Banana almond smoothie

21/02/2016Sunnuntaihuomenta! Muutama viikko vierähti aivan puolihuomaamattomasti blogihijaisuudessa. Yksi tämän vuoden haasteista itselleni oli olla aktiivisempi blogin kanssa, ja siinä olen onnistunut mielestäni hyvin. Nyt kuitenkin viimeiset viikot ovat olleet niin kiireisiä, että energiat eivät vain ole riittäneet postauksiin asti.

Olen helmikuun painanut freelance-töitä kuin hullu. Olen aliarvioinut projekteihin kuluvan ajan, yliarvioinut oman jaksamiseni ja asettanut riman töideni laadulle niin ylös, että pienimuotoinen burn out ei varmasti ole ollut kaukana. Olen saanut mielettömän tilaisuuden tehdä freelancenä juuri niitä töitä joista nautin eniten, enkä halua pilata tätä mahdollisuutta jatkuva stressillä ja loputtomalla väsymyksellä.

Nyt olenkin tietoisesti yrittäynyt hieman löysätä. Ensimmäinen askel onkin ollut väljemmän aikataulun suunnittelu alkavien ja tulevien projektien osalta. Seuraava oli tämä sunnuntai-aamu, kun nukuin ensimmäistä kertaa kuukausiin juuri niin pitkään kuin kehoni tarvitsee.

(Nukuin 11 tuntia.)Mutta otsikon aiheeseen.

Stressistä ja väsymyksestä huolimatta olen yrittänyt pitää ruokavalioni kunnossa. Olen yrittänyt keksiä terveellisiä mutta helppoja ruokia, joiden valmistamiseen minulta ei mene tuntikausia, mutta joiden nauttimisen jälkeen oloni on hyvä. (Olisi niin helppoa sortua pakastepizzoihin ja mäkkärin juustohampurilaisiin tässä tilanteessa.)

Yksi vakkareistani on ollut tämä smoothie. Sen valmistaminen ei vie kauaa, ja se on helppo nauttia töitä tehden tai sohvalla lehteä lukien. Toimii aamuisin, iltaisin, ennen salitreeniä tai pilateksen jälkeen. Ja maistuu hyvältä.

Banaani-manteli-smoothie
1 annos

1 kypsä banaani
5 taatelia
3 rkl makeuttamatonta omenasosetta
2 dl mantelimaitoa (tai muuta kasvismaitoa)
mausteeksi esim. kanelia, vaniljajauhetta ja kaardemummaa

Soseuta kaikki ainekset blenderissä. Mausta mielesi mukaan. Voit halutessasi lisätä sekaan esimerkiksi jugurttia tai rahkaa saadaksesi smoothiesta hieman tuhdimman. Lisää tällöin nestettä tarvittava määrä.

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved