Tänään lautasella: avokado-bataattileipä

13/02/2019

Avokado-bataattileipä

Pitkästä aikaa ruokajuttuja!

Tällä kertaa ajattelin laittaa jakoon superhelpon eikä mitenkään mullistavan reseptin, joka vaan toimii. (Vähän niinkuin Jennin uunifetapasta – kai olette kokeilleet!)

Kyseessä onkin upgreidattu versio klassisesta avokadoleivästä, johon keksin yhdistää edellisetä ruoalta ylijääneitä bataattiekiekkoja. Tästä makuyhdistelmästä tulikin ihan lyömätön! Koko komeus kruunattiin vielä mausteseoksella, johon inspiraation sain tuijoteltuani Robin Plotnikin Insta-tarinoita, joissa hän puhuu toistuvasti Everything but the Bagel seasoningista. Alkuperäiseen mausteseokseen tulee myös hippunen sipulihiutaleita, mutta koska kaikenmoinen sipuli on inhokkini, jätin sen tästä pois. Jos sinä kuitenkin olet sipulin ystävä, lisää mausteseokseen esimerkiksi 1 tl kuivattuja sipulihiutaleita.

Avokado-bataattileipä

Avokado-bataattileipä

kauraleipää tai muuta leipää
Oatlyn tomaatti basilika Påmackania
ituja tai silmusalaattia
uunissa paahdettua bataattia
avokadoa
siemen-mausteseosta


Kuori bataatti ja siivuta bataatti noin puolen sentin paksuisiksi kiekoiksi. Levitä kiekot uunipellille pirskottele öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Paahda uunissa (noin 200 astetta) kunnes bataattikiekot ovat pehemenneet. Bataattikiekot säilyvät hyvin jääkaapissa tiiviissä astiassa useamman päivän, ja ovat näin valmiina odottamassa.

Voitele kauraleipä tomaatti basilika Påmackanilla ja kasaa sitten idut tai silmusalaatti, paahdettu bataatti sekä siivutettu tai muussattu avokado leivälle. Sirottele avokadon päälle siemen-mausteseosta (katso ohje alla).

Everything but the Bagel -mausteseos

Siemen-mausteseos

1½ rkl seesaminsiemeniä
1½ tl mustia seesaminsiemeniä
1 tl unikonsiemeniä
½ valkosipulihiutaleita (kuivattu)
½ suolahiutaleita


Mittaa ainekset keskenään ja sekoita. Säilytä tiiviissä astiassa huoneenlämmössä, säilyy hyvänä useita kuukausia. Kokeile avokadon lisäksi esimerkiksi paistetun kananmunan päällä tai siroteltuna hummuksen päälle!

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved