On my plate: low carb carrot bread rolls

04/12/2013



Viime perjantaina keskustelu työkaverini kanssa ajautui yllättäen ruokaan, ja puhuimme siitä, miten ihanaa on, kun voi sulaa pehmeän ja vielä lämpöisen sämpylän päällä. Ja molemmat myönsivät: parasta sämpylöissä onkin se voi siinä päällä. Tästä inspiroituneena päätin pitkästä aikaa leipoa viikonloppuaamuja varten pellillisen vähähiilihydraattisia porkkanasämpylöitä, ja jakaa reseptin myös täällä teille! Saan aika usein kyselyitä syömistäni "leivistä" sekä sähköpostin että Instagramin kautta, ja tämä onkin yksi vakkariresepteistäni. Olen kehitellyt sämpyläreseptiä erään toisen reseptin pohjalta, jonka aikoinaan löysin netistä. En valitettavasti muista alkuperäistä lähdettä, mutta kiitokset silti siihen suuntaan! Reseptiä voi itse myös kehitellä omien mieltymysten mukaan! Mantelijauhot tai pellavansiemenrouheen voi hyvin korvata esimerkiksi soijajauhoilla ja siementenkin määriä/suhteita voi muutella. Ei näissä olla niin tarkkoja ;)



Porkkanasämpylät

2 keskikokoista kananmunaa
3 rkl paksua jugurttia (tai maitorahkaa)
2 tl leivinjauhetta
2 tl psylliumia
1 dl mantelijauhoja
1 dl pellavansiemenrouhetta
3 rkl ruisleseitä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl pellavansiemeniä
3 rkl auringonkukansiemeniä
1 rkl kurpitsansiemeniä 2 keskikokoista porkkanaa raastettuna
suolaa

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää sekaan jugurtti, leivinjauhe sekä psyllium. Sekoita massa tasaiseksi. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne munaseoksen joukkoon. Lisää lopuksi sekaan porkkanaraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Itse leivon tästä taikina-annoksesta yleensä noin kuusi pienehköä sämpylää. Ravintoarvoiltaanhan nämä leipäset ovat aika tuhteja, paljon täyttävämpiä kuin tavalliset vehnäsämpylät. Säilytän sämpylöitä jääkaapissa tuon jugurtti-osan vuoksi, ja ennen nauttimista lämmitän sämpylänpuolikkaita hetken pannulla. Tämmöisen leipäsen kun nauttii aamulla munakokkelin, pähkinöiden ja jugurtin kanssa, jaksaa porhaltaa vaikka kuinka pitkälle päivään!

4 comments:

  1. namskis ! näitä pitääkin testata :)

    -Maria

    ReplyDelete
  2. Aivan ihanan kuuloinen resepti, nams! Vähän ehkä vaan hämmennyin tuosta mantelijauhojen korvaamisehdotuksesta "soijajauhoihoilla" - eikös Halloween mennyt jo ;) No ei, siis kaikella hyvällä vain tämän hauskan hupsahduksen esitin, tarkoitus ei siis ole olla ilkeä tai osoitella kenenkään vikoja! Kiitos vielä ihanasta reseptistä, kokeiluun menee :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, aamun naurut saatu! :D Todellakin suosittelen soijajauhoihoa, oletko kokeillut ennen? Tosi hyvä tuote! ;)) (ehkä korjailen virheen nyt jälkikäteen, niin ei tule mitään outoja sämpylöitä lukijoille...)
      Mutta kiva jos pääsee kokeiluun, suosittelen ehdottomasti! :)

      Delete

© Happy daysAll rights reserved