Tasaisempaa ja tilavampaa, kiitos

22/01/2017

Olen nyt ehtinyt tunnustelemaan tätä vuotta 2017 nyt joitakin viikkoja. Ennen joulua kirjoittamassani vuosikatsauksessa en vielä oikein osannut pyytää mitään tältä vuodelta, mutta pikkuhiljaa tammikuun edetessä olen keksinyt mitä haluaisin tältä vuodelta.

Haluaisin

1) vähän vähemmän isoja elämänmuutoksia, tasaisempaa menoa kaikin puolin
2) uuden, tilavamman asunnon


Olen asunut nykyisessä asunnossani nyt toukokuusta 2010. Matkan aikana on moni asia ehtinyt muuttua, niin sisustusmaku kuin elämäntilannekin. Muutin asuntoon kämppiksen kanssa, tradenomi-opiskelijana. Olen tämän asunnon aikana ollut töissä neljässä eri työpaikassa, ja yhden uuden koulutuksenkin suorittanut. Asuin asunnossa useamman vuoden yksin, seitsemän kuukautta sitten minusta tuli avopuoliso. Koirankin hankin matkan varrella.Tämä asunto on palvellut minua hyvin monissa elämäni vaihessa, ollut turvasatamana tunnemyrskyissä ja isoissa mullistuksissa. Tänne on aina ollut ihana palata, mutta viime aikoina olen tullut tulokseen, että yhteinen tarinamme alkaa olla lopuillaan.

Nyt – aikuisena, yksityisyrittäjänä, avopuolisona, koiranomistajana – tarvitsen enemmän tilaa ympärilleni. En puhu pakosti neliöistä, vaan avaruuden tunteesta ja tilasta hengittää. Fiksuista pohjaratkaisuista, jotka toimivat kahden ihmisen yhteisessä asunnossa. Keittiöstä, jossa mahdun puuhastelemaan kunnolla (isosta jääkaapista ja astianpesukoneesta!) ja kauniista lattioista, joita katsoessani hiukseni eivät putoile päästä.

En kaipaa tältä vuodelta uutta työpaikkaa, en uutta koulutusta, en uutta parisuhdetta (tämä nykyinen on täydellinen, kiitos), mutta uutta asuntoa kaipaan.

Sellaista, aikuisten kotia, you know.

Minun vaatimuslistallani se löytyy varmasti helposti: kaksio tai kolmio vanhassa talossa, mieluiten ylimmissä kerroksissa, isot ikkunat ja valoa tulvivat huoneet, kaunis valkoinen lankkulattia tai ihana kalanruotoparketti, vaalea avokeittiö hyvällä säilytystilalla (ja sillä isolla jääkaapilla ja astianpesukoneella), rauhallisella sijainnilla mutta hyvien kulkuyhteyksien päässä, kantakaupungissa. Kuulostaa aika vaativalta, mutta toisaalta, miksi tyytyä vain puoliksi hyvään?

Ehkä löydämme sellaisen vaikka keväällä, ehkä emme. Saas nähdä!


Photo credits: Mikko Ryhänen, Rye London, Entrance & Fantastik Frank. Others unknown.

4 comments:

 1. Replies
  1. No eikö, kaikki noista kelpaisi mulle kodiksi!

   Delete
 2. No luulis löytyvät helposti, kun ei oo paljon kriteereitä ;) ei vaan, onni on se, että teillä on ihana kämppä siinä just nyt, eli ehkä ei ole niin mahdoton hoppu etsiä sitä täydellistä? Samaa mieltä, että miksi tyytyä puoliksi hyvään.. varsinkin, kun muuttaminen on niin kamalaa, niin kukapa haluaisi muuttaa pian uudestaan :D toivottavasti löytyy just teille sopiva koti!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heh, siinä olen kyllä just samaa mieltä, että mielummin kerralla täydellinen – muuttaminen on ihan hanurista :D Mutta siihen asti tässä nykyisessä on oikein hyvä olla, vaikka tällaisena malttamattomana ihmisenä ei jaksaisi yhtään odotella ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved