Midsummer inspiration: the food

17/06/2013

Ihanaa maanantaihuomenta! Juhannusviikko pyörähti tänään käyntiin, ja itseni kohdalla se tarkoittaa aika vilkasta viikkoa! Meillä on juhannuksena vakiintuneen ystäväjoukon kanssa juhannuskekkerit, mutta tällä kertaa ne pidetään mökkiympräistön sijasta täällä minun vanhempieni luona. Lomaviikko ei olisikaan voinut parempaan saumaan sattua (okei myönnetään, tarkoituksella otin tälle viikolle!), sillä nyt ehdin hyvin puuhastella ja valmistella täällä viikonlopun juhlia.Meidän porukka tykkää syödä hyvin, ja ollaankin aina yhteisissä juhlissa panostettu paljon ruokiin. Minulla ja E:llä on useimmiten ollut suunnittelu ja toteutusvastuu menusta, kuten tälläkin kertaa. Ajattelinkin hieman teille kertoa, mitä tänä vuonna ollaan pohdittu! Jos jollain on vielä tulevan viikonlopun ruokapuoli avoinna, niin ehkä tästä saa hieman ideoita siihen :)

Meitän ryhmään kuuluu yleensä noin +10 henkilöä, joista yli puolet on miehiä. Ruokapuoli täytyy siis miettiä niin, että ukotkin saavat mahansa täyteen. Ruoan pitää myös olla helppoa toteuttaa noinkin suurelle joukolle, eli siinä ei aleta kyllä mitään lautastaidetta piipertämään kun nälkä yllättää! Meitä on myös muutama, jotka eivät niin lihasta välitä, joten on keksittävä myös sellaisia ruokia, joihin on helppo keksiä myös kasvisvaihtoehto.Tällä kertaa menulta löytyy pääruoiksi muun muassa vietnamilaisia rullia, hampurilaisia liha- ja kasvisvaihtoehdoilla (uusimmassa Glorian Ruoka & Viini -lehdessä oli herkullisen kuuloisia kasvispihvejä hamppareihin, joita aiomme kokeilla!) sekä itsetehtyjä maalaisranskanperunoita (pyöräytän myös ketsupin itse tämän Jamien ohjeen mukaan); savustettua lohta salaatin ja uuniperunoiden kanssa; grillattua lihaa, grillattuja mozzarellalla täytettyjä tomaatteja ja grillattuja kasviksia sekä itsetehtyä pizzaa erilaisilla täytteillä.

Herkkupuolelle olemme suunnitelleet marjaisaa Pavlovaa, itsetehtyä jäätelöä, korvapuusteja sekä hedelmiä. Tuosta jäätelöstä olen varsinkin kovin innoissani, sillä siskoni osti parisen viikkoa sitten jäätelökoneen jota ehdimme jo yhdessäkin testailla. Siinä vasta olikin sitä vanhan ajan kermajäätelöä! Aamiaiselle ajattelimme leipaista no-knead brediä, johon E:n kanssa rakastuimme taannoin Chef & Sommelierissä! Myös mustikkaskonsseja ajattelin tehdä normaalien leipä- ja jugurttisettien lisäksi.

Miltäs tällaiset suunnitelmat teidän korviinne kuulostavat? Itse ainakin odotan vesi kielellä ;) Myös juhlapaikan koristelua ynnä muuta oheistilpehööriä on luvassa näihinkin juhliin, mutta niistä voisinkin tehdä ihan oman postauksensa...!


// Happy Monday! This is the week of Midsummer party, and my inner party planner has taken over! We've planned quite a menu this year, ie. Vietnamese spring rolls, hamburgers, smoked salmon, grilled steak & tomatoes & veggies and pizza with various toppings. For dessert we're going to serve Pavlova, homemade ice cream, cinnamon rolls and fruits. I'm also going to bake no-knead bred and blueberry scones. Yum!

3 comments:

 1. Hyvältä vaikuttaa, ja ihanaa kuvainspiraatiota tarjolla! Itse olen menossa valmiiseen pöytään, tosin ehkä jotakin vien mukanani. Olisi kyllä ihana järjestää itse juhannusiltamat. : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Valmiiseenkin pöytään on välillä kiva mennä! :) Kesällä voi onneksi järjestää muitakin juhlia kuin juhannuskekkerit, eli ihan grilli-iltaa vaan suunnittelemaan ;)

   Delete
 2. Ihanaa juhannusta sinulle! :D

  ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved