Old school

30/01/2016

Olen mielestäni aika teknologiaystävällinen ja erilaisten asioiden digitalisoituminen ei haittaa minua useimmiten ollenkaan.

On kuitenkin yksi asia, jossa old school -meininki toimii itselläni, mutta digiversiot eivät niinkään. Ja se juttu on kuulkaas

paperikalenteri.Yritin muutaman vuoden ajan antaa mahdollisuuden puhelimeni kalenterille, sillä päivätöissä käytän pelkästään Outlookin kalenteria, ja koen sen toimivan siellä hyvin (you know: palaveribookkaukset, peruutukset, automaattiset muistutukset... Eihän niitä kukaan jaksaisi koko ajan päivitellä käsin paperikalenteriin!). Ajattelin, että onpa näppärää, kun puhelimeni kalenteri synkronoituu samalla myös tietokoneeseen ja iPadiini, eikä tarvitse raahata mitään ylimääräistä mukana.

Mutta eihän siitä loppuen lopuksi mitään tullut.

Ensin homma meni ihan hyvin – merkkasin digikalenteriin tärkeimmät menot, tapahtumat ja arjesta poikkeavat jutut. Värikoodejakin siellä sai käytettyä (ne ovat kuulkaas tärkeä juttu). Näppärästi sain tarkastettua, oliko juuri sille viikonlopulle sovittu jo jotain, kun kaverit kysyivät seuraa brunssille tai illanviettoon.

"Ongelmat" alkoivatkin oikeastaan vasta nyt kesän jälkeen, kun päiväni alkoivat täyttyä ystävien näkemisen ja sovittujen lounastreffien lisäksi koulujutuista ja freelancejutuista ihan tosissaan.Parasta paperikalenterissa on se, että näen yhdellä vilkaisulla koko viikon aikataulut. Merkkaan ylös illoille ja viikonlopuille sovitut jutut, varaan etukäteen blokkeja freelance- ja kouluhommille, ja kiirreisten viikkojen kohdalla laitan ruksia sinne, milloin pitäisi vain olla iisisti. Tusseilla värikoodaan mitkä merkinnät liittyvät mihinkin, ja pystyn näkemään, ovatko asiat tasapainossa.

Aiempina vuosina merkkasin kalenteriin tetrismäisesti luennot, tentit ja työvuorot. Nyt käytän samaa tekniikkaa "vapaa-ajan" hallinnoimiseen.

Opiskeluaikoihin verrattuna haasteellisinta tällä kertaa oli löytää se itse kalenteri. Kierreltiin Helsingin keskustan liikkeet, mutta kaikkialla oli tarjolla vain rumia tai väärillä viikkonäkymillä olevia yksilöitä. Tässä jutussa olen aika tarkka, sillä jos tuijottelen kalenteria useamman kerran päivässä ja järjestän elämäni sen avulla, pitää sen olla a) kivannäköinen b) toimiva.

Loppuen lopuksi päädyin tilaamaan kalenterin Ordning & Redan verkkokaupasta, sillä heidän kalenterinsa ovat kauniita ja viikkonäkymä on just eikä melkein oikea (käytin heidän kalentereitaan opiskeluaikoina useamman vuoden).

Nyt voin tyytyväisenä mutustella veriappelsiineja, sillä tiedän sille olevan aikaa ilman, että ahdistun tekemättömistä töistä.

Nyt nimittäin näen kalenterista, että olen niillekin töille varannut aikaa heti huomisillalle.


PS. Tekemäni printattava kalenteri on ladattavissa vielä tämän viikonlopun! Tämän jälkeen sitä voi tiedustella minulta sähköpostitse. Kalenterista julkaisemani postaus ja linkki ladattavaan tiedostoon löytyy täältä.

8 comments:

 1. Täällä on toinen paperikalenterien suuri ystävä. Teknologia ja digitaalisuus ovat hienoja asioita, kun kaikki toimii, mutta kalenterin täytyy olla käsien ulottuvilla myös silloin, kun nettiyhteys ei toimi tai on vaikkapa sähkökatko. Näistä etenkin ongelmat netin kanssa ovat nykyään valitettavan yleisiä siitäkin huolimatta, että kaiken järjen mukaan suurissa kaupungeissa (tai edes niiden keskustoissa) nettiyhteyden luulisi toimivan moitteetta. Lisäksi paperikalenteri on siitäkin näppärä, että ne omat värikoodit ja muut viritykset voi laittaa juuri niin kuin itse haluaa. Vaikka monen muun asian voi siirtää sähköiseen muotoon, luulenpa, että minullakin paperikalenteri on ja pysyy :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juuri näin! Paperikalenteri kunniaan, sitä ei tarvitse edes ladata! ;)

   Delete
 2. Täältä löytyy kanssa paperikalenterin käyttäjä. :) Vuorotyötä tekevänä on helpompi hahmottaa miten viikko menee ja katsoa menoja sen mukaan sekä taas toivoa työvuoroja.

  ReplyDelete
  Replies
  1. No se on kyllä totta, itsekin kaupan kassalla vuoroja kirjatessa ja toivoessa muistan paperikalenterin olleen ihan ykkönen! :)

   Delete
 3. Itse käytän myös noita paperikalentereit. puhelinkalenterit, en vaan osaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niinpä! Ihana kun löytyy vielä näin monta old schoolia mun lisäksi! :D

   Delete

© Happy daysAll rights reserved