Hemma hos oss

11/09/2016Sen jälkeen kun olimme tehneet poikaystäväni kanssa päätöksen uusista asumisjärjestelyistämme, oli selvää, että muokkaamme minun entisestä kodistani meidän molempien yhteisen kodin. Poikaystäväni yksiössä ei ollut paljon kalusteita joita hän halusi ottaa tänne mukaan, mutta ne mitä hän halusi, saivat ilomielin tulla.Suurimmat ilmeenmuutokset toivat varmastikin olohuoneeseen parkeerannut työpöytä, uudet ruokapöydäntuolit, uusi olohuoneen matto sekä kirjahylly. Työpöytä tuli poikaystävän muuttokuorman mukana, ruokapöydäntuolit puolestaan löysimme Fidalta ja lahtelaiselta kirpputorilta. Poikaystävällä oli jo yksi tuollainen musta-puinen pinnatuoli (joka löysi paikkansa makuuhuoneesta), joten nämä löytäessämme emme kauaa pohtineet ostoa.

Kaikki pinnatuolit saivat pientä käsittelyä ja tuoretta maalipintaa, ja ovat nyt varsin freshin näköisiä.Itse olen ehkä kaikista eniten innoissani olohuoneen mattolöydöstäni! Olen jo useamman vuoden jankuttanut punaisesta itämaisesta matosta, ja poikaystävälläkin meinasi hermo mennä muuttohässäkän keskellä mattohaaveiluideni kera... Etsin oikeanlaista mattoa vaikka ja mistä, mutta joko maton väri/kuvio tai hinta ei miellyttänyt.

Sitten astelimme eräälle lahtelaiselle kirpputorille, löysin sieltä lattialta lojumasta tämän maton, ja vaadin kirppiksen omistajaa myymään sen minulle (se ei siis ollut myynnissä, vaan somisteena). Kaupat tehtiin parilla kympillä, enkä ole varmaan ikinä ollut mihinkään sisustusostoon näin tyytyväinen!Lisäksi hankimme olohuoneen nurkkaan ihan oikean kirjahyllyn (tämä onkin ensimmäinen omistamani sellainen sitten lapsuus-huoneeni), sillä havahduimme yhteisen kirjapinomme olevan aika korkea. Siellä ne ovat nyt kaikki sulassa sovussa, aina typografiasta ja brändäyksestä konmareihin ja hyviinelämiin.

Tietenkin yhteinen kotimme näkyy myös pienissä yksityiskohdissa, kuten tauluissa ja muissa "koriste-esineissä". Tarkoitus olisi vielä hankkia uudet kattovalaisimet, kunhan pääsemme johonkin lopputulokseen siitä, millaisia niiden tulisi olla. Eilen kävimme hakemassa Vantaalta netin kautta ostetun Aris-jalkalampun, josta myös olen aika fiiliksissä. Se tosin vaatii hieman sähkötöitä ennen täystoimiin pääsemistään, mutta jos jotain olen oppinut tässä muutossa, niin se on kärsivällisyys.Tältä näyttää siis meidän kodissa tällä hetkellä – muutos alkukesään ja sinkkukotiin on kyllä huomattava. En ole blogissa pitkään aikaan esitellyt kotia kunnolla kuvissa, eikä oikein ole tehnyt mielikään. Täällä oli monta asiaa, joihin en ollut ollenkaan tyytyväinen, mutta joille saimme onneksi tehtyä jotain nyt yhdessä. Kaukana tässä ollaan edelleen siitä haaveideni unelmakodista, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa...

2 comments:

  1. Näyttää mukavalle 😊 Tuo työpöytä on ihana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Ja eikö olekin – se on poikaystäväni kunnostama ja itsekin tykkään sen fiiliksestä kovin.

      Delete

© Happy daysAll rights reserved