Sunnuntaispa

21/10/2018Olen ottanut tavaksi viettää sunnuntaisi-iltaisin omaa spa-hetkeäni.

Kotispa on siitä hyvä, että se on edullinen, siellä saa olla ihan omissa oloissaan eikä sitä tarvitse varata viikkoja etukäteen. Tämä oma kotispa-rituaalini on myös varsin ympäristöystävällinen, eikä siinä tarvitse lotrailla turhaan veden kanssa.Ennen suihkuun pujahtamista tykkään raspata jalat ja kuivaharjata ihon. Kuivaharjauksen teen yleensä aina ennen suihkua, mutta se on myös olellinen osa sunnuntaispata. Jalkaraspina käytän Granitista ostettua hohkakiveä, joka on luonnon omista materiaaleista ja myytiin ilman minkäänlaista pakkausta – suhteellisen ekologinen valinta siis. Tällä hetkellä hohkakiveä ei näytä olevan ainakaan Granitin valikoimassa, mutta varmasti saa useista muistakin paikoista ostettua.

Kuivaharjan olen puolestaan hankkinut The Body Shopista. En ole ihan varma, onko TBS paras mahdollinen kauppa (TBS oli L'Oréalin omistuksessa 2006–2018, joka on yksi ylikansallisista kauneusalan yrityksistä – uudesta omistajasta en tiedä yhtään mitään), mutta se oli aikoinaan ainoa, josta löysin varrettoman kuivaharjan. Harja on kuitenkin valmistettu FSC-merkitystä puusta, mikä on positiivinen asia.

Jos kuivaharjaus ei ole vielä tuttua, niin suosittelen lukemaan vaikka Sunnuntaimedian tai Katja Kokon kirjoituksen aiheesta.Kuivaharjauksen jälkeen sujahdan suihkuun ja teen normaalin pikaisen hiustenpesun. Suihkussa ollessani kuorin myös kasvot, tämän hetken suosikkini on kotimaisen Frantsilan Uudistava kuorintavoide, josta olen tykännyt tosi paljon.

Suihkun jälkeen levitän kasvoille kasvovettä ja Flow cosmeticsin Ruusunmarja ihonhoitöljyä, jossa on mielestäni moniin öljyihin verrattuna erinomainen hinta-laatusuhde. Sain tuotteen aikoinaan testiin, ja nyt menossa on varmaan jo kolmas purkki.Vartalolle levitän myös kunnon kosteutuksen, kuivaharjauksen jälkeen ihoni oikein vaatii sitä. Mossan karviaismarjainen kosteuttava vartalovoide on ihana – sain tämän kyseisen purkin myös testiin, mutta tulen ostamaan tätä varmasti itse myös jatkossa. Koostumus on ihanan kevyt ja voide imeytyy nopeasti, mutta samalla kosteuttaa tehokkaasti. Myös tuoksu on taivaallisen raikas.

Ennen nukkumaanmenoa tujautan vielä kunnon kerroksen jalkarasvaa ja sujautan villasukat jalkaan. Sitten olenkin valmis kohtaamaan uuden alkavan viikon!


Onko teillä vastaavia spa-rituaaleja?

No comments:

Post a Comment

© Happy daysAll rights reserved