Pääsiäisen galaksimunat

29/03/2018



En tiedä mistä tämä päähänpisto tuli, mutta päätin tänään kokeilla hetken mielijohteesta värjätä kananmunia pääsiäistä varten.

Kotona sattui olemaan sekalainen kokoelma valkoisia ja ruskeita luomumunia, ja tarvitsin hetkeksi jotain kepeää puuhastelua. Mietin, mikä kotona valmiiksi olevista raaka-aineista voisi värjätä hyvin, ja keksin pakasteesta mustikat.

Hetken sotkemisen ja sähläämisen jälkeen tuijottelin violetinsävyisiä galaksimunia kennossa.



Näiden tekemiseen menee vain muutamia minuutteja aikaa, ja tarvikelista on lyhyt: munia (meillä ovat raakoja), ruokalusikallinen pakastemustikoita, loraus etikkaa, loraus vettä, muutama kulho, lusikka ja talouspaperia.

Laita mustikat, etikka ja vesi samaan kulhoon. Anna olla hetki niin, että mustikat pehmentyvät hieman. Laita muna toiseen kulhoon, nouki muutama mustikka ja puristele mustikan mehu munan päälle. Voit myös puristaa mustikoista mehun kolmanteen kulhoon, ja lusikoida siitä mehua munan päälle. Kun munassa on sopivan verran väriä, pyyhkäise se talouspaperiin ja aseta hetkeksi kuivumaan pystypäin esim. munakuppiin. Toista jokaiselle munalle erikseen.

Ihanaa pääsiäistä kaikille!

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved