Miten menee, yrittäjä?

16/11/2016

Olen ollut nyt yksityisyrittäjänä 16 päivää. Olen selvinnyt hengissä, enkä ole kohdannut vielä niitä yrittäjyyden suurimpia kummituksia, kuten henkilökohtaista konkurssia tai totaalista burnoutia.

Toistaiseksi tämä on ollut vain tosi kivaa. Vielä en ole katunut päätöstäni hetkeäkään, ja uskon, etten sitä hetkeen tule katumaankaan.Kuten joku teistä jo arvasikin aiemman kirjoitukseni yhteydessä, ryhdyin tekemään nelipäiväistä viikkoa Asennemedialla tuottajana. Freelance-töideni kautta yritys ja sen bloggaajat ovat minulle tuttuja, mutta olen kahdessa viikossa opetellut silti aivan valtavan määrän uutta tietoa. Töihin on ollut kiva mennä jokaisena päivänä – kiitos ihanan Ullan, upean toimiston, mielenkiintoisten työtehtävien sekä upeiden bloggareidemme. Työpäivät sujahtelevat ohi huippunopeaa: juuri kun täytin kupin aamukahvilla, onkin kello jo neljä ja kotiinlähdön aika.

Nelipäiväisen viikon ja työn miellyttävyyden vuoksi stressitasoni ovat myös laskeneet aika lailla – kysykää vaikka tuolta avopuolisolta. Minulla on tämän 16 päivän aikana ollut nyt 2 puhdasta freelance-päivää (joista tämä päivä on toinen) – en tiedä olenko saanut projekteja edistettyä noiden päivien aikana niin paljon kuin olin kuvitellut, mutta ajatus yhdestä tyhjästä päivästä viikossa tuo minulle niin paljon henkistä helpotusta. Ei tarvitse potea huonoa omatuntoa niistä hetkistä kun nollaan itseäni illalla sohvalla maaten, sen sijaan että näpyttelisin CSS-koodeja ja piirtelisin logovektoreita.Kiitos teille kaikille valtavissa määrin kommenteista ja sanoistanne liittyen näihin uusiin kuvioihin, joita olette kertoneet erinäisiä kanavia pitkin. Olen ihan häkeltynyt siitä, millaista keskustelua ja millaisia tsemppaavia sanoja olen saanut ihmisiltä. Minun on ollut aina vaikea uskoa olevani inspiraationa kenellekään, mutta ihanaa, jos tämä elämänmuutokseni on sellaisia tunteita aiheuttanut.

Toistaiseksi yrittäjän elämä on siis kohdellut kauniisti ja pehmoisesti – toivottavasti se tekee niin myös jatkossa. Nyt sytytän Kööpenhaminasta tuomani Studion Stockholm Atelier -kynttilän ja ryhdyn muina graafikkoina suunnittelemaan erään blogin ulkoasua taas hieman pidemmälle.

4 comments:

 1. Ihan mahtavaa Ida! Täällä myös nostetaan sulle hattua korkealle rohkeudesta :) menestyt ihan varmasti tälläkin valitsemallasi polula yksityisyrittäjänä.. paras merkki siitä on juurikin se, että nautit siitä mitä teet :)

  Vähänkö muuten aina katselen kateellisena sun snäppejä teidän toimiston keinutuolista! :) Näyttää niin ihanalle ympäristölle antaa luovuuden virrata!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Kirsi! Toivotaan ettei ainakaan hommat ihan heti lopu (no ei siltä kyllä vaikuta) ja että jatkossakin tulee upeita mahdollisuuksia eteen!
   Ja joo, meidän toimisto on ihana! Täällä kyllä kelpaa nakutella konetta, vähän kuin kotona olisi (paitsi ettei tarvitse stressata tiskeistä, imuroinnista tai pyykinpesusta koko ajan :D)! Kynttilät palaa ja villasukat jalassa keinutuolissa istutaan, kyllä tässä ideat lentelee!

   Delete
 2. Kuulostaa ihanalta ja huippujuttu tuo neljäpäiväinen työviikko! Olen itse välillä haaveillut sellaisesta, vaikken muita töitä tekisikään :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nelipäiväinen viikko on kyllä ihan best! Edellisessä työssä kateellisena kuuntelin muiden kertomuksia vajaista viikoista, mutta en itse raaskinut sellaiseen ryhtyä. Nyt en tiedä pystynkö enää tekemään viisipäiväistä viikkoa koskaan :D

   Delete

© Happy daysAll rights reserved