Toscana photo diary pt. 1

14/09/2013

Jee, vihdoin hieman Italian kuvamateriaalia esille myös blogiin! :) Reissulta tarttui mukaan kivoja kuvia aikamoinen kasa, joten ajattelin jakaa niitä muutamaan postaukseen. Tähän ensimmäiseen ajattelin myös liittää hieman yleistietoa meidän reissusta, mikäli joku on myös suunnittelemassa matkaa Toscanaan ja kaipailisi vinkkejä! Vastailen tietenkin myös mieleen tuleviin kysymksiin! :)
Olin siis seitsemän hyvän ystäväni kanssa Toscanassa viime viikon. Reissua olimme alkaneet suunnittelemaan jo noin vuosi sitten, eli aika hyvissä ajoin nämä organisaattorit olivat taas kerran! Tutkiskelimme erilaisia talonvälitysfirmoja netissä aika monia, mutta lopulta päädyimme Interhomen valikoimaan. Olemme perheen kanssa vuokranneet heidän kauttaan jo vuosia niin taloja Provencestä kuin kerrostaloasuntoja esimerkiksi Nizzasta ja Roomasta. Tiesin siis, että heidän toimintaansa voi luottaa! Taloksi valikoitui kaksikerroksinen maatalo omalla uima-altaalla ja upeilla maisemilla, noin 20 kilometriä etelään Firenzestä. Esittelykuvat talosta eivät olleet kummoiset, joten paikanpäällä yllätys oli erittäin positiivinen - talo oli ihana!

Vuokrasimme koko loman ajaksi kaksi autoa Europcarilta, jotka noudimme Firenzen lentokentän yhteydessä olevalta pisteeltä. Molempiin autoihin merkattiin kaksi kuskia, eli yhteensä neljällä meistä oli "lupa ajaa". Ajelimme pareittain vuorotellen, ja tämä toimi ainakin omasta mielestäni hyvin. Aluksi pohdimme vaihtoehtoa ottaa vain yksi auto tai auto vain osaksi aikaa, mutta onneksi päädyimme ottamaan kaksi autoa koko ajaksi. Talomme oli nimittäin sellaisen pienen mäkisen hiekkatien päässä, että olisimme luultavasti jääneet talolle nälkäsaarooksiin koko viikoksi ilman autoja...! Voisinkin sanoa, että auto on aika ehdoton, mikäli ei halua aivan jonkin suuremman kylän keskustan tuntumassa majoittua. Italialaisesta julkisesta liikenteestä en oikein osaa sanoa, sillä emme sitä kokeilleet. Menimme autolla niin ruokakauppaan, Firenzeen, Sienaan kuin Pisaankin.


>img src="https://farm5.staticflickr.com/4616/40636557861_f11dddd90a_o.jpg">


Talo oli siis aivan upealla paikkalla keskellä chiantin viiniviljemiä! Muutamana (aikaisena)aamuna jaksoimme sporttailla lähimaaston mäkisillä teillä ihastelemassa ympäröivää luontoa. Parina päivänä emme olleet suunnitelleet muuta ohjelmaa kuin altaan reunalla löhöilyä ja upeista maisemista nauttimista. Näinä päivinä pyöräyttelimme talon keittiössä lounaita ja illallisia, ja yleensäkin teimme itse aika paljon ruokaa. Lähikylän marketissa oli todella hyvä valikoima, ja sieltä saimmekin aikalailla kaiken tarpeellisen. Vihannekset ja hedelmät olivat niin maukkaita (ja edullisia) Suomeen verrattuna! Eräänä aamuna kävimme myös markkinoilla katsastamassa tarjontaa, mutta sieltä mukaan tarttui vain possusämpylää ja leikkokukkia. Ihanalta kyllä näytti! Yhtenä aamuna kävimme myös hakemassa pikkukylämme leipomosta otto brioche, joita paikalliset söivät croissantien sijaan.

Maanantaina suuntasimme markkinapyörähdyksen jälkeen kohti Firenzeä, joka oli ensimmäinen ns. kaupunkikohteemme matkalla. Autoilla hurauttelimme rautatieasema Santa Maria Novellan lähellä olevaan parkkihalliin, joka kustansi muutaman euron tunnilta. Ensimmäisenä ohjelmassa oli lounas, ja kävelimmekin syömään herkullisia pizzoja Fiume Armo -joen toiselle puolelle, kuten meille oli ennen reissua neuvottu (joen toisella puoella ruoan laatu ja hinta ovat suhteeltaan paljon paremmat, kuin turistien täyttämällä eteläpuolella). Lounaan jälkeen kävelimme Ponte Santa Trinitan kautta takaisin eteläpuolelle ja kiertelimme ympäri kaupunkia. Pysähdyksiä teimme muun muassa Piazza Santa Trininta Tiffanylla sekä Gelateria Rinascimentossa, Ponte Vecchiolla, Piazza della Signorialla (aukiolla mm. Palazzo Vecchio) sekä duomolla. Jaksoimme kierrellä Firenzessä noin viisi tuntia, kunnes voimat alkoivat kaikille kuumuuden (noin +35 astetta) takia loppua... Eikun siis autoon, takaisin talolle ja molskis uima-altaaseen!


//The first part of our Tuscan adventure! We rent our house via Interhome and two cars via Europcar. The first days we spent by the pool admiring the spectacular views (we were in the heart of Chianti!) and wandering around Florence.

9 comments:

 1. Replies
  1. Kyllähän sitä voisi taas reissuun lähteä... ;)

   Delete
 2. Tosi ihanasti oot kirjoittanut :)

  T. Toka blurratttu vasemmalta ;D

  ReplyDelete
 3. Ihanaa Ipa että muistat nää meidän kaikki paikat näin tarkasti! Voin täältä sitten lukea ja luntata missä on tullut käytyä! :D Voih kun pääsisi taas äkkiä porukalla lomalle lämpöiseen, ensi vuosi tule jo! :D

  t. Sandels

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, täytyi kirjoittaa ylös että voin itsekin luntata myöhemmin ;) Meidän pitää alkaa jo suunnitella tulevaa reissua, eihän tässä muuten jaksa olla!

   Delete
 4. Joo mä mietin ihan samaa, että mahtavaa kun täältä voi käydä lukemassa meidän matkakertomukset :D tosin arvostan suuresti, että oot kuitenkin vähän sensuroinu pahimpia juttuja haha :D oivoi, näyttää ja kuulostaa kyllä niin ihanalta, että oisin superkade jos en ois ite ollu mukana ;) T: anonyymi Raida

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hehe, no enhän mä ihan niitä kaikkia juttuja kehannu kertoa, eiköhän meidän kommellukset ja vitsit ollu ihan tarpeeksi huonoja, ettei kelpaa yleiseen tietoon :D Kohta voi olla superkade lisää, kun muokkailen juuri seuraavan satsin kuvia! ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved