One day in Lisboa

29/06/2016Kymmenen tuntia Lissabonissa ei ole kovinkaan paljon, sen totesimme Portugalin matkan ensimmäisen päivän jälkeen.

Vietimme päivän Lissabonissa lennon ja talolle matkaamisen välissä. Emme olleet suunnitelleet tarkkoja askelkuvioita, ja päivä menikin fiilistellessä kaupunkia siellä sun täällä. Pääasiassa vaeltelimme vain ympräriinsä, suurimmaksi osaksi Bairro Altossa ja Alfamassa.

Tiesin jo etukäteen rakastuvanu Lissabonin arkkitehtuuriin ja azulejoihin, ja niin myös tein. Harmi, kun matkatavaroihin ei mahtunut esimerkiksi tuota sinilaattaista ja -ovista taloa...

Kävelyn lomassa kävimme myös syömässä Mercado da Ribeirassa ( Av. 24 de Julho 49) ja jäätelöllä Gelato Davverossa (Praça São Paulo 1) – paikan suolakaramellijäätelö riittäisi minulle yksinään jo syyksi matkustaa Lissaboniin uudelleen. Hurraa-huuto myös kahden euron viinilasillisille ja nille lukuisille pikkukioskeille, jotka takaavat ettei jano pääse yllättämään.

Tekemättä ja näkemättä jäi vielä monta asiaa, jotka olin kirjannut ylös ennen reissua. Selvää kuitenkin on, että tämä kaksikko palaa Lissaboniin vielä uudelleen – ja silloin hieman pidemmäksi aikaa.

1 comment:

  1. Voi vau mitä kuvia! Olen ennenkin lukenut Lissabonista juuri tämäntyyppisiä ihastumistarinoita. Pitää varmaan mennä joskus!

    ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved