Nobody likes a grumpy face

03/09/2015Eräs päivä kotiin kävellessäni katselin tuttuun tapaan vastaantulevia ihmisiä. Onpa tympeän näköistä porukkaa, ajattelin.

Kyllähän suomalaiset tietävästi ovat aika yrmeä kansa, mutta tällä kertaa jäin oikein kunnolla ihmettelemään. Oli suhteellisen nätti elokuinen iltapäivä, joten säässä ei voinut olla vika (kuten tiedetään, säähän on meille suomalaisille no. 1 mielialaan vaikuttaja). Sen vielä ymmärrän, että yksin työmatkaillessa saattavat suupielet kääntyä alas, tai ainakin viivasuoraksi, kun yksikseen pohtii kauppalistaa tai illan siivousurakkaa.

Mutta eivät ne terasseilla istuvat, ystävän kanssa iltapäivää viettävät ihmisetkään nyt kovin ilosta pursuavan näköisiä olleet. Eikai heillä kaikilla ollut kaikkien aikojen kamalimmat treffit menossa?

Onpa hapan energia täällä.Sitten kuljin lasten leikkipuiston ohi. Energia muuttui hetkessä, ja vaikka en olekaan mikään lapsifani, suupieleni nykivät väkisinkin ylöspäin.

Koen itse olevani aika iloinen ja nauravainen ihminen, mutta välillä havahdun heijastavan pinnan ohi kulkiessani: näytänpä ilkeältä. Ei ihme, jos kaduillakin minua lähestyvät mukavien juttelukavereiden sijaan ukot, jotka ovat niin humalassa etteivät erota postilaatikkoa oranssiliivisestä raksamiehestä, saati sitten minun mutruksi vetäytynyttä naamaani.

Kotiin päästessäni tein itselleni syyslupauksen (herkkulakon lisäksi):

hymyile enemmän, myös yksin ollessasi.


neule Selected Femme // toppi H&M // boyfriend-farkut Mango

8 comments:

 1. word !!
  kiinnitän ite tähän usein huomiota kun kävelen kaupungilla, koska mulla on itellä ihme myrtsi resting bitch face ja oon saanu välillä kommenttia siitä.. :D ja koska en haluais että maailma on ihan hapan ja surullinen, koitan usein hymyillä enemmän ihan vaan kävellessä - oma mielialakin paranee heti !

  Ihana syyslupaus, täällä ollaan mukana myös :) :)


  ps. sun tukka näyttää ihanalta !

  ReplyDelete
  Replies
  1. No siis todellakin, itse oon myös usein ihan resting bitch facena...! Mielestäni olen kuitenkin aika kiva ja hauska tyyppi, niin vähän ärsyttää kun perusilme ei tuo tätä puolta esiin ollenkaan :D Tai varsinkaan omaa positiivista ajattelua, heheh.

   Kyllä itse ainakin on huomannut, että jos ympärillä ihmiset hymyilevät, niin itsekin herkemmin hymyilee :) Toivottavasti siis mun syyslupaushymyilyn tuloksena joku muukin alkaa hymyilemään lähettyvillä, sehän olisi huippua!

   Ja kiitos, mitään kummoista en sille ole tehnyt, mutta kiva jos kerrankin yrittämättään joku onnistuu! ;)

   Delete
 2. Mun perusilme on tosi tympeä. Ainakin sen perusteella miltä näytän valokuvissa joiden ottamista en ole huomannut :D Ja jos mietin jotain tai olen ajatuksissani niin näytän kuulema vihaiselta kun rytistelen otsaa. Ja kun töissä pitää koko ajan olla suupielet korvissa niin ei sitä loputtomiin jaksa vielä kotimatkalla :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aika monella suomalaisella taitaa olla tosi "ilkeä" perusilme, itseni mukaan lukien (välillä oikein säikähdän omaa mutruisuuttani, kun puhelimen kamera aukeaa vahingossa siihen etukameraan ja näen itseni :D). Muistan kyllä itsekin asiakaspalvelutöissä kun oli, ettei jaksanut enää iltaisin hymyillä kauheasti... Yksin ollessa on jotenkin vielä ihan hyväksyttävää olla myrtsinä, mutta sitä en ihan käsitä miksi nuokin ystävien kanssa hengailleet näyttivät ihan sitruunan syöneiltä... ;)

   Delete
 3. Niin asiaa! Olen kanssa huomannut, että oma perusilmeeni on niin penseä, että itsekin sitä joskus säikähtää. Hymy ja hyvä mieli sen sijaan tarttuu, joten taidanpa lähteä samaan "urakkaan" mukaan.. ja ajatella jos vaikka vielä rohkaistuisi sanomaan aina välillä jotain mukavaa vaikka ihan vieraalle ihmiselle... :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mahtavaa! Hymy todellakin tarttuu, eli mukaan vaan :) Ja jos liikaa mutristelee, niin siitähän tulee ryppyjänkin ;) Vieraalle ihmiselle jutustelu on kyllä jo seuraavalla tasolla, se voisikin olla seuraava haaste.
   Minkähän hullun maineen sitä kylillä saa, kun hymyilee yksikseen JA puhuu vieraille ihmisille... ;D

   Delete
 4. Hymyllä tekee kyllä ihmeitä. Luulen, että Suomessa on nyt vähän apea mieliala ja ainakin itseeni talousuutiset ja pelo tulevasta vaikuttavat, kun on siinä herkässä iässä missä luodaan uraa, ostetaan asuntoja jne...totesin kuitenkin vähän aika sitten, että negatiivisuus vie valtavasti energiaa tuomatta mitään tilalle, ja päätin alkaa harjoittelemaan kiitollisuuden tuntemista. Ystäväni auttoi minua tässä ja aika pian aloin jo näkemään asioita positiivisessa mielessä, en aina negatiivisessa. Huomasin kotonakin hymyileväni enemmän ja heti kasvot näyttivät kauniimmilta! Mieskin tykkäsi, heh.

  (mutta minä ja aika monet muutkin suomalaiset taitavat silti kärsiä siitä "resting bitch face-syndroomasta", eli ilme on lähtökohtaisesti hapan vaikka mieli olisi kuinka iloinen. :D )

  Ihana ulkoasun uudistus sinulla btw, ja muutenkin huomaa että silmää tyylille löytyy! Onnea uusiin opintoihin ja kirjoittelehan niistä ahkerasti, itsekin tuota koulua joskus miettinyt ja kiinnostaa valtavasti nähdä ja kuulla opinnoista...hinta vain hirvittää mutta pieni investointihan se on omaan tulevaisuuteen. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Se on kyllä totta – monella suomalaisella on tällä hetkellä kyllä paljon aihetta otsaryppyihin. Mutta kuten sanoit, voi aina myös vastoinkäymisiin yrittää suhtautua positiivisella mielellä. Se on ihmeellistä miten oma elämäkin helpottuu, kun ei koko ajan vello negatiivisuudessa suu mutrulla! :) Ja kyllähän hymyilevät ihmiset näyttävät aina kivemmilta, eli siinä yksi hyvä syy mennä virnistellen eteenpäin, hehe ;)

   Ja kiitos! Kirjoittelen varmasti opinnoista enemmänkin, nyt kun koulun makuun taas on päästy! Hintaahan tuolla on jonkin verran, mutta yritän todellakin ajatella sitä vain kannattavana sijoituksena ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved