A weekend full of sunshine and funny moments

27/06/2013

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, meillä viikko sitten alkanut juhannus oli mahtava! Säät suosivat suurimmaksi osaksi, ruoka oli hyvää, jutut huonoja ja mikä parasta, saatiin koko konkkaronkka pitkästä aikaa taas kasaan! Itse kulutin aika paljon aikaa ruoan parissa, mutta se ei haitannut ollenkaan. Oikeastaan nautin aika paljon siitä, että saan tehdä ruokaa isommallekin porukalle ja kokeilla vähän erilaisia juttuja - yksin asuessaan kun ei viitsi kaikkia juttuja vain itselleen kokkailla.
Olin erittäin tyytyväinen myös juhlapaikan somistukseen! Kävin torstai-aamuna keräilemässä ison kasan villikukkia, niitä kaikkia lapsuudesta tuttuja apiloita, niittyleinikkejä, koiranputkia, kissankelloja ja lupiineja. Kokosin kukkia hieman erilaisiksi kimpuiksi, asettelin varastoista löytyneisiin isoihin lasipurkkeihin ja levittelin ympäri pihaa ja pöytiä.

Keskelle takapihan nurmea kahden suuren koivun väliin kannettiin pöydät sekä tuolit, ja koivujen väliin kiristin roikkumaan setin ulkovaloja. Aurinko paistoi päivällä kivasti ruokailuryhmille, joten niiden ääressä oli mukava istuskella, ottaa aurinkoa sekä tietenkin syödä. Mitään kovin kummallisia kattauksia meillä ei ollut - vaaleita astioita, valkoisia servettejä sekä kirkkaita laseja. Pöydät notkuivat niin kukista sekä ruokakulhoista, ettei muuta oikeastaan tarvittukaan!
Olin myös askarrellut minulle ja E:lle aiemmin viikolla pinkeistä ja valkoisista tekokukista kukkaseppeleet, jotka päässä sitten hyppelimme iltaisin ja päivisin. Olisi varmaan pitänyt tehdä muutama ylimääräinenkin, sillä suhteellisen usein huomasin seppeleiden siirtyneen pöydältä joukon miespuolisten henkilöiden päihin... Kukkaseppeleet tein suurinpiirtein tämän ohjeen mukaan.

Boolia tarjoiltiin valkoisesta hanallisesta metalliämpäristä, ja tämä osoittautui ihan valtavan hyväksi hankinnaksi! Nyt on myös seuraaviin kesäkekkereihin booliastia valmiina. Ämpäri oli kooltaan hyvä, sillä sitä ei tarvinnut täytellä koko ajan ja myös jääpalat mahtuivat hyvin mukaan! Pulloille ja tölkeille meillä oli iso metallinen cooler-astia, johon haimme perjantai-aamuna lähimmältä Hesburgerilta kaksi ämpärillistä jäitä (maksoivat kolme euroa). Siinä pysyivät kyllä juomat kylmänä vielä pitkään senkin jälkeen, kun suurin osa jäistä oli sulanut!
Suurin osa ajasta vain hengailtiin musiikkia kuunnellen ulkona, vaikka oli meille pienet ohjelmanumerotkin suunniteltu lauantai-illaksi. Ennen saunomisia nimittäin pistettiin vesisota pystyyn! Eipä ole pitkään aikaan ollut niin hauskaa! Kyllä pieni lapseilu tekee meille kaikille välillä ihan hyvää ;) Uima-altaassa kahlailun, vesipallojen viskelyn ja vesipyssyillä roiskimisen jälkeen oli kiva piipahtaa saunassa ja sen jälkeen alkaa pitsataikinan vääntöön!

Myös karvapallot Midi ja Tico olivat juhannuskarkeloissa mukana ja nauttivat ulkona nurmikolla kieriskelystä. Hieman taisi poikia välillä ihmismäärä stressata, mutta silloin oli hyvä sulkeutua talon perimmäiseen huoneeseen nokosille tai keskinäiseen painiotteluun.Että sen näköinen ja oloinen juhannus oli meillä :) Nyt jo suunnitellaan uusia kesäjuhlia, oli vain niin kivaa! Toivottavasti kaikkien muidenkin juhannus meni hyvin, oli se sitten kotosalla, kaupungissa, mökillä tai vaikkapa reissun päällä!


// Our Midsummer was the best ever. Good food and good company, what else could you wish for?

10 comments:

 1. Ihania kesäkuvia! :) Ovatko nuo shortsisi muuten Zarasta? Tiirailin pitkään tuollaisia, mutten kuitenkaan uskaltanut ostaa. Yhdet "kuvioshortsit" kun löytyvät jo kaapista, ehkäpä ne riittävät tälle kesälle :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Emmi! :) Joo, pöksyt ovat Zarasta! Nuo ovat ihan mahtavat, kun tuntuu ettei olisi housuja jalassa lainkaan! :') Itseltäni löytyy vaan tylsiä mustia ja beigejä shortseja, niin päätin kerrankin oikein repäistä!

   Delete
 2. Ihan mahtavan oloinen juhannus teillä kyllä ollut! :)

  ReplyDelete
 3. Ihana fiilis välittyy kuvista, on varmasti ollut ihana juhannus :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana että tunnelma saatiin kuviinkin mukaan! :)

   Delete
 4. Hei!

  Saanko kysyä, mistä tuo booliämpäri on hankittu?

  t. Veera

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moikka! Ämpäri on niinkin romanttisesta paikasta kuin Lahden Kärkkäinen! :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved