Getting better with almond milk latte

04/12/2015

Äsh, kaupungilla pyörinyt flunssa saavutti minut taisteluistani huolimatta, ja olen ollut viimeisen viikon aivan karseena.

Kun viime viikonlopun koulupäivien jälkeen laahustin kotiin, lysähdin sohvalle ja lähes siinä samassa paikassa olenkin ollut siitä lähtien. Välillä vaihtanut kylkeä, välillä makuualustaa, välillä jopa uskaltanut liikkua poikaystäväni luo parin korttelin päähän.

Kurkkukipu on ollut tällä kertaa ihan infernaalisen kammotava, enkä alkuviikosta oikein kyennyt syömään mitään mikä olisi vaatinut pureskelua. Lämmintä ja pehmeää, oli toiveeni joka ilta illallista suunniteltaessa... Ainoa, joka tuntui vievän kurkkukipua pois oli kuuma juoma, ja sitä onkin sitten juotu koko vuoden edestä.

Kupistani on tällä viikolla löytynyt p a l j o n vihreää teetä, mutta myös mantelimaitolattea. Se on uusin kahvi-ihastukseni, jonka keksin tuossa jokunen kuukausi takaperin.

(Saako muuten mistään kahviloista mantelimaitoon tehtyä lattea? Itse en ole törmännyt, ja se onkin ehkä syy, miksi olen tästä keksinnöstäni jotenkin edelleen niin fiiliksissä...)Mantelimaitolatte syntyy ihan samalla tavalla kuin tavallinenkin latte:

keitetään espresso, kuumennetaan ja vaahdotetaan maito, kaadetaan maito vaahtoineen espresson päälle, koristellaan raakakaakaojauheella ja nautitaan.

Mantelimaidon voi tehdä itse tai ostaa valmiina. Yleensä pidän yhden tetran valmista mantelimaitoa kaapissa niitä hetkiä varten, kun en ehdi/jaksa liotella ja blendailla manteleita. Mikäli teen maitoa itse, käytän aina tätä Virpin ohjetta, joka löytyy hänen Vanelja-sivultaan. Mikäli ostan valmiina, käytän yleensä GoGreenin mantelimaitoa, sillä se on mielestäni ainesosaluetteloltaan paras.

Mutta nyt on valmistauduttava viikonloppuun! Lähden Midin kanssa vanhempieni luo vielä tänään – tarkoitus on puhtaasti päästä täältä omista nurkista pois ja saada koulujutut tehtyä ensi viikkoa varten. Ihanaa viikonloppua kaikille!

4 comments:

 1. Ällö-Picniceissä kuulemma käytetään vegemaitona mantelimaitoa, eli salee sieltä! Testaa joskus :) T. Larppa

  ReplyDelete
  Replies
  1. No en olis kyllä heti Picniciä ekana arvannut! :D Täytyy ehkä joo testata joskus!

   Delete
 2. Helsingissä aika moni cafe Picnic (ja kyllä varmaan moni epäketjuki mutta tää oli suurin yllättäjä) tekee lattensa mantelimaitoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oho, aika yllättävä paikka! En ole piitkään aikaan käynyt Picniceissä, mutta täytyy ehkä kokeilla joskus! Kiitos vinkistä!

   Delete

© Happy daysAll rights reserved