Toivelistalla: lämmintä, pehmeää ja kestävää

13/10/2017

Jos syksyn saapumisen tuntee ensimmäisenä kasvoilla, niin hetipian sen tuntee myös varpaissa, sormissa ja ytimissä.

On nimittäin taas tullut 'se' aika vuodesta, kun alan vaipua syväjäähän – josta ehkä hyvällä tuurilla sulan sitten ensi vuoden juhannuksen aikoihin. Sormet kohmelossa nakuttelen tietokoneen näppistä niin kotona kuin toimistollakin, eilen istuin koko päivän kahden villapaidan alla. Vertauksena tähän kalikkamaiseen olooni: avomies vetää edelleen kotona aamusta iltaan teepaidassa ja shortseissa.


Mehiläisvahakynttilä, Month of Sundays // Vartalovoide 'Neutral', Whitetail // Takki luomuvillasta, Whitetail //
Merinovillahousut, Arela // Kynttilä 'White Light', Sugar x Raaka Rå // Kashmirkampa, Arela //
Kashmirneule, Filippa K


Kaikennäköiset lämmikkeet ovat siis alkaneet taas kiinnostaa, kovasti. Minulla on muutama ihana ja paksu villaneule, joihin hautaudun harva se päivä, mutta pari lisälämmittäjää ei olisi lainkaan pahitteeksi.

Voin kuvitella, että esimerkiksi Arelan villahousut ovat juuri niin lämpimät, kuin kuvittelen... (Ja siis kuinka upeaa, että villahousut ovat taas muodissa!)


* * *


Olen pyrkinyt viemään kulutuskäyttäytymistäni yhä eettisempään ja vastuullisempaan suuntaan. Sen lisäksi, että olen jo pitkään ostanut yleisestikin vain vähän tavaraa, niin nykyään pyrin yhä enenevissä määrin ostamaan sen vähänkin kestävästi. Onneksi nykyään myös ekogolisia valintoja voi tehdä omasta tyylistä tinkimättä, kunhan tietää vain mistä etsiä ja ostaa. Vakituisesti käyn kurkkimassa esimerkiksi Month of Sundaysin, Whitetailin, Arelan, Filippa K:n ja Samujin valikoimaa, joista myös tällä kertaa löytyi ihania kohmeudenkarkottajia. Käykäähän kurkkaamassa näiden valikoimat, ja saa myös vinkkailla muista ihanista ja vastuullisista kaupoista!

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved