Mr. Morgan's Last Love

19/01/2014Katsoin kuluvalla viikolla Sandra Nettelbeckin ohjaaman elokuvan Last Love, joka sai kunnian olla ensimmäinen tämän vuoden puolella katsomani elokuva. Enkä voisi olla tyytyväisempi valintaani, sillä Last Love on ihana. Toisaalta, se sijoittuu Pariisiin ja siinä on naispääosassa Clémence Poésy, joten miksi se ei olisi?Kiteytettynä voisi sanoa, että elokuva kertoo leskeksi jääneen amerikkalaisen miehen (Michael Cane) ja nuoren ranskalaisen tanssinopettajan (Clémence Poésy) ystävyydestä. Molemmat ovat hiukan hukassa suuntansa kanssa, mutta yhdessä he jotenkin osaavat löytää tiensä takaisin kohti onnellisuutta.

Well, you don't love life itself. You love, uh, places, animals, people, memories, food, literature, music. And sometimes you meet someone... who requires all the love you have, to give. And if you lose that someone, you think everything else is gonna stop too. But everything else just keeps on going.Last Love ei ole mikään vauhdikas action-pläjäys, vaan se on kaunis, lämmin ja hiukan dramaattinen. Se antaa ajateltavaa, ja elokuvan jälkeen on ehkä hieman tyhjä olo (johtuen muustakin kuin elokuvan aikana itkemisestä). Elokuva muistutti minua kovasti tyyliltään My Blueberry Nightsia, joka on ehdottomasti yksi lempielokuvistani. Jos et ole nähnyt sitäkään, katso! (Sen pääosassa on Jude Law, joka leipoo mustikkapiirakkaa - siinä jo itsessään pitäisi olla tarpeeksi perusteluita leffan katsomiselle!)

Jos siis kaipaat pientä pakomatkaa kylmästä koti-Suomesta ja hieman ajateltavaa, niin tässä sinulle elokuva vaikka näin sunnuntaille katottavaksi. Pääpiirteisesti tämä elokuva ei voi muuta kuin hymyilyttää, mutta nessupaketti on silti hyvä olla käden ulottuvilla. Ja ehkä myös luottokortti, jotta voit ostaa elokuvan jälkeen lentoliput Ranskaan...

(Ja Clémence Poésysta vielä... Jos olet tähän ranskattareen yhtä ihastunut kuin minä, suosittelen katsomaan BBC:n minisarjan Birdsong. Siinä ei ole Jude Law'ta tai mustikkapiirakkaa, mutta siinä on Eddie Redmayne pisamoineen.)


// I loved the movie 'Mr. Morgan's Last Love'.

2 comments:

  1. Tämä on ihan ehdottomasti katsottavien listalla, kiva kuulla että on hyvä! :)

    ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved