The day starts with triple espresso

09/01/2014Vietin reilun kaksiviikkoisen joululomani vanhempieni luona Lahdessa, ja vaikka siellä viihdynkin kovin hyvin, tuli välillä ikävä omaa kotia, Helsinkiä ja arkirutiineja, sekä tietenkin Helsingin monipuolista tarjontaa niin ravintoloiden, kahviloiden kuin kauppojenkin suhteen. Tulin viime lauantaina tekemään lyhyen visiitin kotiin, ja siinä samalla päätin käyttää tilaisuuden hyödykseni ja tehdä muutamia Helsingissä kaipaamiani asioita: hain thai-lounasta Lemongrassista ja jälkiruokakahvia Good Life Coffeesta.Samalla kun nappasin kahvilasta matkaan herkullisen aeropress-kahvin kenialaisesta paahdosta, osui silmääni Hario Skerton -kahvimylly. Olen jo jonkin aikaa miettinyt käsikäyttöisen kahvimyllyn hankkimista kotiini, ja baristan mahtavan myyntipuheen jälkeen päätinkin ostaa sellaisen samantien (ja tietenkin pussillisen papuja myös)! Myllyllä pystyy jauhamaan papuja niin suodatin-, presso- kuin mutteripannullekin sopivaksi, eli hyvin monikäyttöinen kapistus. Lisäksi tuohon lasiosaan tulee mukana tiivis kansi, jonka avulla jauhettua kahvia voi säilyttää jääkaapissa, mikäli papuja tuli jauhettua liikaa.Mylly onkin päässyt heti tällä viikolla testiin, kun paluu arkeen ei loman jälkeen ole sujunut ihan niin sujuvasti, kuin olisi voinut toivoa... Aamut ovat olleet kankeita ja silmäluomet raskaita, joten tällä viikolla kaikki aamut on aloitettu vaatimattomasti triplaespressolla, eli kokonaisella mutteripannullisella. Minusta kahvinkeitto on ihanan rauhoittavaa puuhaa, ja mielelläni uhraan sille hetken aikaani aamuisin. Espressopapujen jauhaminen ennen valmistusta ei monellakaan minuutilla tätä aamuaskaretta pidennä, ja jauhamisesta syntyvä kahvintuoksu on suorastaan huumaava!

Mikäli yhtään parempi aamukahvi siis kiinnostaa, suosittelen lämpimästi harkitsemaan oman pikkumyllyn hankkimista! :) Netistä Harion myllyä saa muun muassa täältä. Tietenkin kahvikokemukseen vaikuttaa myös paahto- ja jauhatusajankohdan lisäksi ihan itse kahvilaatu (ja kahvin oikeanlainen säilytys, ja valmistusvälineiden puhtaus, ja ja...), mutta edullisemmastakin kahvista voi itse jauhamalla saada entistä parempaa. Suosittelen muuten myös marketista ostaessa tsekkaamaan kahvipaketista milloin kyseinen on kahvi jauhettu! Niissä perinteisissä tarjouskahveissa kun usein tuppaavat olemaan päivämäärät aika monen kuukauden takaa... Eikä siis ihme, jos kahvi maistuu laimealta! :)

Ihanaa kahvintuoksuista päivänjatkoa kaikille, kohtahan onkin taas jo viikonloppu! Silloin ainakin on hyvä syy vähän hifistellä aamusumpin kanssa ;)

postaus sisältää mainoslinkin

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved