Toivelistalla: lämpöä ja letkeitä lihaksia

07/12/2016Taisin mainita tuossa joitakin viikkoja sitten, että yrittäjyys ei ole toistaiseksi aiheuttanut minulle henkilökohtaista konkurssia tai totaalista burnoutia.

No, kumpaakaan näistä ei onneksi ole vieläkään tullut, mutta täysjumiin olen itseni saanut hullunkuristen työaikojen ja -asentojen vuoksi. Ja nyt puhumme sellaisesta jumista, jonka vuoksi kävin muun muassa hammaslääkärillä varmistamassa, ettei koko suuni ole totaalisen mätä ja juurihoidon tarpeessa. Yhden lohjenneen paikan löysivät, mutta sillä taas ei puolestaan ollut mitään tekemistä tämän jäätävän kaula- ja leukasäryn kanssa, jonka olen itselleni aiheuttanut.Jos teitä kiinnostaa hankkia itsellenne tällainen vastaavanlainen tajunnanräjäyttävä aaltoileva leuka-/hammas-/kaulasärky, se onnistuu näin:

Irtisanoudu vakituisesta työstäsi ja ryhdy yksityisyrittäjäksi. Ole ilmeisen ok asian kanssa, mutta itseltäsikin salassa stressaa asiasta. Työskentele samanaikaisesti epäergonomisesti kotitoimistollasi vähintään 11 tuntia päivässä, tai niin paljon, ettet varmasti jaksa/ehdi urheilla tai nukkua kunnolla. Lyhyiden yöuniesi aikana aloita uusi tapa, ja narskuttele hampaitasi stressin sekä jumissa olevien lihasten vuoksi. Pursekele hampaitasi niin, että leukalihaksesi menevät niin jumiin, ettet saa päätäsi käännettyä ja että leukalihaksesi ja hampaasi ovat kosketushellät. Tajua asian laita vasta sitten, kun jumissa olevat lihakset ovat aaltoilleet kipua noin viikon.

Voilà!Hoitokeinoiksi olen ravannut nyt hierojalla (kiitos SUHK Kampin ihanalle Sadulle osaavasta käsittelystä!), hammaslääkärillä ja apteekissa. Olen kokeillut perinteisiä särkylääkkeitä (ei auta), tulehduskipulääkekuuria (tuntuu auttavan ainakin jonkin verran), kipulääkegeeliä (en osaa sanoa tehosta) sekä kylmägeeliä (paras keksintö ikinä!). Parin viikon hoidon ja potemisen jälkeen olo on hieman vetreämpi eikä kipu yllätä enää niin usein tai niin voimakkaana, kuin alussa.

Seuraavaksi haluaisin testata hoitokeinoksi kahden viikon matkaa tropiikkiin. Olen varma, että hiekkarannat, palmupuut ja kookospähkinädrinkit auttaisivat tähän vaivaan sataprosenttisesti. Harmi vain, että näin uuden yrittäjä-elämäni johdosta taisin luovuttaa oikeuteni palkalliseen useamman viikon joululomaan...

Onko kellään muulla ollut vastaavia kaulan lihasten jumeja? Vinkkejä hoitokeinoista? Help?

Kuvat ovat Kööpenhaminan kasvitieteellisestä puutarhasta, jossa oli lämmin.

2 comments:

  1. Vinkki: purentakisko! Vaatii hieman investointia mutta maksaa kyllä itsensä takasin käytössä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No tuota purentakiskoa hammaslääkärikin vinkkasi! En ole vielä päättänyt otanko niitä (ei ole aiemmin ollut tälaista, toivottavasti ei tule toistekaan...), mutta mun pitikin kysyä sulta niihin liittyen asioita!

      Delete

© Happy daysAll rights reserved