Better mornings

09/03/2016

Olen etsinyt täydellisten aamujen reseptiä jo kauan – ja olen siitä myös täällä blogissakin aiemmin kertonut. Instagramini pursuilee kahvikupposia ja aamiaishetkiä, ja varsinkin vapaapäivien aamuissa on sitä jotain.

Myönnettäköön, että kaikista yrityksistä huolimatta arkiaamut eivät ole niin seesteisiä kuin toivoisin niiden olevan. Varsinkaan talviaikaan. Joku ihmettelee, miten tuo jaksaa aina noista aamuista jauhaa. Mutta mielestäni aamut ovat päivän tärkeintä aikaa: aamulla päätät suunnan päivällesi, asetat sille vireen (joko positiivisen tai negatiivisen) ja luot pohjan tuleville tapahtumille.

Vaikka olenkin aamuihminen, voi joinain päivinä tuntua vaikealta. Haluaisin kuitenkin aloittaa päiväni aina mukavasti, positiivisen fiiliksen väreillessä ilmassa. Olenkin yrittänyt tehdä myös arkiaamuista mukavia pienillä jutuilla kuten

tuoreilla marjoilla aamujugurtissani,

raikkaalla appelsiinimehulla,

vastajauhetulla espressolla ja

aamuvenyttelyllä ja rauhallisella lenkillä.
Mutta tiedättekö, olen tainnut vihdoin keksiä mikä tekee aamuista kaikkein parhaimmat, oli sitten tavallinen työaamu tai löysän rento sunnuntailorvailu. Ja se joku on

toinen ihminen.

Kaikista parhaat aamut ovat niitä, kun saan herätä poikaystäväni vierestä, koira rullalla jaloissani. Kun laitan aamiaista yhden sijasta useammalle, ja joku tulee täyttämään tyhjentyneen kahvikuppini.

Viikonloppuaamuina emme pakosti poikaystäväni kanssa tee asioita yhdessä – hän lukee kirjaa sohvalla koiraa rapsutellen, minä puuhastelen omiani. Mutta hän on läsnä, ja antaa pusun otsalleni ohikulkiessaan.

Arkiaamuina meillä on hyvinkin erilaiset rytmit. Hän ei ole pakosti vielä päässyt edes sängystä ylös, kun minä huudan heippaa ulko-ovella. Mutta tieto siitä, että paikalla on joku, joka jakaa nämä arjen kokemukset kanssani, ilahduttaa minua aamusta toiseen.God Morgen onkin ottanut kampanjakseen parantaa Pohjoismaiden asukkaiden aamuja. Kuulemma vain joka neljäs meistä pohjoismaalaisista kertoo olevansa aamuisin hyvällä tuulella! God Morgen uskoo, että hyvässä aamussa on kyse muustakin kuin herätyskellon äänestä ja aamukahvista keittiössä, enkä voisi olla enempää samaa mieltä.

Myös kampanjavideolla tulee esiin hyvian samanlaisia ajatuksia kuin omani. (Ja kuinka paljon haluaisinkaan syödä aamiaiseni tuolla aurinkoisella terassilla päivittäin!)

Mielenkiintoista olisikin kuulla, mitkä asiat tekevät sinun aamuistasi hyviä? Vai tunnetko aamujen olevan ihan toivottomia tapauksia, keinoista riippumatta?


Yhteistyössä Rynkeby

6 comments:

 1. ihana postaus !

  - toinen aamuintoilija :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. hihi, sä oot kyllä niin mun aamuifiilistelijäsielunsisko! :D

   Delete
 2. Moikka! Eksyin sun blogiin äsken sattumalta ja vitsit, täytyy jäädä lukemaan! :) Mun aamusta tekee hyvän se, että aurinko paistaa ikkunasta sänkyyb ja on aikaa istua rauhassa aamupalalle :) Saa pohtia että söiskö sitä puuroo vai leipää ja ihailla keittiön ikkunasta näkyvää maisemaa :)
  Huomasin muuten, että sulla on aivan ihana kalenteri tuossa parin kuukauden takasessa postauksessa, oliskohan sitä mahdollista saada vielä sähköpostitse? :) Jos onnistuu, niin mun maili on lakape@utu.fi :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa! Ihana kuulla – tervetuloa seurailemaan! :)

   Parhaimmat aamut ovat kyllä niitä, kun ei ole kiire. Saa ihan rauhassa ihmetellä, että mitä tekisi seuraavaksi :)

   Ja hei, mä laittelen sulle sähköpostia kunhan pääsen oman koneen äärelle, mistä kalenteri löytyy!

   Delete
 3. Kaunista! <3

  uusi blogi jos haluat katsoa https://katjaablog.wordpress.com/

  ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved