3+1 aamiaisvinkkiä Kööpenhaminaan

19/11/2016

Pyörähdimme muutama viikko sitten pitkän viikonlopun Kööpenhaminassa, ja reissu meni meiltä aikamoiseksi ruokafestiksi. Aina ensimmäisenä matkan varaamisen jälkeen alan miettiä mitähän me syötäisiin, ja nykyään mulla on ylhäällä ravintoloiden ja kahviloiden osoitteita, kun ennen listasin erilaisia vaatekauppoja ylös.

Köpis on aamupalaihmiselle aivan taivas, ja tiesin jo etukäteen, etten tule pettymään. Hieman kuitenkin yllätyin ruoan ja varsinkin aamiaisten hintatasosta – meillä kahdella aamiaiset maksoivat kahviloissa aina yhteensä 300–400 DKK, joka sen hetken kurssilla oli noin 40–55 euroa. Eli ruokabudjettia kannattaa varata reilusti!

Tässä kuitenkin mun vinkit Kööpenhaminan aamiaistarjontaan!

the-Union-kitchen-Copenhagen

THE UNION KITCHEN
Store Strandstrade 21

Ihana paikka! Lähellä Nyhavenia sijaitseva ravintola, josta saa aamiaisen lisäksi lounasta, drinkkejä ja iltaisin pientä purtavaa. Aamiaislistalla on tarjolla erilaisia valmiita annoksia, kahveja ja mehuja. Me tilattiin eggs benedict lohella, breakfast plate (keitetty muna, salaattia, pekonia, makkaraa, juustoa, croissant, jugurttia ja hedelmiä), filter coffeet sekä appelsiini-porkkana-inkiväärimehua. Kaikki oli 5/5!


Fars-dreng-Copenhagen

FAR'S DRENG
Ny Adelgade 7

Hauskasti kahdessa kerroksessa sijaitseva kahvila, jossa tarjoillaan aamiaista ja lounasta (aamiaista saa myös lounasaikaan). Me käytiin täällä pyörähtämässä myös lounasaikaan, mutta koska myös lounaslista oli aika aamiaistyylinen, ei jääty lounaalla syömään. Aamiaislistalla oli erilaisia muna- ja leipäannoksia, sekalaisia aamiaislautasia, salaattia, vohveleita, skyria ja chiavanukasta. Me otettiin molemmat annokset, joissa oli leivän päällä paistettua kananmunaa. Mulla oli myös ricottajuustoa, pinaattia ja avokadoa, poikaystävällä makkaraa, pekonia ja ketsuppia. Lisäksi otettiin skyria, pannullinen kahvia ja appelsiinimehua. Hyvää oli!


Moller-kaffeogkokken-Copenhagen

MØLLER KAFFE OG KØKKEN
Nørrebrogade 160

Ensimmäiseksi mun täytyy myöntää, että yllä olevat kuvat ovat lainattu kahvilan kotisivuilta, sillä me saatiin niin pimeä (tunnelmallinen) pöytä, että yksikään kuva jonka paikasta otin ei onnistunut. Mutta, huonoista kuvista huolimatta ihan mieletön aamiaismesta! Tämä taitaa olla myös köpisläisten suuressa suosiossa, sillä ovella oli koko ajan jonoa, ja pöytää odottaville ihmisille oli varattu ihan oma lounge. Møllerista saa tilattua koko ravintolan aukioloajan aamiaista (ma–su 9:00–16:00), joten sopii myös aamu-unista nauttiville. Tässä kahvilassa ei ole valmiita aamiaisannoksia, vaan lista koostuu pienistä yksittäisistä jutuista, joista voi koota oman mieleisensä aamiaisen. Me tilattiin paistettu muna, munakokkeli, leipäkori, pekonia, makkaraa, hedelmäsalaatti ja jugurtti granolalla (voitte arvata mitkä noista olivat mun ja mitkä poikaystävän...) sekä juomaksi filter coffee, cappucino ja omenamehua. Kaikki tarjoillaan pöytään yksittäisissä kipoissa kuten kuvassa. Ihan mahtava idea! Lisäksi tilaus tehtiin ruksimalla listaan halutun jutun kohdalle lukumäärä, joten jopa turistien tilauksen taitavat mennä aina oiken :D Suosittelen ehdottomasti tätä! Mutta jos haluat Instagram-kelpoisia kuvia, metsästä ikkunapöytää...


ekstrana:
MAD & KAFFE
Sønder boulevard 68

Täällä olisin halunnut käydä, jos meillä olisi ollut pidempi loma. Bongasin paikan Instagramista, ja näytti niin herkulliselta! Paikalla on ilmeisesti myös toinen piste Amagerbrossa, eli kaksin verroin ihanaa aamiaissafkaa!

2 comments:

  1. ah, ihanat kuvat ! kiitos tästä <3

    ReplyDelete
  2. Kiitos vinnkkeijstä! Ihanaa Itsenäisyspäivää! <3

    ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved