The Breakfast Club

05/03/2013







Lontoon reissulta odotin yhtä juttua ehkä enemmän kuin mitään muuuta: aamiaishetkeä The Breakfast Clubilla! Olin ennen viimevuotista matkaa lukenut paikasta jostakin Internetin salaisista syövereistä, ja pistänyt Liverpool Street Stationin kupeessa sijaitsevan kahvilan osoitteen. Kävimme siellä eräs aamu ja rakastuimme molemmat paikkaan aivan täysin! Niin paljon, että matkan viimeisenä aamuna menimme vielä piipahtamaan aamiaisella Sohon pisteessäkin!

Ehdottomasti suosittelen Lontoossa kävijöille (ja oleskelijoille!) tuota The Breakfast Club Spitalfieldsiä (12-16 Artillery Lane), joka on isompi kuin tuo Sohon kaverinsa. Paikka on sisustettu rennon sotkuisen tyylikkäästi, ja aamiaista/brunssia tarjoillaan joka päivä kello 9-17, jonka jälkeen saatavilla on vielä dinneriä. Omalta lautaseltani löytyi tällä(kin) kertaa pannukakkuja pekonin ja vaahterasiirapin kera (kuulostaa ehkä oudolta, mutta suosittelen kokeilemaan!), kreikkalaista jogurttia marjoilla ja myslillä, tuoreista mansikoista tehtyä mansikkapirtelöä sekä espressoa. Äidin lautaella puolestaan oli All American, eli pannukakkuja vaahterasiirapilla, pekonia, munia, paistettuja perunoita ja makkaraa, sekä tuorepuristettua appelsiinimehua ja cappucinoa.

Oi että, nyt tuli näitä kuvia katsellessa taas ihan kauhea nälkä (ja pannukakkuikävä)! Seuraavaa Lontoon reissua odotellessa...


// While visiting London, one of the must go places for me is defenitely The Breakfast Club next to the Liverpool Street Station. This funky cafe serves breakfast/brunch from 9am to 5pm and and oh boy those brekkies are delicious! My favourites are panckakes with maple syrup and bacon and grek yoghurt with berries and muesli. I highly recommend this place (or one of it's sister cafes) when visiting London!

13 comments:

  1. Vau, mikä herkkuaamiainen! Pannukakut ja pekoni -yhdistelmä on kyllä kieltämättä aika erikoinen... :) Vitsit, matkakuume kasvaa kasvamistaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itsekin suhtauduin yhdistelmään aluksi varsin skeptisesti, mutta kannatti silti kokeilla ekalla reissulla! Siinä makean ja suolaisen yhdistelmässä vaan on jokin, mikä toimii! ;)

      Delete
  2. Oih, kiitos kun muistutit tästä! Luin samasta aamupalapaikasta joskus jostain blogista, aikaisemmilla reissuilla ei kuitenkaan ole tullut vielä käytyä tuollla. Muutaman viikon päästä pakko päästä tuonne herkuttelemaan! Muistan vielä lukeneeni, että Sohoon saisi jopa jonottaa heti aamusta, mutta ehkäpä tuo toinen paikka olisi vähän hiljaisempi? :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi että, olen ihan kade kun pääset niitä syömään! Käytiin vuosi sitten Spitalfieldsissä viikonloppuna ja Sohossa maanantaina, noin kymmenen aikaan kummallakin kerralla. Spitalfieldsissä saatiin yksi vikoista pöydistä, ja meidän jälkeen kertyikin oven luo jonoa aika lailla! Sohossa puolestaan oli maanantaina reilusti tilaa :) Nyt tällä reissulla oltiin tuolla Spitalfieldsissä maanantaina, ja sielläkin oli monta pöytää mistä valita. Eli jos viikonloppuna menee, niin kannattaa olla ajoissa ;)

      Delete
  3. Vau! Kiitos vinkistä! Me testataan ehdottomasti ens Lontoon reissulla.

    Minkälainen hintataso tuolla suurinpiirtein on!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinne vain herkuttelemaan! :) Hintataso on minusta varsin kohtuullinen, tämän reissun kaikki ruoat ja juomat saatiin noin £30! Esim. pannariannokset ovat £6.50-10 ja tuo megakokoinen mysliannos £5. TBC:n nettisivuilla on nähtävissä kaikki hinnat ja menu: http://www.thebreakfastclubcafes.com/brunch/ :)

      Delete
  4. Nam! :) Minkä hintainen tuo aamiainen/brunssi on?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Annoksia saa koota menulta mielensä mukaan, ja minusta annoshinnat ovat ruoan maittavuuteen nähden hyvät! :) Menu ja hinnat näkyvät täältä: http://www.thebreakfastclubcafes.com/brunch/ , kaikille löytyy varmasti jotakin ja meidän kaksikko selvisi ruokineen ja juomineen noin 30 punnalla, ei paha! :)

      Delete
  5. Herkullisia pannukakkuja saa muuten aikaan sellaisella amerikkalaisella valmisjauheella, jota myy ainakin isommat marketit! Siihen vaan sekaan vesi ja kananmuna ja jenkkiaamiainen on lähes tulkoon valmis. Suosittelen kokeilemaan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos vinkistä! En olekaan tuollaisia valmisjauheita koskaan kokeillut, itseasiassa olen vähän vältellyt niitä, kun mielestäni taikinoiden teko on itse alusta asti tehtynä aika helppoa :)

      Delete
  6. Ruukataanko tällaisissa paikoissa siis tilata annokset listalta pöydistä? Eli istahdetaan vaan alas, kun saavutaan paikalle? :) Oot ilmeisesti reissannut Lontoossa enemmänkin, niin voisin udella tuosta ravintolakulttuurista sen verran, että onko briteissä tapana pyytää lasku, vai tuovatko tarjoilijat sen pyytämättä, kun näkevät että asiakas on valmis? Entäs sitten kun lasku tuodaan, niin voiko vain jättää käteisenä maksun + tipin pöytään ja lähteä, vaikka kukaan ei rahoja vielä olisi hakenut? Pahoittelut tyhmistä kysymyksistäni, mutta olemme miehen kanssa reissanneet todela vähän ulkomailla, ja ensi kesäksi on Lontoon reissu varattuna. Jännitän kovasti tällaisia outoja tilanteita, Suomessa kun suurimmassa osassa ravintoloista tilaukset/maksut tehdään tiskille. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moikka! Lontoossa olen käynyt kaksi kertaa, mutta muita Euroopan kaupunkeja on tullut pienestä asti kierreltyä.
      Suomi on siitä hassu maa, että täällä tosiaan on todella monissa kahviloissa (ja ravintoloissakin) on tapana käydä itse tiskiltä tilaamassa ja sitten kanniskella tuotteita ympäriinsä pöytää etsien. Olin tästä hyvin hämmentynyt kun aloin Suomessa kahviloissa käymään, sillä olin tottunut Keski-Euroopassa siihen, että istahdetaan pöytään ja tarjoilija tulee palvelemaan. Tällainen palvelu onkin mielestäni ehdottomasti yksi kahvihetken kriteereistä ja tykkään käydä Suomessakin sellaisissa paikoissa, jossa palvelua löytyy!

      Suurimmassa osassa lontoolaisista kahviloista ja ravintoloista on siis pöytiin tarjoilu, ja aika monessa on heti oven luona kyltti "wait here to be seated" :) Sellaisissa paikoissa, jossa suurin osa tuotteista on take away -tuotteita (esim. Starbucksit, Pret A Manger, Costa, Nero...) maksetaan tuotteet kassalle samalla tavalla kuin Suomessa. Tämmöiset paikat tunnistaa usein siitä, että henkilökunta seisoo valmiiksi jo siellä tiskin takana, eikä edes näytä siltä että sieltä astelisi tarjoilemaan :D

      Sellaisissa paikoissa, joissa on pöytiintarjoilu, pyydetään yleensä lasku itse. Jos olen maksanut käteisellä, niin olen yleensä vain jättänyt rahat pöytään laskun saatuani ja noussut pois (ellei tarjoilija ole ollut nopea liikkeistään). Jos kortilla olen maksanut, niin sitten tietenkin on odoteltu, että tarjoilija tulee korttipäätteen kanssa takaisin :) Ja tietenkin muiden asiakkaiden liikkeitä seuraamalla voi päätellä jo paljon siitä, mikä on kyseisen ravintolan "toimintatapa" :)

      Toivottavasti tästä sepustuksesta oli hyötyä!

      Delete
    2. Kiitos kovasti, oli todella hyötyä! :) Jospa nyt jännittäisin vähän vähemmän reissun päällä syömistä. ;)

      Delete

© Happy daysAll rights reserved