On my plate: Butternut squash soup

06/02/2015Veriappelsiinien lisäksi syksyn ja talven ehdoton lempparini on myskikurpitsa. Se on ihanan kermainen, pehmeä ja ihastuttavan värinen - ei voi olla tykkäämättä! Kaupan käytävillä voi syksystä kuulla vaimeita riemunkiljahduksia, kun bongailen sesongin ensimmäisiä kurpitsoja. Parhaita ovat tietenkin kotimaiset luomukurpitsat (niitä on saanut Kampin K-Supermarketista), mutta näin alkuvuoden puolella myös ulkomaalaiset ovat kelvanneet.

Useimmiten teen myskikurpitsasta lasagnea (leikkaan kuoritusta myskikurpitsasta ohuita siivuja ja asettelen pastan sijaan) tai ihan vain paahdan pannulla voin ja suolan kera. Kolmas vakioni on myskikurpitsakeitto, joka on sekä äärimmäisen helppo että maukas. Jopa poikaystävä kehaisi soppaa (ensin vaadin maistamaan) ja se on jo paljon! Yleensä kun nämä lihattomat vauvanruuat ovat ihan tyttöjenjuttuja.Myskikurpitsakeitto

myskikurpitsaa
vettä
kermaa
oliviiöljyä
suolaa & pippuria

Kuori & pilko myskikurpitsa ja keitä se pehmeäksi suolavedessä. Kun kurpitsa on kypsynyt, ota osa keitinvedestä talteen ja soseuta kurpitsat (blenderissä tai sauvasekoittimella) pienen määrän keitinvettä kanssa. Sekoita joukkoon hiljakseen myös kermaa, kunnes keiton paksuus on mieleinen. Voit säädellä keiton kermaisuutta keitinveden ja kerman suhteiden kanssa. Lorauta joukkoon hieman myös hyvää oliviiöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

2 comments:

© Happy daysAll rights reserved