Better mornings

20/02/2013Ei varmaan ole jäänyt epäselväksi, että tämä tyttö tykkää aamuista ja aamupaloista... Viikonloppuisin lorvin aamupalan äärellä tunnin jos toisenkin, ja arkiaamuinakin olen pyrkinyt syömään hyvin ja rauhallisesti. Aamiaisen syön vasta toimistolla, samoin kuin juon aamukahvini, joka usein on ainut kahviannos päivässä. Kotona minulla on hyvät ja monipuoliset kahvinkeittovälineet, mutta toimistolla olen tyytyväisenä juonut ikivanhalla Mokkamasterilla keitettyä ties kuinka kauan seisonutta Juhla Mokkaa, eivätkä aamukahvihetket ole suoraansanoen olleet nautinto...

Mutta tästä lähiten ovat! :) Ostin nimittäin töihin Bodumin Kenya-pressopannun sekä Kaffa Roasteryn Go' Morron -kahvia. Enää ei tarvitse kauhistella kahvihuoneen keittimiä ja pohjaanpalaneita kahveja, vaan saa nautiskella aamukupposen äärellä :) Minulla kävi myös hyvä tuuri pannun kanssa, sillä se oli Sokoksella tarjouksessa vain 15 euroa! Sinne siis muutkin, jotka ovat miettineet pressopannun hankintaa!

Tiesittehän muuten, että kahvinkeittimen vesisäiliöön ei saisi kaataa vettä kahvipannulla? Varsinkaan, jos pannua ei ole pesty hyvin kuumalla vedellä ja pesuaineella? Kahvi on rasvaista, eivätkä kahvin rasvat irtoa lasipannusta vain huuhtelemalla. Pesemättömän pannun kautta kahvin rasvat kulkeutuvat keittimen vesisäiliöön, jossa rasva pinttyy säiliön reunoihin ihanaksi ruskeaksi kerrokseksi... Tämän seurauksena kahvi alkaa maistumaan kitkerältä. Myös keittimen pesu tulisi suorittaa sääännöllisin väliajoin! terveisin, kahvinkeitinpoliisi


// I basically love mornings and breakfast moments. On weekdays I usually eat my brekkie and "enjoy" my morning coffee at the office. Though the coffee at the office is not that enjoyable... But, now things have changed! I bought Bodum Kenya french press and some delicious morning coffee, and now my mornings are much better (and tastier)! Me so happy!

6 comments:

 1. Join juuri viime viikolla Skifferissä pressopannulla tehtyä kahvia ja se oli taivaallista ja tuoksui niin hyvälle! Mietin, että tuollaisen hankkiminen toisi kivaa vaihtelua, vaikka toisaalta tuolla Nespressolla saa loistavaa kahvia myöskin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tuossa kyllä on se kahvin teko ja tuoksunsa puoli nautintoa! Itse en ole kauheasti kapseleihin perehtynyt, olen tällaista perinteistä sakkia, että tykkään keitellä ja vispailla maitovaahtoja :D Suosittelen tuota kuitenkin, sillä saa nopsaan juuri sellaista kahvia kuin haluaa, eikä tarvita kummoisia aineita (kahvia ja kuumaa vettä)! :)

   Delete
 2. Mä oon katellut saman tapaisia clas Ohlsonilla, olis varmaan hyvä mullekin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Suosittelen! :) On kyllä ollut niin hyvät aamukahvit tällä viikolla!

   Delete
 3. Heippa! Mulla olis sulle mun blogissa haaste, käyhän kurkkaamassa! :)

  http://diamondsandpearlsbyjulia.blogspot.fi/2013/02/haasteita.html

  ReplyDelete
  Replies
  1. Täytyykin käydä kurkkaamassa saman tien :)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved