Lempeyttä mielelleni

26/02/2018Enemmän lempeyttä itselleni, enemmän aikaa läheisilleni,
vähemmän murehtimista ja stressaamista, pidempiä yöunia.


Muun muassa näitä asioita toivoin vuosikatsauksessa tältä vuodelta. Nyt helmikuun loppupuolella voin todeta, että aika hyvin on mennyt.

Olen käynyt useampana iltana nukkumaan ennen kymmentä (eräs ilta puoli yhdeksän) ja nukkunut lähes kellon ympäri, olen käynyt kellumassa ja joogaamassa, sekä vedellyt yli to do -listan kohtia niin, että stressittömyyden tunne on saanut minut lähes leijumaan.Kokeilin tammikuussa ensimmäisen kerran rentoutuskelluntaa. Monet ystävät olivat tätä kehuneet, ja menimmekin poikaystäväni syntymäpäivien kunniaksi testaamaan kellunnan Float Kallioon.

Jäin heti koukkuun.

Ystävänpäivänä kävimme toisen kerran, ja sain siitä irti vielä enemmän. Hämmästyin, kuinka nopeasti ensimmäiselläkin kerralla pääsin täysin rentoon tilaan, ja kuinka nopeasti ajatukset katosivat päästäni. Nukahdin molemmilla kerroilla. Loppupäivän olo oli kuin maailmanvalloittajalle – voin tehdä mitä tahansa!

Viime viikolla pääsin myös kokeilemaan elämäni ensimmäistä kertaa yin-joogaa, kun lanseerasimme Asennemedian yhteiset joogahetket. BohOm Yogan Jonna piti meille aivan ihanan puolitoistatuntisen joogan, jonka aikana löysin itsestäni täysin uusia ulottuvuuksia. Ensimmäisen asanan aikana rentouduin taas lähes nukahtamispisteeseen asti ja seuraavassa asananssa löysinkin itsestäni järkyttävän lihasjumin.

En ole koskaan kokenut joogaa omaksi jutukseni (olen käynyt muutamia kertoja vuosien varrella, mutta en saanut niistä oikein mitään irti) – paitsi nyt. Olen ilmeisesti käynyt vain vääränlaisissa joogissa (perehtymättömälle kaikki eri "alalajit" ovat hämmentäviä), sillä nyt mietin vakavasti jooga-harrastuksen aloittamista. Onneksi viimeistään parin viikon päästä pääsen uudelleen Jonnan joogastudiolle!

Päätin myös aktivoida taas pilates-harrastukseni – vaikka se onkin enemmän fyysistä harjoitusta, saan viikottaisesta tunnista myös paljon henkistä hyvää. Käyn pienellä pilatesstudiolla, jossa on ihana tunnelma ja ohjaajat ovat lämpimiä ja helposti lähestyttäviä. Tänään suuntaan myös hierontaan, jonka koen senkin myös henkiseksi hyvinvoinniksi, vaikka Satun käsittelyssä harvoin pääsen nukahtamaan. Kun niska- ja selkäjumit ovat pois, ajatukseni juoksee kirkkaammin ja tunnen olo myös henkisesti vahvemmaksi.

Kuulen mielelläni myös muita hyviä vinkkejä mielen hellimiseen! Mindfulness-harjoitukset kiehtovat, mutta miten ne kannattaisi aloittaa?

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved