehdä asioita, joita en ole aiemmin tehnyt. Nyt yritän matkustaa enemmän myös ihan oikeasti (se onneksi alkaa konkretisoitumaan heti perjantaina).

7. Mikä päivämäärä kuluneelta vuodelta tulee aina muistuttamaan sinua tästä nimenomaisesta kaudesta?
12.10. oli aika merkityksellinen päivä, joka tulee toivottavasti vaikuttamaan myös loppuelämääni. Myös oman yrityksen perustamispäivämäärä on hyvin muistissa. En muista päivämäärää, mutta se päivä kun sain kuulla päässeeni kouluun, oli maaginen.

8. Mikä oli suurin saavutuksesi kuluneen vuoden aikana?
Varmastikin freelance-työhöni liittyvät tapahtumat. Vuosi sitten kun aloimme Jonnan kanssa suunnittelemaan hänen uutta blogiaan, en arvannutkaan millainen vuosi tuosta tapahtumasta lähtee liikkeelle. Freelance-töiden kautta löysin sen jonkun kaivatun kipinän, joka lopulta johti rohkeuteen aloittaa graafisen suunnittelijan opinnot sekä perustaa oman toiminimen. Kaiken näiden konkreettisten askelten lisäksi olen nähnyt myös omassa työnjäljessäni sekä projektihallinnassani paljon kehitystä.

9. Mikä oli suurin pettymyksesi?
Muutamat ihmissuhteisiin liittyvät asiat tuntuivat sillä hetkellä vaikeilta ja pettymyksiltä, mutta jälkeenpäin en tunne pettymystä kuluneesta vuodesta lainkaan.

10. Sairastitko tai loukkaannuitko?
Olin loppuvuodesta kipeänä useampaan kertaan ja kävin lääkärin vastaanotolla mielestäni turhan usein. Onneksi mitään vakavaa ei kuitenkaan ole vuoden aikana tapahtunut.

11. Mikä oli paras ostoksesi?
Koulutukseni.

12. Kenen käytös pöyristytti sinua eniten?
Varmaan jonkun työkaverin tökerö käyttäytyminen, mutta onnekseni ne eivät vaikuta henkilökohtaiseen elämääni paljoakaan. Lähipiiriini olen valinnut huolella vain sellaisia ihmisiä, jotka eivät pöyristyttele minua lainkaan.13. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Samat tutut: vuokra ja ruoka. Näiden lisäksi Midin hoitokuluihin on tämän vuoden aikana mennyt aikaisempaa enemmän rahaa (huonoa tuuria), sekä tietenkin kouluun.

14. Mistä ihan todella, todella innostuit?
Uudesta graafisesta suunnasta (työ)elämässäni. Sekä tietenkin siitä, että minulla on joku, joka kannustaa minua niissä (ja muissakin) asioissa ihan täysillä, neuvoo ja auttaa.

15. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua kuluneesta kaudesta?
Vuoden kuunnelluimmat artistit ovat tainneet olla Ellie Goulding ja Kygo. Kuluneesta vuodesta ensimmäisenä tulee mieleen kappaleena Stole the show.

16. Viime kauteen verrattuna, oletko
I onnellisempi vai onnettomampi: onnellisempi
II laihempi vai lihavampi: toivottavasti kohta ainakin lihaksikkaampi
III rikkaampi vai köyhempi: rikkaampi, monella tapaa

17. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Alkuvuodesta kärsin kauan oudosta unettomuudesta, ja tuolloin toivoin vain, että saisin nukkua enemmän. Loppuvuodesta olisin halunnut ehkä olla hieman aamuvirkumpi ja käyneeni enemmän brunsseilla tai aamiaisilla.

18. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Turhaa tietokoneella lorvailua ja puhelin nenässä kiinni istumista. Nykyään kun myös päivätyön lisäksi teen freelance- sekä koulu-hommia koneen ääressä, saisi tietokoneella nököttäminen näiden lisäksi olla hyvin minimaalista.

19. Miten vietit joulua? Entä juhannusta?
Joulun olin perheeni kanssa, ensin Helsingissä ja sitten Lahdessa. Meillä oli stressitön, ihana ja vähän erilainen joulu. Lahjoja ei hankittu, eikä muustakaan murehdittu. Juhannuksen vietin perinteisen ystävänporukkani kanssa Juvan lähistöllä mökkeillessä, aivan kamalassa flunssassa.

20. Rakastuitko kauden aikana?
Kyllä.

21. Mikä oli lempitelkkariohjelmasi?
Master Chef Australia on suosikkini vuodesta toiseen. Lisäksi vuoden aikana löysin The Mindy Projectin, jonka katsoin samalla istumalla kahteen otteeseen.22. Vihaatko mitään tai ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Olen tällainen lässykkä, etten oikein vihaa mitään tai ketään. Joistain jutuista en pidä, mutta se on ihan toinen juttu.

23. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Sara Karlssonin ja Pia Sievisen Hyvän elämän anatomia. Luin sen vuoden aikana varmasti ainakin kolme kertaa.

24. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Hmm... Innostun aika helposti monesta biisistä, eikä sinänsä mitään suurta "löytöä" ollut. Mikään yksittäinen artisti ei popsahda mieleen, mutta useita hyviä yksittäisiä biisejä tuli kyllä "löydettyä".

25. Mitä halusit ja sait?
Maailman ihanimman ihmisen jakamaan kanssani arjen ja juhlan.

26. Mitä halusit, mutta et saanut?
Lottovoittoa, tänäkään vuonna. Ehkä pitäisi vihdoin alkaa lottoamaan, jotta se sieltä joku vuosi vielä tulisi.

27. Mikä oli vuoden paras elokuva?
Star Wars: The Force Awakens, ei mitään epäilystäkään. Tätä odotettiin niiin kauan.

28. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja paljonko täytit?
Synttäripäivänäni tein kaikkea pientä mukavaa. Täytin 26, ja illalla ihanat ystäväni tulivat luokseni juomaan shampanjaa ja syömään kakkua.29. Mikä yksittäinen asia olisi tehnyt vuodestasi selvästi paremman ja onnellisemman?
En usko, että mikään mitä en saanut, olisi tehnyt minusta tämän onnellisempaa. Sain kaiken, mitä uskalsin toivoa.

30. Kuinka määrittelisit tyylisi kuluneen vuoden aikana?
Yksinkertainen, naisellinen, vähän edgy. Vuoden juttu oli selkeäsi tosi simppelit yhdistelmät, väljät yläosat ja tiukat alaosat. Pillilahkeet on edelleenkin mun juttu, ja hyvin rajallinen väripaletti myös (musta, harmaa, valkoinen, beige, vaaleansininen). Tein tosi monta hyvää ostosta, joita olen jo kauemmin miettinyt, esimerkiksi beige trenssi sekä mustat nahkahousut.

31. Mikä piti sinut järjissäsi?
Ystävät, poikaystävä ja punaviini.

32. Ketä julkkista himoitsit eniten?
Suurimmat julkkishimotusvuodet ovat ehkä jo takanapäin, mutta vuoden celebrity crusheja olivat Ellie Goulding, Mindy Kaling ja Clémence Poésy.

33. Mikä poliittinen tilanne tai tapahtuma liikutti sinua eniten?
Vaikka väitän etten kauheasti politiikkaa seuraa, niin mielipiteitä tuntui kyllä olevan niin tasa-arvoisesta avioliittolaista, eduskuntavaaleista kuin pakoilaistilanteestakin.

34. Ketä kaipasit?
Tänäkin vuonna parasta ystävääni, joka asuu Lahdessa, ja jota näen ihan liian harvoin.

35. Kuka oli paras tapaamasi ihminen?
Tuo viereen notkuilemaan jäänyt mies.

36. Mikä tai kuka yllätti sinut kuluneena vuonna?
Yllätin itseni asenteellani, joka minulla oli alkuvuodesta kun kohtasin vaikeita ja surullisia asioita.

37. Mitä viisi asiaa asetat itsellesi tavoitteiksi ensi vuodelle? Nämä eivät ole uudenvuodenlupauksia vaan henkilökohtaisia tavoitteita.
Haluaisin ehdottomasti matkustaa enemmän, sekä Suomessa että ulkomailla. Haalia uusia kokemuksia ja nähdä maailmaa, käydä paikoissa joissa en aiemmin ole käynyt. Haluaisin myös kehittää itseäni graafisena suunnittelijana, ja ottaa rohkeasti askelia jotka vievät minua konkreettisesti kohti unelmiani. Haluan pysyä elämäniloisena ja positiivisena, ja nauttia kaikista hetkistä. Haluan olla myös hyvä ystävä ja tyttöystävä, miellyttävää seuraa muille ja antaa energiaa kohtaamilleni ihmisille. Haluan myös valokuvata enemmän, niin itselleni kuin blogiakin varten.


Ihanaa alkanutta vuotta 2016 kaikille!
Toivottavasti se on meille kaikille hyvä.

4 comments:

 1. ihana postaus <3 ja kuullostat kovin onnelliselta, pus !

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Maria, sitä tällä hetkellä olenkin! :)

   Delete
 2. Kiva postaus!! :) Hih, tuli mieleen se blogityttöjen illallinen Michelissä, kun kerroit mitä sulle kuuluu.. Kaikki asiat näköjään järjestyy, aina, vaikutat tosi onnelliselta, happy for you! :)) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Lilli! <3 Juu, nyt on kyllä vähän eri fiilikset kuin silloin nähdessä... :D Mutta niinhän se on, että kyllä kaikki aina järjestyy, ja kaikki mitä tapahtuu, tapahtuu tarkoituksella! Vaikka välillä se tuntuisikin sillä hetkellä ihan karseelta ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved