Berry Ice Cream

08/03/2013


Tein alkuviikosta minulle ja siskolleni jälkiruoaksi marjajäätelöä, ja Maria kommentoi Instagramiin nappaamaani kuvaa ja pyysi kyseisen herkun ohjetta jakoon! Joten, tässäpä teille muillekin itsetehtyä marjajäätelöä, vaikka näin viikonlopun kunniaksi! ;)

Nopea marjajäätelö
neljälle

500 g erilaisia jäisiä marjoja
150 g tuoreita mustikoita
3-4 ruokalusikallista juoksevaa hunajaa
500 g luonnonjugrttia (ei rasvatonta)
hieman tuoretta minttua

Laita tarjoilulasit jäähtymään pakkaseen heti aluksi.

Jos kotoa löytyy food processor eli monitoimikone, kannattaa sitä käyttää. Itselläni on Tupperwaren käsikäyttöinen "monitoimikone", joka teriensä kanssa toimi myös mainiosti. Homma onnistuu myös ihan käsipelillä, veitsillä ja vispilöillä!

Ensin kannattaa hienontaa marjat, mikäli ei käytä monitoimikonetta. Leikkaa jäiset marjat pienimmiksi paloiksi ja siirrä sivuun odottamaan. Sekoita jugurtti, hunaja ja minttu keskenään, ja lisää siihen jäiset marjat (mikäli käytät monitoimikonetta, ne voi lisätä kokonaisina, muuten hienonnettuna). Sekoita kunnes massa on tasaista.

Laita jogurtti-marjaseos pakastimeen hetkeksi, esimerkiksi ruokailun ajaksi. Voit käydä välillä sekoittamassa, niin jogurtti jäätyy tasaisesti. Kun on jälkiruoan aika, ota tarjoilulasit pakastimesta ja laita niiden pohjalle tuoreita mustikoita. Mustikoiden päälle kaavi kohmettunutta jugurttijäätelöä ja koristele muutamalla tuoreella mustikalla sekä mintunlehdillä. Syö!

Resepti: Jamien 30 minuutin ateriat (hieman muokattuna)

5 comments:

  1. Nam! Ihana terveellinen herkku! Pitää ehdottomasti kokeilla :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen! Oli superhyvää ja raikasta :)

      Delete
  2. Jee kiitos paljon :) :) Tätä täytyykin kokeilla sitten mahdollisimman pian ! ahh, näyttää vielä herkummalta tässä tietokoneen ruudulla kun puhelimella instagramissa :P

    -Maria

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olepas hyvä vaan ;) Joo täytyy kyllä itsekin sanoa, että rupesi kuola valumaan kun muokkasin kuvaa... :D Täytyy tehdä tätä lisää siis!

      Delete
  3. Oi miten herkullisen näköistä!:) Ja ohje vaikuttaa aika terveelliseltäkin, niin tätähän voisi tehdä vaikka keskellä viikkoa..;) Ihanaa sunnuntaita!:)

    ReplyDelete

© Happy daysAll rights reserved