Two days in Nice

19/10/2014

Helsingin on tänään valloittanut harmaa sadesää, eikä eilisestä auringonpaisteesta ole enää tietoakaan. Ajauduinkin pienessä syysdepressiossani katselemaan puolentoista kuukauden takaisia reissukuvia, joissa aurinkoa, lämpöä ja naurua (sekä paljon hiilareita) rittää!Vietimme ystävieni kanssa viimevuotiseen tapaan syyskuun ensimmäisen viikon kaukana Suomesta, altaan reunalla viiniä maistellen. Tänä vuonna olimme vuokranneet talon Provencesta, mutta ennen maaseudulle vetäytymistä vietimme pari päivää Rivieralla, aina yhtä ihanassa Nizzassa.

Lensimme Nizzaan torstai-iltana, emmekä matkustuspäivän päätteeksi jaksaneet muuta kuin käydä syömässä ja painua hotellille nukkumaan. Perjantai-aamuna muu matkaseurua suuntasi junalla Monacoon, mutta minä jäin yksikseni vaeltelemaan Nizzan kaduille puoleen päivään saakka (olen känyt Monacossa viisi tai kuusi kertaa, enkä jaksanut tällä kertaa innostua siitä). Suuntasin aamiaiscroissantille Vieille Ville'en, tutkin Cours Saleyan markkinakojuja ja kiertelin muutamia Avenue Jean Médecin'in, Rue Massenan ja Rue Paradisin kauppoja ennenkuin istahdin palmun alle Promenade du Paillon -puistossa ja mutustelin tyytyväisenä pain au chocolatia.
Illalla suuntasimme syömään vanhempieni lempiravintolaan La Tapenadeen (6 Rue Sainte-Reparate) ja kiertelimme vanhaa kaupunkia sekä ihmettelimme kaupungin valoja auringon laskettua Promenade des Anglaisilla. Lauantaiaamuna ehdimme vielä käydä haukkaamassa aamiaista Palais de Justicen edessä ennen kuin suuntasimme rautatieasemalle hakemaan vuokra-autojamme, ja sen jälkeen kohti Luberonia.

Maaseutuelämästä kerron teille joskus toiste, sillä nyt on vedettävä kumisaappaat jalkaan ja lähdettävä Midin kanssa ulkoilemaan... En tiedä kumpi meistä nauttii tästä vähemmän - veikkaan karvapalleroa, joka on hautautunut piiloon peiton alle syvimpään onkaloon.
PS. Kikkailin eilisillan ja tämän aamun hieman blogin kuvien kanssa, ja tästä postauksesta lähtien kuvien pitäisi olla todella paljon parempilaatuisia. Vaihdoin kuvapalvelinta Photobucketista Flickriin sekä muutin hieman kuvien kokoasetuksia - nyt kuvien pitäisi olla teräviä myös esimerkiksi Retina-näytöillä!

2 comments:

  1. Nizza on aivan upea <3 Olin itsekin siellä elokuussa ja pidin kyllä paljon. Alueena Provence on kiehtova ja maaseudun laventeliviljelmät jäivät näkemättä, joten sinne on vielä palattava :)

    ReplyDelete
  2. Upeita kuvia! :) Itse tykkään Etelä-Ranskassa ehdottomasti eniten Cannesista, mutta kyllä Nizzassakin täytyy aina piipahtaa ja Monacossa.

    ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved