Tänään lautasella: Paahdettu myskikurpitsakeitto

17/10/2017

Pyöräytin tuossa sunnuntaina niin hyvää soppaa, että pakko tulla tännekin kehaisemaan.

Kyseessä on vanha tuttuni myskikurpitsakeitto, mutta pienellä upgreidauksella aiempaan. Yhden Master Chef Australia -maratonin jälkeen päädyin kokeilemaan kurpitsan paahtamista uunissa, ja sehän kuulkaa tepsi! Tässä teillekin jakoon mukavan paahteinen ja valkosipulinen keitto syysiltoja lämmittämään.Keitto paahdetusta myskikurpitsasta

keskikokoinen myskikurpitsa
muutama valkosipulinkynsi
oliivi- tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria

½ litraa vettä
kasvisliemikuutio
2 dl kuohukermaa (tai haluamaasi kasvikermaa)
fetaa


Kuori sekä pilko myskikurpitsa ja laita se uunivuokaan tai -pellille. Heitä mukaan muutama valkosipulinkynsi ja lorauta päälle öljyä. Lisää myös suolaa ja mustapippuria myllystä ja möyhi käsin niin, että öljy ja mausteet ovat tasaisesti levittyneet. Paahda noin 200 asteessa kunnes kurpitsat ovat pehmenneet. Voit käyttää myös grillivastusta, jos haluat.

Kun kurpitsat ovat kypsät, keitä kasvisliemi. Itse käytin ns. tupla-annoksen, eli puoleen litraan vettä yksi kokonainen liemikuutio. Seuraavaksi soseutetaan kurpitsat – minä käytin blenderiä, mutta voit käyttää myös sauvasekoitinta tms. Lisää kurpitsat ja osa liemestä blenderiin – älä laita kaikkea lientä kerralla, vaan pikkuhiljaa sen mukaan, miten löysää/paksua keitosta haluat. Valkosipulinkynnet jätin uunipellille, mutta voit lisätä niitä keittoon myöhemmin jos haluat. Lisää mukaan myös kerma ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopussa kasvislientä, suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Annostele keitto lautaselle ja murustele päälle fetaa. Rouhaise myös vähän mustapippuria ja lisää vaikkapa muutama timjaminlehti.

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved