Project: New visual identity for Jonnamaista.com

17/02/2015

Viime perjantain kirjoituksessa kerroin, että päivätöissä on ollut hieman kiireistä. Tämän lisäksi puuhaa aiheutti eräs toinenkin projekti, joka puolivahingossa sattui samalle ajankohdalle, mutta oli samalla sopivaa vastapainoa päivätyön paineille ja stressaukselle.

Iltapäivällä kun laahustin pitkän työpäivän päätteeksi kotiin, oli aika kaivaa nörttilasit esiin ja viettää pari tuntia koodaillen. Moni teistä onkin varmaan jo törmännyt tähän pieneen sivuprojektiini eilen, kun lopputulos paljastettiin myös suuremmalle yleisölle.

Eilen nimittän Jonna avasi uuden bloginsa, jonka ulkoasu on, rätätätätää, allekirjoittaneen käsialaa!

(Moni teistä ei ole varmastikaan ole tiennyt, mutta olen tosiaan aikamoinen nörtti. Nettisivuja tuli nuoruudessa rakenneltua useampia ja olin ylä-asteella ATK-opettajan suosikki ainoana tyttönä ohjelmointi-kursseilla. HTML, CSS ja muut tuttavani taittuvat edelleen, tosin hieman oli alkukankeuksia ennen kuin asiat palautuivat täysin mieleeni. Visuaalisuus, grafiikat ja koodaus, siinä taitavat olla tämän neidin lempipuuhastelut!)


Jonna oli minuun vuodenvaihteessa yhteydessä, ja siitä alkoi nyt pari kuukautta kestänyt projekti, jonka aikana on vaihdettu varmaan sata sähköpostia ja samanverran ideoita.

Lähdimme liikkeelle inspiraatiosta - Jonna näytti minulle useista blogeista erilaisia elementtejä joita omalle sivulleen toivoi, ja minä yhdistelin nämä ideat ja toiveet Photoshopissa ulkoasun ensimmäiseksi draftiksi. Kun olimme samoilla linjoilla isoimpien elementtien, fonttien, värien ja yleisilmeen kanssa, alkoi sivun toteuttaminen Wordpress-alustalle. Olimme molemmat aivan noviiseja kyseisen alustan kanssa, joten epämääräistä etsimistä ja yllättäviä piirteitä ilmestyi vastaan aina silloin tällöin. Näin jälkikäteen viisastuneena voimmekin varmasti molemmat sanoa, että siirtyminen nimenomaan Wordpress.com:iin ei ole ehkä ihan niin pilvillä tanssahtelua kuin voisi kuvitella. (Molemmat kyllä varmasti myös myönnämme, että Wordpress on monin tavoin paljon mukavampi kuin tämä Blogger!)

Lopputulokseen olemme kuitenkin molemmat erittäin tyytyväisiä! Vielä on muutama asia hiottavana (muun muassa tabletti- ja mobiiliversiot) ja nämä viimeiset stilisoinnit hoituvatkin nyt taka-alalla Jonnan kirjoitellessa uuteen blogiin jo täyttä vauhtia.

En ole aikaisemmin tehnyt tällaista freelance-hommaa kuin ihan lähipiirille, joten aluksi vähän jännitti. Jonna oli kuitenkin aivan ihana asiakas ja yhteistyö sujui todella hyvin. Voin siis suositella neidin kanssa työskentelyä myös muille ;)

Kaiken tämän koodailun ja freshin ulkoasun keskellä on tämä oma blogi alkanut näyttää jo hieman kröhm... kulahtaneelta. Oletettavasti siis on pientä ulkoasun freesailua myös tässä blogissa, mutta toistaiseksi pysyn itse täällä Bloggerin alustalla.

Mutta nyt, hopi hopi, menkäähän ihastelemaan Jonnan uutta blogia jollette sitä ole jo tehneet!

PS. Olisiko teistä muuten mielenkiintoista kuulla aina silloin tällöin tällaisista erilaisista pikkuprojekteista, joita puuhailen?

6 comments:

 1. Olet Ida tehnyt kyllä upeaa työtä Jonnan blogin kanssa, vau! :)

  ReplyDelete
 2. Upeaa jälkeä! Minussakin asuu pieni koodailija, mutta vielä olisi taidoissa hiottavaa... :D Projektit kiinnostavat kyllä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Koodailu on kyllä niin kivaa... 8) (vaikka välillä sormi suuhun meneekin :D)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved