Make yourself feel good

02/03/2013


Ihanaa lauantaipäivää! Täällä Helsingissä on ihanan keväisen näköinen sää, aurinko paistaa ja hymy on herkässä (pakkaslukemista huolimatta) :) Kevät on täyttänyt myös tämän tytön mielen ja varsinkin kodin ikkunalaudan! Katsoin viimeviikolla ruokainspiraation puutteesa lähes kaikki Jamien kotona -sarjan jaksot ja lievästi kateellisena ihastelin hänen mahtavaa puutarhaansa... Siltä samalta istumalta päätin, että minähän kasvatan myös omat salaattini!

Ja siinä ne nyt itävät, pienet söpöt salaattini. Niitä on kasvatettu suurella rakkaudella, enkä malta odottaa että saan tehdä salaattia itsekasvattamistani aineksista!

Muutama ylistyksen sana vielä Jamielle... Siinä vasta on mies, jonka ruokafilosofia on kohdallaan! Proper food, niinkuin hän itse sanoo, yksinkertaisista aineksista ja yksinkertaisesti tehtynä. Itse olen jo pidempään syönyt hiilihydraattitietoisesti, luomua (ja lähituottajia!) suosien sekä mahdollisimman paljon E-koodeja vältellen. Jamielta olenkin saanut tällä hetkellä paljon inspiraatiota juuri tällaisen ruoan valmistamiseen! Jos teitä kiinnostaa, kerron mielelläni omassa postauksessaan ruokatottumuksistani ja kokkailuistani enemmänkin :)

PS. Myös siivousintoiluni on saanut kevätinnostuksen, ja järjestelinpä taas vaatekaappeja. Lisäilin Huuto.netiin muutamia uusia juttuja, ja niitä voi käydä kurkkaamssa täällä!


// Spring is here! Or at least it looks like it! We in Helsinki are enjoying the sunny (but cold) weather and I'm in the spring mood myself, too. I decided to grow my own salads after watching multiple episodes Jamie at home, and now I'm waiting my babies to grow so I can eat them :) Jamie has been a great inspiration to me lately, and I really admire his food philosphy. Proper food from good but simple ingredients. Personally, I eat clean low carb food with no additives and I try to buy as much organic food as I can. If you wish, I could do a separate post in wihch I tell more about my eating habits :)

12 comments:

 1. Ehdottomasti haluan kuulla ruokatottumuksistasi lisää ja reseptit kiinnostaa erityisesti :) Itse olen syömisen kanssa samoilla linjoilla: mahdollisimman vähän lisäaineita enkä syö valkoista viljaa oikeestaan ollenkaan.

  On muuten tosi söpöt nuo sinun salaatti-istutukset :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiva kuulla! Olen nimittäin aika intohimoinen ruoan suhteen, ja se onkin yksi mun lempipuheenaiheita ;)

   Delete
 2. Sure, you should do a post about your eating habits ;)
  I don't know if it was your idea with the jars and tins, but it looks great!

  Kisses from Poland!

  ReplyDelete
  Replies
  1. In one episode Jamie said you can grow salads etc in basically anything, so I though I should use those old jars and tins I've stored for some reason (and then I wonder why my cupords are always full...)! :) They turned out quite pretty! :)

   Delete
 3. Mäkin aina mietin, että haluaisin itse kasvattaa omia salaattejani, mutten ikinä saa aikaiseksi. Niin kauniita nuo sun pikkuset, niin ehkä mäkin saan tästä nyt sit tarpeeksi motivaatiota ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kannattaa! Nuo kasvaa ihan hurjaa vauhtia! :) Multaakin sain ihan meidän lähi ässästä parilla eurolla. Itse asiassa inspiroiuduin itsekin näistä niin, että pistin äsken vielä kaksi purkkia lisää itämään :D

   Delete
 4. pakko kommentoida tää ku naurattaa semisti: tää kevätfiilistely jokaikisessä blogissa (selasin listan läpi niin vannomatta jokatoisessa), kun on selvinny just ja just tuolta lumimyrskyn keskeltä himaan :-D sporat 20min myöhässä ja nilkkureista kilo lunta sisään ja nyt on sukat märät. takatalvi <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, ei kyllä toi tän päiväinenkään pieni lumipyry ihan hirveästi tota keväistä fiilistä kyllä tuonut! Ihana Suomi<3 No mutta ainakin mulla on salaattia, oli maat jäässä tai ei! ;D
   Ps. Tämä oli mennyt roskapostiin? Mikäs uhkaava hakkeri susta on tullut?!

   Delete
 5. Ehdottomasti kannatetaan tuollaista postausta. :) Nyt kun huomaa jatkuvasti miten kauppalasku nousee ja tulee itsekin luettua tarkemmin tuotteiden selosteita, niin olisi kiva kuulla kaikkea ihan siitä asti, missä tykkäät käydä ostoksilla ja miten paljon rahaa palaa kuussa ruokaan. Se on kuitenkin asia, josta ei viitsisi ensimmäisenä tinkiä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itsellänikin oli yhdessä vaiheessa ongelmana vähän turhankin isot kauppalaskut, mutta silti tuntui ettei oikeen mitään tarttunut mukaan! Nyt olen "järkevöittänyt" ruoanlaittoa ja samalla ostosten tekoa, ja suunnitellut vähän tarkemmin :) Täälläkin ruoka on asia, josta ei haluaisi tinkiä! Mielummin jätän paidat ja pöksyt ostamatta ja syön hyvin ;>

   Delete
 6. Ihanasti olet laittanut purkkeihin kasvamaan, mitenhän ei ole ikinä tullut itselle mieleen :)

  Minäkin kasvatan itse siemenistä salaatit, näiden lisäksi paljon yrttejä jotka kuivaamalla säilyvät - niistä voi sitten tehdä herkullista yrttiteetä vaikka talvipäivää lämmittämään.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Omastakin mielestä tuo oli tosi kiva (ja ekologinen) idea, vaikka itse sanonkin! :) Sattumalta löytyi kaapista tyhjiä purnukoita.
   Itse kasvatetut salaatit ja yrtit maistuvat kyllä jotenkin niin erilaiselle, kuin marketista ostetut. Ehkä se on se suuri rakkaus, jolla niitä kasvatetaan ;)

   Delete

© Happy daysAll rights reserved