Christmas cookings

24/12/2013Heipparallaa joulupöhinän keskeltä! Täällä hihat heiluen on puuhasteltu muutama päivä, ja pikkuhiljaa itsellänikin alkaa olla aika jouluinen fiilis. Perjantaina aloitin ihanan kahden viikon joululomani ja ensimmäiseksi suuntasinkin lauantai-aamuna aikaisin ruokakauppaan ostelemaan joulun tarvikkeet. Meillä on tänä vuonna hieman erilainen joulu, sillä kinkut, isot joulukuuset ja puuronkeitot on unohdettu kokonaan. Vanhempani ovat olleet ulkomailla reilun kuukauden ja tulivat kotiin vasta nyt sunnuntaina. Joulun järjestely on näin ollen jäänyt tänä vuonna minun vastuulleni, ja olenkin asetellut tänne vanhempieni luo niin joulukoristeet kuin suunnitellut joulumenunkin.Ruokapuolella siis sanottiin heipat perinteisille jouluruoille ja suunnittelin jokaiselle päivälle oman menukokonaisuutensa - alkupalaa, pääruokia ja jälkiruokia myöten. Valtisin linjaksi ranskalaisen keittiön italialaisilla vaikutteilla, ja suurimman osan resepteistä bongasin omista sekä äidin keittokirjoista (pääosin noista kuvissa näkyvistä). Muutamat keksin ihan "omasta päästä".

Alkuruokina meiltä löytyy tänä vuonna muun muassa vuohenjuusto-bruschettoja, tuorejuustotäytteisiä parmankinkkurullia, myskikurpitsakeittoa ja lämmintä vuohenjuustoa sekä paahdettuja leipätikkuja. Pääruoaksi tarjoillaan muun muassa kukonpoikaa, beef Wellingtonia ja kalaa en papillote sekä erilaisia kasvislisukkeita. Jälkkäripuollella tarjoillaan tietenkin juustoja sekä muun muassa sitruuna-marenkitorttua sekä puolukkajäädykettä!Itse olen aika innoissani tästä hieman erilaisesta joulusta. Tykkään kyllä kovasti jouluruoista laatikkoineen ja silleineen, mutta hauska kokeillä välillä jotain erilaista! Onko teillä pöydässä perinteisiä jouluruokia vai jotain aivan muuta? :)


// This Christmas is going to be a little different: instead of traditional Finnish Christmas foods I'm planning to cook something very different: a three course meal for every day, with rooster, beef Wellington and fish, various hors d'oeuvre, vegetable sides and desserts. And yeah, I'm in charge of everything!

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved